Μεγάλη κινητοποίηση για φωτιά κοντά στη Καλαμαύκα


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 6 Μαρτίου 2023 by manos (ceo)-admin

Γύρω στις 15:30 το μεσημέρι της Δευτέρας, ενημερώθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία Ιεράπετρας για πυρκαγιά στην τοποθεσία Μεσοκαστελιά, η οποία βρίσκεται ενδιάμεσα των χωριών Καλαυμαύκας με την Ανατολή.

Επειδή στο σημείο πνέουν μέτριοι άνεμοι και η φωτιά καίει ήδη πρίνους αλλά και χορτολιβαδική έκταση, κρίθηκε αναγκαίο να ζητηθεί άμεσα βοήθεια και από τις πυροσβεστικές δυνάμεις του Αγίου Νικολάου.

Όπως ανέφερε στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καλαμαύκας, η φωτιά είναι ήδη μεγάλη, και ζητείται η βοήθεια και των εθελοντών για να  την περιοριστεί αφού αν περάσει τον κεντρικό δρόμο που συνδέει τα δυο χωριά θα αρχίσει να καίει πεύκους και θα πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Δύο ώρες μετά την έναρξη της φωτιάς, οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στο σημείο με κάθε επίγειο μέσο. Λόγω του δύσβατου της περιοχής, δε μπορούν να προσεγγίσουν εύκολα την εστία της φωτιάς τα μεγάλα πυροσβεστικά αυτοκίνητα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνετε η μεταφορά του νερού από τα μεγάλα στα μικρότερα οχήματα για να πηγαίνουν στο σημείο και να κάνουν ρίψεις νερού.

7

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.