Μειώθηκαν στο μισό τα τροχαία στην Κρήτη το 2020


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 2 Ιανουαρίου 2021 by manos (seo)-admin

Ήταν μια χρονιά δύσκολη, αν μη τί άλλο περίεργη, το 2020, είχε όμως και κάποια θετικά. Εκτός του χρόνου που είχαμε για … σύσφιξη σχέσεων, για ενδοσκόπηση και περισυλλογή, η χρονιά που πέρασε, έκλεισε με θετικό πρόσημο και στο κομμάτι της οδικής ασφάλειας για την Κρήτη.

Σύμφωνα με το διοικητή της Τροχαίας Ηρακλείου, Στέλιο Καρακούδη, “τη χρονιά που μας πέρασε, τα τροχαία ατυχήματα μειώθηκαν κατά 50% συγκριτικά με τα αντίστοιχα του 2019 για το νησί”

ύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο διοικητής της υπηρεσίας, για το 2020 αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στον αστικό ιστό του Ηρακλείου, εντός, δηλαδή, κατοικημένης περιοχής σε Ηράκλειο και Νέα Αλικαρνασσό (στην εδαφική αρμοδιότητα της Τροχαίας Ηρακλείου), με πληθυσμό κοντά στους 200.000 κατοίκους δεν σημειώθηκε κανένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με δίκυκλο. Το ίδιο, μάλιστα, συνέβη και στην κατοικημένη περιοχή του Γαζίου, περιοχής αρμοδιότητας Α.Τ. Μαλεβιζίου.

“Το γεγονός αυτό είναι πρωτόγνωρο” – αναφέρει ο Στ.Καρακούδης κι επισημαίνει ότι “ποτέ άλλοτε δεν έχει συμβεί κάτι ανάλογο στο παρελθόν στην πόλη μας”.

Ήταν οι περιορισμοί που μέσα στη χρονιά μας επιβλήθηκαν ως προς τις μετακινήσεις; Ήταν ο παράγοντας “τύχη”; Σημαντικό ρόλο, πάντως, έπαιξε “η γενικευμένη, πλέον, χρήση του προστατευτικού κράνους που παρατηρείται από τους δικυκλιστές στη πόλη μας” – αναφέρει ο ίδιος, προσθέτοντας πως σε επίπεδο Ηρακλείου “έχουμε φτάσει πλέον σε μία επιτυχία: το 85% των οδηγών των δικύκλων να φορούν το προστατευτικό τους κράνος καθώς και το 70% των συνεπιβατών”.

Είναι προφανές ότι τίποτα δεν προκύπτει … εξ ουρανού! Ολοένα και περισσότεροι δικυκλιστές φορούν το κράνος τους κι αυτό, σύμφωνα με το διοικητή της Τροχαίας Ηρακλείου “οφείλεται στην άοκνη καθημερινή υπερπροσπάθεια που καταβάλλει το προσωπικό της Τροχαίας Ηρακλείου προκειμένου η χρήση του προστατευτικού κράνους να γίνει συνήθεια στους Ηρακλειώτες, αλλά και να εμπεδωθεί το μέγεθος της ασφάλειας που παρέχει αυτό το μέσο στη προστασία της σωματικής ακεραιότητας για τους αναβάτες μίας μηχανής”.

Και επειδή η οδηγική συνείδηση ξεκινάει … από κούνια, η Τροχαία επιδιώκει να την καταστήσει κτήμα και των … μελλοντικών οδηγών! “Η υπηρεσία μας επιχειρεί αυτό να εμπεδωθεί και στα νέα παιδιά με συνεχείς ενημερωτικές διαλέξεις σε όλες τις βαθμίδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στόχος μας είναι η καθολική χρήση των μέσων παθητικής ασφάλειας, κράνος και ζώνη ασφαλείας, από όλους τους επιβάτες των οχημάτων” – αναφέρει ο κ.Καρακούδης, τονίζοντας πως “από τη δική μας πλευρά θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τον περιορισμό των τροχαίων και τη φετινή χρονιά, με την ευχή το 2021 να κυλήσει αναίμακτα για όλο τον κόσμο”.

cretalive.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.