ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΚΥΚΛΩΝΑΣ: ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΛΟΚΕΣ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 18 Σεπτεμβρίου 2020 by manos (seo)-admin

Με τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις προς τους πολίτες για τον επαπειλούμενο κίνδυνο από τον μεσογειακό κυκλώνα δεν διαφωνούμε. Η ατομική ευθύνη δεν σημαίνει, ωστόσο, την αποποίηση εκ μέρους της κυβέρνησης της δικής της ευθύνης. Και αυτή η ευθύνη είναι μεγάλη, όταν επτά μήνες μετά την ψήφιση του ν. 4662 δεν υπάρχει εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης των καταστροφών και η ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ακόμη ψάχνει εάν το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο των Ιονίων νήσων θα γίνει στην Κέρκυρα ή στην Λευκάδα.

Ζητάμε την άμεση εκτίμηση των ζημιών που υπέστησαν τα νησιά που βρέθηκαν στο επίκεντρο του κυκλώνα και την χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές περιπλοκές αποζημίωση των πληγέντων.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ: ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΘ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑ!

Μετά τα χειροκροτήματα για τους υγειονομικούς και τις εξαγγελίες για νέες ΜΕΘ, ήρθε η πραγματικότητα να διαψεύσει το αφήγημα της κυβέρνησης. Οι κυβερνητικές ευθύνες μπροστά στον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων και θυμάτων έχει οδηγήσει πλέον σε πανικό τα κυβερνητικά στελέχη και σε τερματισμό τους πανηγυρισμούς και τα αλληλοσυγχαρητήρια. Το Κίνημα Αλλαγής απαιτεί ναολοκληρωθεί άμεσα η δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ σε όλη την Χώρα, να αξιοποιηθούν τάχιστα οι δωρεές για τον εξοπλισμό τους και να υλοποιηθούν τώρα οι προσλήψεις προσωπικού για την στελέχωσή τους χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση και δικαιολογία. Κάθε περαιτέρω ολιγωρία θα φέρνει τη σφραγίδα των αποτυχημένων κυβερνητικών πολιτικών με στόχο την υποβάθμιση του ΕΣΥ, την οποία το Κίνημα Αλλαγής δεν θα επιτρέψει.

 

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΔ ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΟΧΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον τηλεοπτικό σταθμό “Kontra Channel” στην εκπομπή Kontra 24, με τη δημοσιογράφο Αναστασία Γιάμαλη.

Είναι καλό πως όλα τα κόμματα στη χώρα έχουν κοινή άποψη και θέση για όσα κάνει η Τουρκία. Όλοι συμφωνούμε πως έχει ξεπεράσει τα όρια, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς, και σε αυτή την ερώτηση δεν παίρνουμε καμία απάντηση από την ελληνική κυβέρνηση.

Έχουμε πολλές ενδείξεις πια για ύπαρξη μυστικής διπλωματίας και όταν καλείται ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης να δώσει απαντήσεις, πετάει την μπάλα στην εξέδρα, δεν δίνει σαφείς απαντήσεις και αποφεύγει να μπει στην ουσία του θέματος. Αυτό αδικεί την Ελλάδα σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία.

Θα ήθελα να ακούσω τι κάνει και ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για τον «εξισλαμισμό» της Αγίας Σοφιάς και την μετατροπή της σε τέμενος, για τη Μονή της Χώρας, για τη Χάλκη και το Πατριαρχείο και τι σημαίνει ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε ένα διάλογο με την Τουρκία όταν όταν το Γιαβούζ βρίσκεται μεταξύ Ρόδου και Σύμης και συνοδεύεται από τουρκικά πολεμικά πλοία.

Δεν είναι απλά λάθος, αλλά έγκλημα, να αμφισβητεί οιοσδήποτε από την κυβέρνηση την αξιοπιστία ενός πολιτικού αρχηγού, όπως η Φώφη Γεννηματά, η οποία επαναλαμβάνει διαρκώς ότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για την συμφωνία που δεν ήταν συμφωνία και όλο αυτό το γκρίζο σκηνικό διπλωματίας-φαντομά που ασκεί ο κος Μητσοτάκης και ο κος Δένδιας.

