ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙΣ, ΦΕΡΝΟΥΝ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 22 Δεκεμβρίου 2020 by manos (seo)-admin

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΣΤΟ OPEN

ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΏΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ»

ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΆΚΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΝΤΟΡΑ ΚΟΥΤΡΟΚΟΗ

Για τη Folli Follie:

· Είναι σημαντικό που σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται την ανάγκη αναμονής των δικαστικών διαδικασιών, γιατί όλοι θυμόμαστε ότι Υπουργοί του, στο παρελθόν, δεν είχαν αντίστοιχη «υπομονή», όταν για παράδειγμα ο κ. Παπαγγελόπουλος, αναφερόμενος στη Novartis, έκανε λόγο για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους, πριν καν έρθει η δικογραφία σε γνώση της Βουλής.

· Να έρθουμε στο προκείμενο όμως, υπήρξε ένας διαχειριστικός έλεγχος από γνωστή ελεγκτική εταιρεία που κατέληξε σε μία έκθεση 200 σελίδων, μέσα στην οποία υπάρχουν e-mails, όπου στέλεχος της Folli-follie αναφέρει 4 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που «δήλωναν πρόθυμα» να διευκολύνουν την εταιρεία, είτε μπλοκάροντας διαδικασίες, είτε καθυστερώντας ελέγχους. Αυτό συμπίπτει χρονικά με μία πολύ μεγάλη καθυστέρηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να διαπραγματευτεί την τιμή της μετοχής της Folli-follie, με αποτέλεσμα σε 24 ημέρες να χάσει το 70% της αξίας της.

· Εμείς, ως Κίνημα Αλλαγής, στις 6 Ιουνίου 2018, καταθέσαμε ερώτηση στη Βουλή, για την καθυστερημένη αντίδραση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και των συστημικών Τραπεζών και φυσικά για τις πιθανές ευθύνες της κυβέρνησης που έπρεπε να διερευνηθούν.

· Για εμάς υπάρχει μία σαφής θεσμική λειτουργία που τη σεβόμαστε σε κάθε περίπτωση και περιμένουμε να έρθει επίσημα ο φάκελος στη Βουλή, να κινηθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες και φυσικά αν υπάρχουν ευθύνες, να αποδοθούν.

Συντάξεις, αγρότες, πτυχία Κολλεγίων και ΑΣΕΠ:

· Το ζήτημα της Folli-follieπροφανώς είναι μείζονος σημασίας, υπάρχουν όμως και άλλα ζητήματα στα οποία πρέπει να επικεντρωθούμε, εκτός φυσικά από την πανδημία που αποτελεί πλέον ζήτημα της καθημερινής μας επικαιρότητας.

· Γιατί, σήμερα, 350.000 συντάξεις βρίσκονται σε εκκρεμότητα650.000 αγρότες είδαν παράνομες παρακρατήσεις στις επιδοτήσεις τους, είδαμε το Υπουργείο Παιδείας να εξισώνει τα πτυχία των Κολεγίων με αυτά των ΑΕΙ, και φυσικά, μια μεγάλη κουβέντα που έχει ξεκινήσει για τον ΑΣΕΠ, όπου κάποιοι θεωρούν ως ιστορική μεταρρύθμιση τη διενέργεια γραπτών διαγωνισμών, όταν με το ν. Πεπονή, από το 1994 έως το 2004, έγιναν 23 γραπτοί διαγωνισμοί με 710.000 υποψηφίους.

Χθεσινή διαδικασία στη Βουλή:

· Ένα πολύ σημαντικό ζήτημα επίσης είναι ότι, την ώρα που όλοι μας συζητάμε για τις πολυπόθητες συναινέσεις εν μέσω πανδημίας, χθες το βράδυ, η κυβέρνηση μετά τη λήξη της τυπικής διαδικασίας της Βουλής έφερε εκπρόθεσμα, ώστε να μην προλάβουν να συζητηθούν στη Βουλή, δύο τροπολογίες, η μία για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και η άλλη για διάφορα θέματα συμπεριλαμβανομένου και του εμβολίου. Ζητήσαμε να συζητηθούν σήμερα αλλά δυστυχώς αυτό δεν έγινε δεκτό και κλείσανε τη διαδικασία όπως, όπως. Δεν γίνεται να μιλούν ή να ζητούν συναίνεση μεταξύ των κομμάτων, όταν ακολουθούνται τέτοιου είδους πρακτικές.

ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Δήλωση Βασίλη Κεγκέρογλου, Γραμματέα της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής

«Η αδράνεια και ο εφησυχασμός της κυβέρνησης οδηγεί στο γεγονός ότι πολλές ρυθμίσεις που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και καιρό έρχονται την τελευταία στιγμή και χαρακτηρίζονται κατεπείγουσες. Είναι ο ίδιος εφησυχασμός που οδήγησε στην ανάγκη για δεύτερο lockdown όταν αυτό μπορούσε να έχει αποφευχθεί.

Η κυβέρνηση εκδηλώνοντας πλήρη ασέβεια προς Βουλή αλλά και προς τους πολίτες κατέθεσε μετά την τυπική λήξη της συνεδρίασης της ολομέλειας δύο τροπολογίες νομοσχέδια προκειμένου να ψηφιστούν χωρίς συζήτηση. Το πρώτο νομοσχέδιο τροπολογία με 15 διατάξεις για τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και το δεύτερο νομοσχέδιο τροπολογία με 18 άρθρα του υπουργείου υγείας για θέματα που προϋπήρχαν αλλά και για το σοβαρό θέμα του εμβολιασμού. Η κυβέρνηση με την επιλογή της να υποβαθμίσει το μεγάλο θέμα του εμβολιασμού τορπιλίζει τη συναινετική διάθεση των πολιτικών δυνάμεων προκειμένου να δοθεί ένα ενωτικό μήνυμα που θα στηρίζεται στην επιστημονική γνώση.

Το Κίνημα Αλλαγής εξέφρασε την πολιτική του θέση για όλα τα θέματα του νομοσχεδίου καταθέτοντας προτάσεις και πάνω από δέκα εμπρόθεσμες τροπολογίες για την επίλυση σοβαρών θεμάτων, ωστόσο καμιά απ’ αυτές δεν απαντήθηκε από την Κυβέρνηση».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου, μετά την κυβερνητική πρόκληση της εκπρόθεσμης και μετά την τυπική λήξη συνεδρίασης κατάθεσης τροπολογιών-νομοσχεδίων, και αφού η κυβέρνηση αρνήθηκε την πρότασή μας να συζητηθούν οι τροπολογίες αύριο, ανακοίνωσε την αποχώρηση του κόμματος από την διαδικασία της ψηφοφορίας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ALPHA (ΑΠΟΨΕ 22/12 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00)

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA και στο δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ απόψε Τρίτη 22 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00.

Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ανακοίνωση Τομέα Δικαιοσύνης

Ο Τομέας Δικαιοσύνης του Κινήματος Αλλαγής με επανειλημμένες παρεμβάσεις του έχει δημοσιοποιήσει το πρόβλημα της μεγάλης καθυστέρησης στην διεκπεραίωση και καταβολή των αμοιβών της νομικής βοήθειας: Ενός θεσμού που αποσκοπεί στη διευκόλυνση της άσκησης του συνταγματικού δικαιώματος της δικαστικής προστασίας από τους οικονομικά αδύναμους πολίτες μέσω του διορισμού δικηγόρου για την παροχή νομικής συνδρομής στις υποθέσεις τους με καταβολή από την Πολιτεία της κατά νόμο προβλεπόμενης αμοιβής του.

Ήδη η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο για χιλιάδες δικηγόρους. Η Κυβέρνηση αδράνησε εξοργιστικά να προβεί στην αναγκαία στελέχωση της υπηρεσίας εκκαθάρισης των αμοιβών, με αποτέλεσμα σήμερα το σύστημα να έχει παραλύσει εντελώς, αφού ακόμα εκκρεμεί η καταβολή των αμοιβών για τις υποθέσεις του 2018! Χαρακτηριστικό είναι ότι αυτή τη στιγμή, στην αρμόδια υπηρεσία απασχολούνται μόλις δύο (αριθμητικά 2) υπάλληλοι, οι οποίοι μάλιστα ευρίσκονται σε άδεια ειδικού σκοπού! Συνέπεια της απίστευτης αυτής κυβερνητικής αδιαφορίας είναι ότι, εν καιρώ πανδημίας και παραμονές των εορτών, χιλιάδες δικηγόροι σε όλη τη χώρα βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, μην έχοντας λάβει αμοιβή για νομικές υπηρεσίες που παρήχαν ακόμα και 3 χρόνια πριν. Αν σε αυτό συνυπολογιστεί και η ελάχιστη έως ανύπαρκτη στήριξη ολόκληρου του δικηγορικού κλάδου για το διάστημα που υπολειτουργούν τα Δικαστήρια λόγω της πανδημίας, η κατάσταση προσλαμβάνει εκρηκτικό χαρακτήρα, ενώ ξεχειλίζει η δικαιολογημένη οργή του δικηγορικού κόσμου για τον επί μήνες εμπαιγμό του από την Κυβέρνηση.

Καλούμε το Υπουργείο Δικαιοσύνης να προβεί άμεσα στη στελέχωση με ικανό αριθμό υπαλλήλων της αρμόδιας υπηρεσίας εκκαθάρισης, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι τεράστιες καθυστερήσεις στην καταβολή των αμοιβών των δικηγόρων της νομικής βοήθειας. Ο,τιδήποτε λιγότερο θα αποτελέσει πρόκληση για το δικηγορικό κόσμο της χώρας.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 22.12.2020

Ασέβεια προς θεσμούς και πολίτες οι τροπολογίες – νομοσχέδια της τελευταίας στιγμής

Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις από το Κίνημα Αλλαγής, η κυβέρνηση επιμένει στην τακτική των κατεπειγουσών τροπολογιών που κατατίθενται στο «παρά πέντε» της ψήφισης νομοσχεδίων. Δεν είναι μόνο ο εφησυχασμός και η αδράνειά της που οδηγούν σ’ αυτό – όπως έγινε και με το δεύτερο lockdown και την πανδημία – αλλά επιπλέον η ασέβεια που επιδεικνύει προς τη Βουλή, τους θεσμούς και τους ίδιους τους πολίτες.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε μετά την τυπική λήξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας δύο τροπολογίες -νομοσχέδια προκειμένου να ψηφιστούν χωρίς συζήτηση. Το πρώτο νομοσχέδιο τροπολογία με 15 διατάξεις για τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και το δεύτερο νομοσχέδιο τροπολογία με 18 άρθρα του υπουργείου υγείας για θέματα που προϋπήρχαν, αλλά και για το σοβαρό θέμα του εμβολιασμού. Με την επιλογή της να  υποβαθμίσει το μεγάλο θέμα του εμβολιασμού «τορπίλισε» τη συναινετική διάθεση των πολιτικών δυνάμεων προκειμένου να δοθεί ένα ενωτικό μήνυμα που θα στηρίζεται στην επιστημονική γνώση.

Όπως τονίζει σε δήλωσή του ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, το Κίνημα Αλλαγής εξέφρασε την πολιτική του θέση για όλα τα θέματα του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, καταθέτοντας προτάσεις και πάνω από δέκα εμπρόθεσμες τροπολογίες για την επίλυση σοβαρών θεμάτων, ωστόσο καμιά απ’ αυτές δεν απαντήθηκε από την κυβέρνηση. Έτσι, αφού αρνήθηκε και την πρότασή μας να συζητηθούν οι τροπολογίες σήμερα, ανακοίνωσε την αποχώρηση του κόμματος από τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Υπουργείο Εργασίας: Στο έλεος της πανδημίας και της αβελτηρίας άνεργοι, ΑμΕΑ και συνταξιούχοι

