Μενδώνη στον realfm 97,8: Η Αγία Σοφία δεν είναι απλώς ένα μνημείο – Συνεχής η απειλή ότι θα γίνει τέμενος


0
(0)

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη αναφέρθηκε στο θέμα της Αγίας Σοφίας και των συνεχών αναφορών από πλευράς Τουρκίας για τη χρήση της ως τζαμί.

“ΗΑγία Σοφία δεν είναι απλώς ένα μνημείο. Είναι ο τρόπος κατασκευής της, είναι το αποτέλεσμα που έχει επιτευχθεί που αν μιλούσαμε με όρους αρχαιότητας, θα το συμπεριλαμβάναμε στα 7 θαύματα του κόσμου” δήλωσε μιλώντας στον realfm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη και Στεφανία Κασίμη.

“Στην ουσία είναι μια συνεχής απειλή από πλευράς της Τουρκίας, που έρχεται και επανέρχεται. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε ο καθένας στον τομέα του, είναι να αναδείξουμε το πρόβλημα. Και να αναδείξουμε για ποιο λόγο αυτό το συγκεκριμένο μνημείο υφίσταται ζημία, όταν χάσει τον χαρακτήρα που έχει σήμερα και μετατραπεί σε ένα μουσουλμανικό τέμενος. Γι’αυτό και χθες με την άδεια του Πρωθυπουργού είπα ότι το ζήτημα αυτό πρέπει να το αναδείξουμε σε όλα τα κράτη μέλη της UNESCO μέσω των αντιπροσωπειών τους, ακριβώς για να συνειδητοποιήσουμε όλοι για ποιο μνημείο μιλάμε και για ποιους λόγους δεν πρέπει να απομειωθεί η παγκόσμια ακτινοβολία του και η οικουμενική του αξία” πρόσθεσε.

“Ό,τι είναι δυνατόν να γίνει, θα γίνει από την ελληνική πλευρά” ξεκαθάρισε.

Ακούστε το ηχητικό

[outofthebox dir=”/podcast site/podcast site podcast site search” account=”dbid:AADCuNN-aGuf-7MBXsD39P1PHxali7eAWb4″ mode=”audio” include=”mend_id40814.mp3″ viewrole=”administrator|author|contributor|editor|subscriber|guest” downloadrole=”all” linktomedia=”1″]

real.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.