Εμείς δεν έχουμε καμία ενημέρωση για τα θέματα που έχει συζητήσει ο κ .Μητσοτάκης με την Τουρκία είτε στο Βερολίνο ή όπου αλλού. Το ξαναλέμε εμφατικά προκύπτει από αρθρογραφία του ίδιου του Πρωθυπουργού, ότι υπήρξε συμφωνία με την Τουρκία, και η οποία μάλιστα, μόλις λίγες μετά αθετήθηκε. Δεν είναι δυνατόν οι πολιτικές δυνάμεις, σε τόσο μεγάλες εξελίξεις, να μην έχουν καμία ενημέρωση επ’ αυτού του τόσο σοβαρού θέματος. Δεν έχουμε δώσει λευκή επιταγή σε κανέναν για τη διαχείριση των εθνικών μας θεμάτων. Και φυσικά, εκτός από το να ενημερωθούν οι πολιτικές δυνάμεις, πρέπει να κάτσουν και σε ένα τραπέζι προκειμένου να επαναδιατυπωθεί η εθνική μας στρατηγική. Επιμένουμε σθεναρά στη σύγκληση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, για λόγους ουσίας και εθνικού συμβολισμού. Το λέμε καθαρά , όσον αφορά το Κίνημα Αλλαγής, εμείς δεν πρόκειται να δεχτούμε τετελεσμένα σε ένα διάλογο που γίνεται μυστικά. Αυτό που χρειάζεται είναι συμβούλιο πολιτικών αρχηγών με στρατηγική και καθαρές προτάσεις εκ μέρους της κυβέρνησης για να δούμε που συμφωνούμε και που όχι. Εμείς ζητάμε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών εδώ και 2 χρόνια τώρα.

Ο Ελληνικός λαός κρίνει αυτούς που έλεγαν δεν θα υποδεχτούμε «Μακεδόνες» πρωθυπουργούς, τελικά να τους υποδέχονται μετά βαΐων και κλάδων και να κάνουν χειραψίες και φιλοφρονήσεις. Κρίνει και δεν ξεχνά τις προεκλογικές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη που δήλωνε παντού, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να αλλάξουμε μια αρνητική για την Ελλάδα συμφωνία, και έναν χρόνο μετά να μην έχει κάνει απολύτως τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση.

Δείχνει αλαζονεία η ΝΔ και τα στελέχη της.

Η εποχή του «διαίρει και βασίλευε» και του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» έχει περάσει ανεπιστρεπτί για τη ΝΔ η οποία θα σέβεται και θα ακούει την αντιπολίτευση του τόπου.

Ο μήνας του μέλιτος και της ανοχής στις αστοχίες τέλειωσε για την κυβέρνηση.

Β. ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: «ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ»

Σε συζήτηση που διοργανώθηκε από τη ΔΕΘ-Helexpo και διεξήχθη χθες στη Θεσσαλονίκη με θέμα: «Προσαρμογή και στήριξη της εργασίας στα νέα δεδομένα» συμμετείχε ο βουλευτής Ηρακλείου και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου. Στην ίδια συζήτηση συμμετείχαν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Ι. Βρούτσης, η κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Παναγόπουλος, ο κ. Πρόεδρος του ΣΒΕ κ. Σαββάκης, ο Πρόεδρος της ΒΕΘ κ. Καπνοπώλης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Φιλιππίδης. Το πάνελ επικεντρώθηκε στο πλαίσιο προστασίας των θέσεων εργασίας τον καιρό της πανδημίας, στα μέτρα στήριξης της απασχόλησης και στην πρόνοια για κλάδους που επλήγησαν ιδιαίτερα, όπως ο τουρισμός.

Ο κ. Κεγκέρογλου στην παρέμβασή του –μεταξύ άλλων- τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής, ως σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, τοποθετεί τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ανάγκες του, και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους στο επίκεντρο της πολιτικής.

Ειδικότερα επισήμανε:

– Την αποτυχία του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και της πολιτικής της Κυβέρνησης που, εκμεταλλευόμενη τις νέες συνθήκες, επιχειρεί να απορρυθμίσει τις εργασιακές σχέσεις και να διαμορφώσει ένα μοντέλο φθηνής, ελαστικής και απαξιωμένης εργασίας. Ομολογία της αποτυχίας του είναι η κατατεθείσα τροπολογία για επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών 100.000 θέσεων εργασίας, που είναι ανεπαρκής και αποσπασματική και υπολείπεται προγραμμάτων που ήδη ισχύουν. Πρότεινε, μάλιστα, για τη βελτίωσή του το διπλασιασμό των δικαιούχων, χρονική επέκτασή του τουλάχιστον σε ένα έτος, δέσμευση των επιχειρήσεων για διατήρηση των θέσεων εργασίας για 6 μήνες ακόμη.

– Το κοστολογημένο Πρόγραμμα Επιδότησης Εργασίας (αντί του αποτυχημένου ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ) του Κινήματος Αλλαγής για τις επιχειρήσεις που υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης, με κάλυψη από το κράτος του 40% του μισθού των εργαζομένων, με υποχρέωση διατήρησης των θέσεων εργασίας, των υφιστάμενων συμβάσεων και των εργασιακών δικαιωμάτων.

– Την άμεση ανάγκη διαμόρφωσης ενός σύγχρονου πλαισίου κανόνων για την τηλεργασία με μηχανισμό εφαρμογής και ελέγχου της, το οποίο θα προστατεύει απόλυτα τους μισθούς, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αντί της επιχειρούμενης από την Κυβέρνηση διακόρευσης αφενός του ν. 1264/82 που κανένα απολύτως πρόβλημα δεν έχει δημιουργήσει και αφετέρου των εργασιακών δικαιωμάτων.

Ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής κατέληξε ότι η επιλογή της ΝΔ «να δημιουργεί εργαζόμενους σε αναστολή και εργαζόμενους σε καταστολή» βρίσκεται στον αντίποδα των πραγματικών αναγκών των πολιτών και της προτεραιότητας να κρατηθεί ζωντανή η Οικονομία και όρθια η Κοινωνία.

ΤΟ ΚΑΤ’ ΟΝΟΜΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΔΙΧΑΣΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Με προπληρωμένα συμβόλαια και με εκτελεστικό βραχίονα τον Υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εκτέλεσε συγκεκριμένους στόχους με την ψήφιση του κατ’ όνομα Αθλητικού Νομοσχεδίου.

Ο Υφυπουργός δέχθηκε τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης αλλά και δικών του βουλευτών.

Η αυλαία έπεσε με την τελευταία «φωτογραφία» ιστορικού στελέχους του Αθλητισμού, δύο ώρες πριν από την ψήφιση του Νομοσχεδίου, προκαλώντας την αντίδραση όλου του σώματος και θυμηδία.

Το ηλικιακό όριο των 71 ετών κατέβηκε στα 70, η τελευταία εκπυρσοκρότηση εκτέλεσε και το τελευταίο θύμα.

Η όλη διαδικασία θύμιζε «άλλες εποχές», διχάζοντας το Αθλητικό Κίνημα.

Φάνηκε περίτρανα η πραγματική επιβουλή της Κυβέρνησης για τον πελατειακό έλεγχο του Αθλητικού Κινήματος και το πολυδιαφημισμένο κατ’ όνομα Αθλητικό Νομοσχέδιο πέρασε μόνο με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας, τα δε αποτελέσματα του θα φανούν σύντομα.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, με επικεφαλής τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Ανδρέα Λοβέρδο και Εισηγητή τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, έδωσε σκληρή μάχη για την αντισυνταγματικότητα διατάξεων του Νομοσχεδίου την οποία στήριξαν όλες οι πτέρυγες της Βουλής.

Μάταια όμως αφού ο Υφυπουργός συνέχισε να περιπαίζει το Ελληνικό Κοινοβούλιο γελοιοποιώντας το Νομοθετικό Έργο.

Το Κίνημα Αλλαγής θα είναι καθημερινά παρόν και δίπλα στο Αθλητικό Κίνημα, θα παρακολουθεί τις εκλογικές διαδικασίες από κοντά και θα παλέψει στην πρώτη γραμμή για την ανατροπή στην πράξη του Νομοσχεδίου.