Δεν φτάνει που οι άνεργοι, τα Άτομα με Αναπηρία και οι συνταξιούχοι αντιμετωπίζουν βουνό προβλήματα και οι ανεπαρκείς ρυθμίσεις και η άρνηση του κ. Βρούτση να αποδεχτεί τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής τα οξύνουν και επιδεινώνουν τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Χαρακτηριστικό είναι πως δεκάδες χιλιάδες άνεργοι μένουν χωρίς στήριξη, διότι αδυνατούν να συμπληρώσουν, λόγω της πανδημίας και των κλειστών επιχειρήσεων, τον απαραίτητο αριθμό ενσήμων για να λάβουν επιδότηση ανεργίας. Γι’ αυτό και το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε πρόταση για καταβολή 3μηνου επιδόματος ανεργίας σε όλους ανεξαιρέτως τους ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Όμως, ο υπουργός Εργασίας αρνήθηκε όχι μόνο να εξετάσει την πρόταση, αλλά και την ύπαρξη προβλήματος.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα Άτομα με Αναπηρία, αφού ο κ. Βρούτσης αρνήθηκε να εξετάσει και να δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσει τις προτάσεις της ιατρικής κοινότητας για την αναδιάρθρωση του συστήματος χορήγησης των απαραίτητων βεβαιώσεων για ΚΕΠΑ, η οποία θα μείωνε, εν μέσω πανδημίας, την ταλαιπωρία ασθενών, ιατρών αλλά και του προσωπικού του ΚΕΠΑ, με την καθιέρωση της διετούς ή τριετούς επανεξέτασης αντί ετήσιας για τις παθήσεις που κατά τεκμήριο έχουν δυσμενή εξέλιξη.

Την ίδια στιγμή, σε 350.000 αυξήθηκαν οι εκκρεμείς συντάξεις, προκαλώντας μείζον κοινωνικό πρόβλημα. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι από τους δικαιούχους των 175.000 εκκρεμών κύριων συντάξεων λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη μόνο 38.000. Ο κ. Βρούτσης, όμως, δεν ανανέωσε καν τις συμβάσεις 3.500 εργαζομένων του ΕΦΚΑ και δεν υιοθέτησε έγκαιρα την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για την αξιοποίηση των έμπειρων συνταξιούχων του ΕΦΚΑ όλων των ασφαλιστικών τομέων και του Δημοσίου, αλλά το κάνει τώρα, με καθυστέρηση 1,5 έτους!

Περισσότερα ΕΔΩ

Εμπαίζουν τους δικηγόρους της νομικής βοήθειας

Ο Τομέας Δικαιοσύνης του Κινήματος Αλλαγής με επανειλημμένες παρεμβάσεις του έχει δημοσιοποιήσει το πρόβλημα της μεγάλης καθυστέρησης στην διεκπεραίωση και καταβολή των αμοιβών της νομικής βοήθειας. Ήδη η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο για χιλιάδες δικηγόρους. Η Κυβέρνηση αδράνησε εξοργιστικά να προβεί στην αναγκαία στελέχωση της υπηρεσίας εκκαθάρισης των αμοιβών, με αποτέλεσμα σήμερα το σύστημα να έχει παραλύσει εντελώς, αφού ακόμα εκκρεμεί η καταβολή των αμοιβών για τις υποθέσεις του 2018. Συνέπεια της απίστευτης αυτής κυβερνητικής αδιαφορίας είναι ότι, εν καιρώ πανδημίας και παραμονές των εορτών, χιλιάδες δικηγόροι σε όλη τη χώρα βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, μην έχοντας λάβει αμοιβή για νομικές υπηρεσίες που παρήχαν ακόμα και τρια χρόνια πριν. Αν σε αυτό συνυπολογιστεί και η ελάχιστη έως ανύπαρκτη στήριξη ολόκληρου του δικηγορικού κλάδου για το διάστημα που υπολειτουργούν τα Δικαστήρια λόγω της πανδημίας, η κατάσταση προσλαμβάνει εκρηκτικό χαρακτήρα, ενώ ξεχειλίζει η δικαιολογημένη οργή του δικηγορικού κόσμου για τον επί μήνες εμπαιγμό του από την Κυβέρνηση.Καλούμε το Υπουργείο Δικαιοσύνης να προβεί άμεσα στη στελέχωση με ικανό αριθμό υπαλλήλων της αρμόδιας υπηρεσίας εκκαθάρισης, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι τεράστιες καθυστερήσεις στην καταβολή των αμοιβών των δικηγόρων της νομικής βοήθειας. Ο,τιδήποτε λιγότερο θα αποτελέσει πρόκληση για το δικηγορικό κόσμο της χώρας.

Καλές Γιορτές

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.