ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΩΣ ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΘΙΑΣΟΣ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 9 Φεβρουαρίου 2021 by manos (seo)-admin

Δεν έφθανε που η Κυβέρνηση με τις παρεμβάσεις της δίχασε τους επιστήμονες, και προχώρησε σε προβληματικά μέτρα, αλλά επιπλέον με τις παλινωδίες και τους αυτοσχεδιασμούς της το Σαββατοκύριακο δημιούργησε περισσότερη ανασφάλεια στους πολίτες.

Σήμερα ο Υπουργός Υγείας δήλωσε πως θα προτείνει στους επιστήμονες (το είδαμε και αυτό) σκληρό lockdown και πως τα σχολεία αποτελούν εστίες διασποράς του ιού, αδειάζοντας έτσι την Υπουργό Παιδείας που συνεχίζει να μη «βλέπει» τον συνωστισμό στις τάξεις. Αλλά και τον Υπουργό Ανάπτυξης που άλλα έλεγε την ίδια ώρα σε μέσα ενημέρωσης.

Οφείλουν να σοβαρευτούν. Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες δεν επιτρέπεται να ενεργεί η Κυβέρνηση ως περιφερόμενος θίασος.

Περιμένουμε σοβαρές, τεκμηριωμένες, αποτελεσματικές αποφάσεις.

Επιτέλους ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει τις ευθύνες του…

Γ. ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ

Δήλωση Γιώργου Φραγγίδη, Βουλευτή Ν. Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής

Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο με την πανδημία του κορωνοϊού, τα συνεχή μέτρα περιορισμού, την οικονομική δυσπραγία χιλιάδων επιχειρήσεων, τους χιλιάδες ανέργους, την απογοήτευση και το θυμό των Ελλήνων πολιτών.

Παράλληλα, η πανδημία έφερε στην επιφάνεια τις μεγάλες ελλείψεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας στις υποδομές, τις ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Κάτω όμως από αυτές τις δύσκολες συνθήκες, το υγειονομικό προσωπικό του ΕΣΥ με ηρωικές προσπάθειες, παρά την απώλεια ζωής δεκάδων ιατρών και νοσηλευτών, έδωσε και συνεχίζει να δίνει τον αγώνα του για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και των συνεπειών της.

Απέναντι σε μια τέτοια κατάσταση, επιβάλλεται η συνεργασία όλων των δυνάμεων του ΕΣΥ και όχι συμπεριφορές αυταρχισμού και τρομοκράτησης από την πλευρά των Διοικήσεων των Νοσοκομείων προς τους εργαζόμενους (ιατρούς και νοσηλευτές), επειδή οι δεύτεροι αναδεικνύουν ολιγωρίες και ελλείψεις στα νοσοκομεία σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα την περίοδο έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού, που έπληξε σημαντικά και το Νομό Κιλκίς, έχουμε γίνει μάρτυρες μιας πρωτοφανούς διαμάχης ανάμεσα στη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς και τον Γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων, διότι μίλησε για αδυναμίες και ελλείψεις του νοσοκομείου στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, πράγμα που ομολογούν και οι γιατροί του νοσοκομείου.

Ακόμη και αν υπάρχουν υπερβολές, δεν δικαιολογείται τέτοια σκληρή αντίδραση της Διοίκησης. Εξάλλου, οι πράξεις της μπορούν να δώσουν τις απαντήσεις σε όσα ομολογούνται από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Προερχόμενος από το χώρο υγείας και γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, αντιλαμβάνομαι ότι διαμορφώνεται εδώ και καιρό ένα πεδίο μάχης, που βρίσκει χαμένους τόσο τους πολίτες του Νομού Κιλκίς όσο και τους εργαζόμενους αλλά και την Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Διαμορφώνεται στην κοινή γνώμη ανασφάλεια που μειώνει την αξιοπιστία του Νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Κοινός τόπος όλων, θα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων του Νοσοκομείου και η ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας του Νομού Κιλκίς.

Αυτό αξίζουν οι κάτοικοι του Νομού και όχι άγονες και αναποτελεσματικές διαμάχες.

Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΤΟ rescEU ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΙ

Το βράδυ της Δευτέρας επήλθε προσωρινή συμφωνία για τη μεταρρύθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, με στόχο τη βελτίωση της πρόληψης, της ετοιμότητας και των επιχειρησιακών ικανοτήτων.

Το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο συμφώνησαν να ενισχύσουν το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο για την πολιτική προστασία, αντιδρώντας στην άνευ προηγουμένου εμπειρία της πανδημίας COVID-19. Στόχος των νέων διατάξεων είναι να εξασφαλιστεί ότι η ΕΕ και τα κράτη μέλη θα είναι καλύτερα προετοιμασμένα για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης μεγάλης κλίμακας, ιδίως όταν αυτές επηρεάζουν ταυτόχρονα πολλές χώρες.

Για την ταχύτερη παροχή βοήθειας για την αντιμετώπιση κρίσεων, η Επιτροπή θα είναι σε θέση να αποκτήσει άμεσα τις απαραίτητες προμήθειες, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, μέσω του rescEU.

1,263 δισ. ευρώ θα διατεθούν στον μηχανισμό πολιτικής προστασίας της ΕΕ στο πλαίσιο της περιόδου χρηματοδότησης 2021-2027, ενώ θα πρέπει να συνυπολογιστούν και τα 2,056 δισ. ευρώ του Σχεδίου Ανάκαμψης της ΕΕ. Οι συνολικοί πόροι του προϋπολογισμού στην κατεύθυνση αυτή πενταπλασιάζονται σε σχέση με την προηγούμενη επταετή περίοδο. Το Κοινοβούλιο μερίμνησε ώστε να χρηματοδοτηθούν επαρκώς οι τρεις πυλώνες του μηχανισμού (πρόληψη, ετοιμότητα και αντιμετώπιση καταστροφών), προστατεύοντας τα κονδύλια για την πρόληψη.

Κάθε φορά που οι πόροι του rescEU χρησιμοποιούνται από τα κράτη μέλη, η δράση της ΕΕ θα είναι πλέον πιο ορατή και θα τυγχάνει μεγαλύτερης αναγνώρισης, καθώς οι χώρες που απευθύνονται στο μηχανισμό θα πρέπει να αναγνωρίζουν ότι τους διατίθενται πόροι προερχόμενοι από την ΕΕ.

Η Επιτροπή και τα κράτη μέλη θα καθορίσουν επίσης συγκεκριμένους στόχους για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας στις καταστροφές, στηρίζοντας τις δράσεις πρόληψης και ετοιμότητας. Η θέσπιση των στόχων αυτών αποσκοπεί στη βελτίωση της ικανότητας της ΕΕ και των κρατών μελών να αντεπεξέρχονται στις επιπτώσεις των μεγάλης κλίμακας διασυνοριακών καταστροφών.

Ο εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε: «Πριν από ένα χρόνο, η πανδημία χτύπησε την πόρτα της Ευρώπης. Πριν από ένα χρόνο, δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημα της Ιταλίας για στήριξη μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της Ένωσης, καθώς τα κράτη μέλη βρίσκονταν αντιμέτωπα με το φάσμα των άμεσων επιπτώσεων της πανδημίας. Η συμφωνία που πετύχαμε σήμερα εξασφαλίζει ότι καμία έκκληση για βοήθεια από χώρα της ΕΕ προς την Ένωση δεν θα μείνει αναπάντητη. Είμαι περήφανος για την ταχύτητα, την αίσθηση του επείγοντος και τη φιλοδοξία που ενέπνευσε το Κοινοβούλιο τόσο στις προτάσεις του, όσο και στο αποτέλεσμα αυτό κάνοντας ένα σημαντικό βήμα αλληλεγγύης. Το rescEU σημαίνει ότι μαζί είμαστε ισχυρότεροι».

Το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο αναμένεται τώρα να εγκρίνουν το περιεχόμενο της συμφωνίας.

Ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της ΕΕ δημιουργήθηκε το 2013 ως σύστημα εθελοντικής συμμετοχής των κρατών μελών για να συνδράμει τις χώρες της ΕΕ στην αντιμετώπιση των όλο και συχνότερων φυσικών καταστροφών. Από το 2019, με τη δημιουργία του rescEU, η ΕΕ μπορεί να προμηθεύεται συλλογικά πόρους για την παροχή βοήθειας σε χώρες που έχουν πληγεί από καταστροφές, όταν η ικανότητα των κρατών μελών να ανταποκριθούν σε καταστροφές είναι βρίσκεται στα όριά του.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής κρίσης της πανδημίας COVID-19, μηχανισμός πολιτικής προστασίας της ΕΕ διευκόλυνε τον επαναπατρισμό περισσότερων από 90.000 Ευρωπαίων πολιτών από όλο τον κόσμο. Πάνω από 1,3 εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες, καθώς και αναπνευστήρες, μέσα ατομικής προστασίας, θεραπευτικά μέσα και άλλες προμήθειες έχουν αγοραστεί και διαμοιραστεί μέσω του rescEU για τη στήριξη των εθνικών συστημάτων υγείας. Ένα νέο στρατηγικό ιατρικό απόθεμα στο πλαίσιο του rescEU, το οποίο επί του παρόντος φιλοξενείται από εννέα χώρες της ΕΕ, επιτρέπει στην ΕΕ να αντιδρά ταχύτερα σε κρίσεις.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΕΧΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Δήλωση Φώφης Γεννήματα Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής

Η Κυβέρνηση τρέχει πίσω από την πανδημία. Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα.
Απέτυχε με προβληματικά μέτρα, παλινωδίες, και εμμονή στον συνωστισμό στα σχολεία.
Και οδήγησε σε ένα νέο, αναγκαστικό lockdown που πληρώνουν ακριβά οι πολίτες.
Δυστυχώς αυτά είναι τα αποτελέσματα του ράβε-ξήλωνε της πολιτικής του κ. Μητσοτάκη. Ας σοβαρευτούν πριν είναι πολύ αργά. Να τηρήσουν και οι ίδιοι τα μέτρα και όχι να τα παραβιάζουν πρώτοι.
Οι νέες αποφάσεις επιβάλλεται να συνοδευτούν και από νέα, γενναία μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων. Όχι άλλα ημίμετρα.
Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι για μήνες να ζουν με 534 ευρώ, όταν οι υποχρεώσεις τους τρέχουν.
Δεν μπορεί οι επαγγελματίες να αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο στα μαγαζιά τους.
Θέλουμε η κοινωνία να μείνει όρθια και οι επιχειρήσεις ζωντανές.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 9.2.2021

Φ. Γεννηματά: η Κυβέρνηση τρέχει πίσω από την πανδημία

Μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, που επιβάλλει νέο λοκντάουν στην Αττική, την υπουργική “κακοφωνία” που προηγήθηκε σήμερα και τα “μπρος-πίσω” σε κρίσιμες αποφάσεις, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε:

“Η Κυβέρνηση τρέχει πίσω από την πανδημία. Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα.
Απέτυχε με προβληματικά μέτρα, παλινωδίες, και εμμονή στον συνωστισμό στα σχολεία. Και οδήγησε σε ένα νέο, αναγκαστικό lockdown που πληρώνουν ακριβά οι πολίτες. Δυστυχώς αυτά είναι τα αποτελέσματα του ράβε-ξήλωνε της πολιτικής του κ. Μητσοτάκη. Ας σοβαρευτούν πριν είναι πολύ αργά. Να τηρήσουν και οι ίδιοι τα μέτρα και όχι να τα παραβιάζουν πρώτοι. Οι νέες αποφάσεις επιβάλλεται να συνοδευτούν και από νέα, γενναία μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων. Όχι άλλα ημίμετρα. Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι για μήνες να ζουν με 534 ευρώ ,όταν οι υποχρεώσεις τους τρέχουν. Δεν μπορεί οι επαγγελματίες να αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο στα μαγαζιά τους. Θέλουμε η κοινωνία να μείνει όρθια και οι επιχειρήσεις ζωντανές.”

Εκκρεμείς συντάξεις: Η κυβέρνηση συνεχίζει να εμπαίζει τους συνταξιούχους

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να εμπαίζει τους συνταξιούχους, αφήνοντας χωρίς σύνταξη τους ασφαλισμένους των οποίων η έκδοση των συντάξεών τους εκκρεμεί. Πρόκειται για 360.000 συντάξεις, για τις οποίες δίνει μόνο 35.000 προσωρινές, επιχειρώντας να καλύψει την αδράνειά της, όπως και με τα «μέτρα» που εξήγγειλε για τη δήθεν επιτάχυνση της απονομής προσωρινών συντάξεων. Σε απάντηση που έδωσε στον βουλευτή και τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργο Μουλκιώτη ο αρμόδιος υφυπουργός, κ. Τσακλόγλου, ουσιαστικά αποδέχθηκε πως με το εφεύρημα του «έναντι» της σύνταξης ευρώ έως 384 ευρώ θα καθυστερήσει η απονομή της οριστικής σύναξης. Επίσης, ως προς το ζήτημα της ολοκλήρωσης του λογισμικού του e-ΕΦΚΑ για την παράλληλη ασφάλιση, ενώ παραδέχτηκε ότι αποτελεί ένα υπαρκτό πρόβλημα, επανέλαβε τις υποσχέσεις του Οκτωβρίου 2020 περί προχωρημένου σταδίου επεξεργασίας και δεν έδωσε κανένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την πλήρη λειτουργικότητά του.

Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα: σκόπιμη απαξίωση

Παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις και παρεμβάσεις του Κινήματος Αλλαγής για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, η κυβέρνηση εξακολουθεί να απαξιώνει μέσω των ΕΑΣ το σύνολο της Αμυντικής Βιομηχανίας της χώρας. Συνεχίζει την τακτική των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ που απαξίωσε πλήρως τα ΕΑΣ προκειμένου, όπως καταγγέλλεται, να χαριστεί η εταιρεία και η ακίνητη περιουσία της σε ιδιωτικά συμφέροντα, ενδεχομένως μέσω εκκαθάρισης.

Με ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου ζητάει απαντήσεις και κυρίως να ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία η κυβέρνηση εάν διαθέτει σχέδιο ενίσχυσης της Αμυντικής Βιομηχανίας και εάν προτίθεται να αξιοποιήσει τα ΕΑΣ ή να ιδιωτικοποιήσει την εταιρεία, αφού πρώτα την απαξιώσει πλήρως.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.