Θα στηρίξει τις προσπάθειες επιβίωσης των Σωματείων, Ενώσεων και Ομοσπονδιών και των εργαζομένων τους.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟ ΣΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ

Η επαναχρησιμοποίηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων του Tae kwon Do για φιλοξενία προσφύγων και αιτούντων άσυλο δείχνει την αποτυχία μιας πολιτικής που τροφοδοτείται από ιδεοληψία, κυνισμό και απουσία κατανόησης των απαιτήσεων των καιρών.

Με τη σημερινή του ανακοίνωση το αρμόδιο υπουργείο επιβεβαίωσε ότι οι Μόριες, επί Νέας Δημοκρατίας μεταφέρθηκαν και στην ενδοχώρα. Σε Μαλακάσα, Σχιστό, Ελαιώνα και αλλού άνθρωποι διαμένουν σε κοινόχρηστους χώρους ως υπεράριθμοι. Χωρίς επαρκή φροντίδα, στο έλεος της πανδημίας.

Το δήθεν σχέδιο «Αγνοδίκη» της κυβέρνησης αποδείχτηκε μια πομφόλυγα.

Την ώρα που η ανάγκη για αποφυγή του συνωστισμού αναδεικνυόταν σε εθνική προτεραιότητα, ο κ. Μηταράκης αγνόησε τις εκκλήσεις για αποσυμφόρηση των νησιών, κατάργησε δομές φιλοξενίας, οικονομικά βοηθήματα και παροχές στέγασης σε αναγνωρισμένους πρόσφυγες. Εκατοντάδες άνθρωποι βρέθηκαν άστεγοι και πένητες την πιο δύσκολη ώρα.

Η κυβέρνηση, αντί να αναγνωρίσει το λάθος της και να διορθώσει τις αποφάσεις της, τους έκρυψε στους «κοινόχρηστους χώρους» υφιστάμενων δομών. Πυροδότησε την υγειονομική βόμβα.

Τώρα στέκονται πάνω από τα θύματα/κρούσματα της πολιτικής τους και δηλώνουν περήφανοι για την αποτυχία τους.

Ο κ. Μηταράκης και όσοι εισηγήθηκαν και ενέκριναν τα μέτρα για τον COVID-19 στις δομές αιτούντων άσυλο πρέπει να λογοδοτήσουν στην ελληνική κοινωνία.

Είναι ανεύθυνοι υγειονομικοί Νέρωνες υπό την αιγίδα του πρωθυπουργού.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑΙΟΠΟΙΗΣΗ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΕΧΕΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

κ. Μητσοτάκη, οι νέοι περιορισμοί που εξαγγείλατε σήμερα και οι ψίθυροι για νέο lock down, ένα πράγμα αποδεικνύουν, ότι η κατάσταση με την πανδημία, σας έχει ξεφύγει στη δεύτερη φάση. Πληρώνουμε την αδράνεια, τα συνεχή λάθη και τις παλινωδίες της Κυβέρνησής σας όλο το καλοκαίρι.

Πληρώνουμε τη χαλαρότητα που σηματοδοτήσατε, το άνευ όρων άνοιγμα της χώρας και την ελλιπή και επιλεκτική από σας εφαρμογή των μέτρων.

Χάσατε πολύτιμο χρόνο για τη στήριξη του ΕΣΥ, την αύξηση των ΜΕΘ, την πρόσληψη και εκπαίδευση προσωπικού, τη δημιουργία κινητών μονάδων της ΠΦΥ.

Πληρώνουμε το συνωστισμό που συνεχίζεται και μεγαλώνει στις συγκοινωνίες.

Πληρώνουμε το συνωστισμό των μαθητών στα σχολεία, ρίξατε όλο το βάρος στις μάσκες και εκεί φιάσκο.

Αφήστε την ωραιοποίηση και τα ευχολόγια, η πραγματικότητα είναι δύσκολη και έχετε μεγάλη ευθύνη γι’ αυτό. Κάθε νέος περιορισμός κοστίζει πολύ στην κοινωνία, στην οικονομία και κυρίως στους πιο αδύναμους.

Τελικά, στις πλάτες του κάθε πολίτη, για να προστατεύσει την υγεία του και τη ζωή του, πέφτουν και αυτά που δεν είναι ικανή, να εξασφαλίσει και να εγγυηθεί, η Κυβέρνησή σας.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.