«Μα πού πήγε το νερό;» Ένα νέο διδακτικό παραμύθι που εκπέμπει μηνύματα για την κατασπατάληση του νερού σε μικρούς και μεγάλους. Θα διανεμηθεί από την Περιφέρεια Κρήτης στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του νησιού.


0
(0)

«Μα πού πήγε το νερό;» Είναι ο τίτλος του νέου καλαίσθητου παραμυθιού για παιδιά – μαθητές νηπιαγωγείων , δημοτικών σχολείων, που εκπέμπει πολλαπλά μηνύματα σε μικρούς και μεγάλους για την διαχείριση του νερού, του πολύτιμου και αναγκαίου αγαθού στη ζωή.

Το εικονογραφημένο με έξυπνες παραστάσεις και νοήματα, διδακτικό – περιβαλλοντικό βιβλίο, εκδόθηκε πριν λίγες μέρες από την Περιφέρεια Κρήτης και αναμένεται άμεσα να γίνει η παρουσία του σε μαθητές και να διανεμηθεί σε όλα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της Κρήτης.

Συγγραφέας του βιβλίου είναι η Ειρήνη Αρ. Ανδρουλάκη και αναμένεται το νέο της παραμύθι να έχει μεγάλη απήχηση στους μαθητές , όπως μεγάλο ενδιαφέρον και απηχήσει στα σχολεία είχε η προηγούμενη έκδοση του παραμυθιού της με τίτλο : «Ενωμένοι μπορούμε» το οποίο παρουσιάστηκε σε πολλούς μαθητές και διανεμήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης σε όλα τα σχολεία του νησιού. Στο νέο της βιβλίο η συγγραφέας με τρόπο παραστατικό και κατανοητό στα παιδιά αναφέρετε στην πόλη της Αφθονίας που ξαφνικά το νερό «κόπηκε» στα νοικοκυριά από την κατασπατάληση του, ενώ στη συνέχεια η συγγραφέας αναδεικνύει το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση των παιδιών να σχηματίσουν ομάδες για να βρουν το νερό που χάθηκε…

Μάλιστα στο οπισθόφυλλο του παραμυθιού η συγγραφέας θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα τα οποία είναι διαχρονικά και αφορούν τους αναγνώστες του παραμυθιού μικρούς και μεγάλους.

Η προσφορά της συγγραφής του βιβλίου ήταν αφιλοκερδής και η συγγραφέας στο εισαγωγικό της σημείωμα  ευχαριστεί θερμά για την έκδοση του βιβλίου την Περιφέρεια και προσωπικά τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Παράλληλα εκφράζει τη χαρά της που ξαναβρίσκεται με τα παιδιά μέσω του νέου της βιβλίου και τους εύχεται να το απολαύσουν με αγάπη και να λάβουν τα μηνύματα του.

Επίσης η συγγραφέας ευχαριστεί τους συντελεστές του βιβλίου για την εικονογράφηση την Άννα Χιλετζάκη και για τον συντονισμό της έκδοσης την Καλλιόπη Δετοράκη – Itanos concept.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *