Μεγάλα προβλήματα στις ελαιοκαλλιέργειες της Σητείας από τη νυχτερινή χαλαζόπτωση


Τελευταία ενημέρωση 20 Οκτωβρίου 2020 by energinews (admin)

Πολύ έντονα σημάδια άφησε και συνεχίζει να αφήνει η κακοκαιρία που από τα ξημερώματα χτυπά ιδιαίτερα τα βόρεια κομμάτια της Κρήτης από την μια άκρη ως την άλλη.

Η έντονη χαλαζόπτωση που ξεκίνησε τα ξημερώματα έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στις ελαιοκαλλιέργειες και της Σητείας με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Αϊλαμάκη, να μιλά στο Ράδιο Λασίθι και να περιγράφει τη δύσκολη κατάσταση που από το πρωί αντιμετωπίζουν πολλοί ελαιοκαλλιεργητές της περιοχής.

Όπως λέει ήδη έχει φανεί πως αρκετός κόσμος έχει χάσει πλήρως τη φετινή σοδειά του, σε μια περίοδο που όλοι ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν το μάζεμα και αναμενόταν μια  πολύ καλή χρονιά, μετά τα περσινά προβλήματα, αλλά και του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που έδειξαν όλοι οι παραγωγοί για να προστατεύσουν φέτος τις καλλιέργειές τους. Χαρακτηριστικά τόνισε πως ήδη παραγωγοί της περιοχής δεν έχουν καν λόγο να πάνε πλέον στα χωράφια τους αφού η καταστροφή είναι ολοκληρωτική.

Πολύ σοβαρά προβλήματα στις καλλιέργειες έχουν προκύψει και στην περιοχή των Μαλίων με σφοδρή χαλαζόπτωση να χτυπά και εκεί τις καλλιέργειες.

Πλέον αναμένονται οι καταγραφές του ΕΛΓΑ που σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν σε δύο φάσης, αρχικά με εκτίμηση της ζημιάς δειγματοληπτικά και στη συνέχεια οι παραγωγοί θα πρέπει να κάνουν τις απαραίτητες δηλώσεις για πλήρη καταγραφή και ενδεχόμενες αποζημιώσεις.

Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.