Μεγάλες αντιδράσεις μετά την εσωτερική μετακίνηση νοσηλεύτριας στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 17 Ιουλίου 2020 by energinews (admin)

Πολλά παράπονα στους εργαζομένους του Νοσοκομείου Ιεράπετρας έχει προκαλέσει μια απόφαση του διοικητή του Νοσοκομείου να μετακινήσει από τη θέση της μια νοσηλεύτρια, ζήτημα που φαίνεται πως φέρνει στην επιφάνεια μια γενικευμένη δυσφορία απέναντι σε επιλογές και συμπεριφορές της διοίκησης τους περασμένους μήνες.

Το θέμα που προέκυψε χθες αφορά την προφορική ανακοίνωση του διοικητή σε μια νοσηλεύτρια πως πρόκειται να μετακινηθεί από τη θέση της στο χειρουργικό τμήμα προς το απογευματινό τμήμα διαλογής ύποπτων περιστατικών covid-19.  Απόφαση που προκάλεσε μεταξύ άλλων την αντίδραση της διεύθυνσης της νοσηλευτικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου, αφού η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια αφενός είναι πολύ έμπειρη και χρήσιμη στα χειρουργεία και δεν μπορεί να υπάρξει εύκολη αντικατάσταση, αφετέρου είναι πάνω από 60 χρονών και κρίνεται πως δεν είναι σωστό να εμπλακεί στη διαχείριση περιστατικών κορονοϊού για λόγους υγείας.

Τα όσα ανέφεραν από χθες, Πέμπτη, ορισμένοι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου  στο Ράδιο Λασίθι με αφορμή την χθεσινή πρόθεση της διοίκησης, είναι ιδιαιτέρως επικριτικά για όσα γίνονται στο Νοσοκομείο τους τελευταίους μήνες, ενώ σήμερα συνέχεια στο θέμα δίνει ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου, με τον πρόεδρο Α. Μαμαντόπουλο, να μιλά στο Ράδιο Λασίθι και να περιγράφει μια κατάσταση απογοήτευσης, φόβου και αντιπαλότητας που έχει διαμορφωθεί η οποία εκτός των άλλων, αναγκάζει το Σύλλογο Φίλων να σταματήσει να δίνει χρήματα για εργασίες, όπως αυτές ζητούνται από τη διοίκηση τους τελευταίους μήνες οι οποίες κατευθύνονται αποκλειστικά σε κατασκευαστικές εργασίες και όχι σε μια συνολική αναβάθμιση των υπηρεσιών και του εξοπλισμού του Νοσοκομείου.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κατερίνας Γεωργία, η οποία εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή της στην απόπειρα μετακίνησης της εργαζομένης. Όπως είπε η απόφαση αυτή ήταν πολύ ξαφνική, θα φέρει μια αποδυνάμωση στα χειρουργεία, και πρέπει να δοθούν πολύ συγκεκριμένες εξηγήσεις για το πως πάρθηκε. Όπως τόνισε γραπτή απόφαση δεν υπάρχει ακόμα, μόνο προφορική ανακοίνωση, και για αυτό σήμερα θα γίνουν κινήσεις για να υπάρξει μια. Για γενικότερα θέματα συμπεριφοράς στο Νοσοκομείο η ίδια δεν θέλησε να αναφερθεί στην παρούσα φάση, θέλοντας να επικεντρωθεί μόνο στην συγκεκριμένη απόφαση.

Απαντήσεις δόθηκαν από τον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου κ. Καλλιονάκη για όσα εξελίσσονται στο Νοσοκομείο αυτές τις μέρες, τονίζοντας πως ο ίδιος με τις αποφάσεις που παίρνει έχει ως στόχο μόνο το συμφέρον και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου, υπάρχουν όμως άνθρωποι που είναι διαρκώς αντίθετοι στις αλλαγές, αγκυλωμένοι σε νοοτροπίες του παρελθόντος που δεν βοηθούν το Νοσοκομείο να προχωρήσει μπροστά, κάτι που κατά τον ίδιο είναι αυτό που συμβαίνει και αυτή τη φορά.

Όπως ανέφερε στο Νοσοκομείο έχει ξεκινήσει μια σειρά αλλαγών που κρίθηκαν απαραίτητες μετά από συνεννόηση και με τα όργανα του Νοσοκομείου και κάπως έτσι ήρθε και η συγκεκριμένη μετακίνηση στο χειρουργείο. Ο κ. Καλλιονάκης τόνισε πως εφόσον υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος για να μην γίνει η συγκεκριμένη μετακίνηση της κ. Καββουσανάκη, θα μπορούσε να καταθέσει εγγράφως τις αντιρρήσεις της, με τον ίδιο να μην καταλαβαίνει γιατί δημιουργείται μια τέτοια αναταραχή για τη συγκεκριμένη μετακίνηση.

Για το θέμα τοποθετήθηκε με παρέμβασή της και η νοσηλεύτρια Αντωνία Καββουσανάκη η οποία έκανε πολλά παράπονα τόσο για τη συγκεκριμένη απόφαση που την αφορά, ενώ παράλληλα μετέφερε και μια γενικευμένη αντίδραση εκ μέρους των εργαζομένων σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ασκείται η διοίκηση από τον κ. Καλλιονάκη, όπως αυτή εκφράστηκε από τους περισσότερους εργαζόμενους στην τελευταία συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων. Για το θέμα μίλησε και ο χειρούργος και μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του Νοσοκομείου κ. Τσαπραλής ο οποίος επίσης άσκησε έντονη κριτική στη διοίκηση για την συγκεκριμένη απόφαση μετακίνησης, στηρίζοντας το αίτημα της νοσηλεύτριας να παραμείνει στη θέση της στο χειρουργείο του Νοσοκομείου.

Ακούστε αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν για το θέμα:(εδώ)

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.