Μείωση ζήτησης των κηπευτικών κατά 30% καταγράφει ο αγροτικός συνεταιρισμός Ανατολή


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 30 Δεκεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Μειωμένη κατά 30% είναι η αγοραστική δύναμη ως προς την αγορά των ευπαθών αγροτικών προϊόντων και αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες. Όπως δήλωσε στο Ρ.Λ. ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Ανατολή κ. Δουλούμης, «η μείωση αυτή παρατηρείται διότι πρώτα και κύρια τα καταστήματα εστίασης είναι κλειστά στην Ελλάδα και στις ευρωπαϊκές χώρες με αποτέλεσμα και στην εγχώρια αγορά και στο εξωτερικό να μη μπορεί να γίνεται μαζική διάθεση των κηπευτικών. Είναι μόνο αυτά που αγοράζει ο κόσμος από τα σουπερ μάρκετ δηλώνει.

Ένα δεύτερος λόγος είναι ότι ο καιρός συνεχίζει ακόμα να είναι πολύ καλός και τα υπαίθρια κηπευτικά ήταν μέχρι πριν λίγες μέρες στην αγορά. Επίσης, η παραγωγή κηπευτικών από την Αλβανία που τα τελευταία χρόνια αριθμεί περί τα 20 χιλ. στρέμματα, έχει μπει για τα καλά στην αγορά της βόρειας Ελλάδας», τονίζει.

Ο ίδιος πιστεύει πάντως  πως η ομαλοποίηση στην προσφορά και τη ζήτηση θα έρθει μέσα στον επόμενο μήνα, αφού θα υπάρξει ανατροπή του καιρικού σκηνικού αλλά και το lockdown δε θα έχει τόσο αυστηρούς περιορισμούς.

 

Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.