Μετάλλιο και ευχαριστίες από το Υπ. Ναυτιλίας στο Λιμεναρχείο Ιεράπετρας για τις 2 περιπτώσεις εύρεσης ναρκωτικών

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 9 Μαρτίου 2022 by manos (seo)-admin

Επίσημες ευχαριστίες προς τον Λιμενάρχη και όλο το προσωπικό του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας που συμμετείχαν στην επιχείρηση που οδήγησε στον εντοπισμό περισσότερων από δύο τόνων κοκαΐνης απεστάλη από το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Η υπόθεση, όπως έχουμε γράψει στο Ράδιο Λασίθι, αφορά ένα σκάφος το οποίο είχε εντοπιστεί στα ανοιχτά της Ιεράπετρας για το οποίο υπήρχαν πληροφορίες πως εμπλεκόταν σε διακίνηση ναρκωτικών. Το σκάφος είχε ελεγχθεί από το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας και δεν μετέφερε εκείνη τη στιγμή ναρκωτικά, όμως μετά από στοχευμένους χειρισμούς με τη συνδρομή των ανδρών του λιμενικού της Ιεράπετρας, το σκάφος  εντοπίστηκε μερικούς μήνες αργότερα, το Νοέμβριο του 2021, στα ανοιχτά της Σενεγάλης να μεταφέρει 2 τόνους κοκαΐνης και συνελήφθη το πλήρωμα σε συνεργασία των γαλλικών και σενεγαλικών αρχών. Για το περιστατικό αυτό μάλιστα είχε επισκεφθεί την Ελλάδα και τον Υπουργό Ναυτιλίας ο Γάλλος Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Οικονομικών και Ανάκαμψης, για να τον συγχαρεί προσωπικά για το έργο του Λιμενικού Σώματος.

Πέρασαν από την Ιεράπετρα «άδειοι» αλλά πιάστηκαν στη Σενεγάλη με 2 τόνους κοκαΐνης

Ήταν ένα απόγευμα στις 25 του περασμένου Ιουνίου, όταν από το Λιμενερχείο Ιεράπετρας είχε στηθεί μια μεγάλη επιχείρηση για τον…

Αυτή είναι η δεύτερη περίπτωση που τα τελευταία χρόνια το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας λαμβάνει τα ένσημα για την συμβολή του στη πάταξη της διακίνησης ναρκωτικών, αφού είχε προηγηθεί η γνωστή περίπτωση το 2018, όπου στο αλιευτικό καταφύγιο Ιεράπετρας μετά από διήμερο εξονυχιστικό έλεγχο είχαν βρεθεί σε σκάφος περίπου 1,3 τόνοι χασίς. Για το περιστατικό αυτό ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας Ιωάννης Παπαδάκης είχε βραβευθεί με το Ναυτικό Μετάλλιο Β’ Τάξης.

25

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.