Μελέτη για την δημιουργία Μουσείου Ελιάς και διαδρομή Ελιάς στην Κάντανο υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης


0
(0)

Την μελέτη για την διαμόρφωση Έκθεσης Μουσείου Ελιάς και δημιουργία διαδρομής ελιάς Καντάνου, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Η Υπογραφή της μελέτης έγινε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή του Δημάρχου Καντάνου Σελίνου Αντώνη Περράκη και του μελετητή του έργου Γιώργου Πετράκη.

Σκοπός της μελέτης είναι η δημιουργία ενός επισκέψιμου χώρου για την προβολή του πολιτισμού της ελιάς στην περιοχή της Καντάνου και η δημιουργία μιας διαδρομής στον ιστορικό ελαιώνα της κοιλάδας Καντάνου η οποία χαρακτηρίζεται από την παρουσία υπεραιονόβιων ελαιόδεντρων και φιλοξενεί την χαρακτηρισμένη μνημειακή ελιά της Καντάνου (2.500 ετών) προκειμένου να συνδυάζεται η εικονική με τη ζωντανή εποπτεία στη συγκεκριμένη διαδρομή.

Το κτίριο στο οποίο θα στεγαστεί η έκθεση βρίσκεται στον μαρτυρικό οικισμό της Καντάνου, πρόκειται να επισκευαστεί και θα διαμορφωθεί ειδικά, προκειμένου να φιλοξενήσει την Έκθεση και Διοράματα που θα προβάλλουν τα στοιχεία που συνδέονται διαχρονικά με την καλλιέργεια της ελιάς και την παραγωγική χρήση των προϊόντων της. Η μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τέσσερις μήνες.

Μετά την υπογραφή ο Δήμαρχος Καντάνου Σελίνου ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη και την Περιφέρεια Κρήτης που υιοθέτησαν την ιδέα για τη δημιουργία του θεματικού μουσείου ελιάς στην Κρήτη και ευχαρίστησε για την χρηματοδότηση της μελέτης.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *