Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη κοντά στο Λαράνι


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 30 Ιουνίου 2019 by energinews (admin)

Φωτιά ξέσπασε σε περιοχή κοντά στο Λαράνι – Η φωτιά έφτασε κοντά σε κατοικημένη περιοχή

Συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το απόγευμα, μετά από φωτιά που ξέσπασε κοντά στο Λαράνι.

Στο σημείο άμεσα έσπευσαν και επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με τη φωτιά να φτάνει πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά στο σημείο έσπευσαν έξι οχήματα, και είκοσι πυροσβέστες, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα.

Ωστόσο λίγο αργότερα, αυξήθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και αυτή τη στιγμή επιχειρούν εννέα οχήματα και 25 Πυροσβέστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα, μέχρι στιγμής άγνωστο πώς, κατακαίει χορτολιβαδική έκταση και μάλιστα μία από τις δύο εστίες, έφτασε πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή και πιο συγκεκριμένα περίπου πεντακόσια μέτρα απόσταση από τα σπίτια.

Ωστόσο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συγκεκριμένη εστία τέθηκε υπό έλεγχο.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Κρήτη την Κυριακή

Έκκληση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί σήμερα έκανε με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Πο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση ιδιαίτερα προσεκτικοί οφείλουμε να είμαστε την Κυριακή, καθώς στην Κρήτη ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ μεγάλος, όπως επισημαίνει η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης σύμφωνα με τον ημερήσιο χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η Κρήτη, λοιπόν, βρίσκεται στην κατηγορία κινδύνου 4, στο πορτοκαλί χρώμα, που σημαίνει ότι ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος. Και να υπενθυμίσουμε πως μόλις πριν από λίγες μέρες το νησί βρισκόταν στη ακριβώς προηγούμενη κατηγορία που ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι υψηλός, στην κατηγορία 3.

Όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής.

Ενώ οι πολίτες θα πρέπει να θυμούνται ότι απαγορεύεται η καύση και χρήση φωτιάς σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, όπως και η προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων από ώρα 00:00 έως και 24:00, στα δάση και στις λοιπές ευπαθείς περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

Για αύριο Δευτέρα

Υψηλός παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Δευτέρα 01 Ιουλίου 2019.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Δευτέρα 01 Ιουλίου 2019, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος)

Περιφέρεια Πελοποννήσου

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία)

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος)

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.