Μεγάλη αναστάτωση στην ευρύτερη περιοχή Μακρύ Γιαλού με μαζικά τηλεφωνήματα από το εξωτερικό σε κατοίκους


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 7 Ιανουαρίου 2022 by energinews (admin)

Πολύ μεγάλη προσοχή χρειάζεται να έχουν αυτές τις μέρες οι κάτοικοι του Μακρύ Γιαλού και όλων σχεδόν των κοντινών τοπικών κοινοτήτων αφού μια πιθανή απόπειρα εξαπάτησης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν το Ράδιο Λασίθι για ένα φαινόμενο που έχει αναστατώσει πάρα πολλούς κατοίκους τόσο στο Μακρύ Γιαλό και τον Κουτσουρά όπως και στις κοινότητες Σταυροχωρίου, Αγίου Στεφάνου και άλλες.

Κάτοικοι δέχονται εδώ και 3-4 μέρες μαζικά τηλεφωνήματα σε σταθερά τηλέφωνα πολλές φορές και περισσότερα από ένα μέσα στην ημέρα από τηλεφωνικούς αριθμούς που προέρχονται από τη Γερμανία και στην άλλη άκρη της γραμμής βρίσκεται μια κοπέλα η οποία στα Αγγλικά προσπαθεί να ξεκινήσει τη συζήτηση

Σύμφωνα με όσα έχουμε μάθει, κανείς δεν προχώρησε τη συνομιλία για να φανεί τι ακριβώς ζητούν στο τηλέφωνο, όμως είναι πάρα πολύ πιθανό πέρα από την απόπειρα απάτης, οι κάτοικοι να έχουν χρεωθεί απαντώντας σε μια κλήση από το εξωτερικό.

Οι αριθμοί από τους οποίους γίνονται οι κλήσεις προέρχονται από πολλά και διαφορετικά μέρη της Γερμανίας τα οποία αναγνωρίζονται αυτόματα από τα κινητά τηλέφωνα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι μεγαλύτερης ηλικίας οι οποίοι ενδεχομένως να μην παρατηρούν τον αριθμό που τους καλεί ή να μην έχουν αναγνώριση κλήσης με αποτέλεσμα να είναι πιθανό να έχουν χρεωθεί.

Θυμίζουμε πως και στο πρόσφατο παρελθόν έχουν συμβεί ανάλογα περιστατικά στην περιοχή της Ιεράπετρας, και σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας, με μαζικά τηλεφωνήματα στα οποία κάποιοι υποκρίνονταν τους τεχνικούς από την Μicrosoft και με πολλές λεπτομέρειες καθοδηγούσαν πολίτες στο να λύσουν κάποιο υποτιθέμενο πρόβλημα στον υπολογιστή τους έχοντας ως στόχο να αναλάβουν εκείνοι την πλήρη πρόσβαση και να κλέψουν προσωπικά στοιχεία, όπως τραπεζικούς κωδικούς κλπ.

Μερικοί αριθμοί από τους οποίους γίνονται οι κλήσεις αυτές τις μέρες:

+49 4148575234
+49 6154176488
+49 2465319800
+49 369958993

68

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 3 / 5. Πλήθος ψήφων 2

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.