ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΟΧΙ 100ΑΡΙ


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 26 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣΣτον Τ/Σ MEGA και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους δημοσιογράφους Ν. Φιλιππίδη και Μπ. Αντωνοπούλου

Για τα σενάρια εκλογών:

Είναι μια μόνιμη ερώτηση πλέον. Δεν είμαι στο μυαλό του Πρωθυπουργού, που είναι ο αρμόδιος να αποφασίσει για το αν θα γίνουν εκλογές ή όχι. Όμως, όταν υπάρχουν προβλέψεις για ύφεση μέχρι και 10%, οποιοσδήποτε μπορεί να σκέφτεται σενάρια εκλογών χάριν μικροκομματικών σκοπιμοτήτων και του συμφέροντος της χώρας, μόνο τυχοδιώκτης μπορεί να χαρακτηριστεί.

Για την κυβερνητική πολιτική:

Θα ήθελα να εστιάσω σε 4 πράγματα.

Πρώτον, τι θέλει η οικονομία; η μικρομεσαία επιχείρηση, ο ελεύθερος επαγγελματίας; Θέλει ρευστότητα και ελαφρύνσεις στις υποχρεώσεις τους.
Δεύτερον, τα εργασιακά. Εμείς προτείναμε 40% επιδότηση εργασίας με έναν διαφανή τρόπο για έξι μήνες για 1.000.000 εργαζόμενους, με το «αντάλλαγμα» της πλήρους απασχόλησης και της δέσμευσης να μην αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις.
Τρίτον, για τον τουρισμό. Δεν γίνεται η μείωση του ΦΠΑ να αφορά μόνο, καφέ και πορτοκαλάδα.
Και τέταρτον, κάτι επίσης πολύ σημαντικό που αφορά το «νέο» πελατειακό κράτος. Έχουν πάει πίσω όλες οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν. Είδαμε στην αρχή τους διοικητές των νοσοκομείων και τώρα είδαμε ξανά κομματικούς διορισμούς στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Εξαγγέλλουν διαρροές για δήθεν κοινοτικά κονδύλια που θα χρηματοδοτήσουν ρουσφετολογικές προσλήψεις και μετά τις διαψεύδουν αλλά με την επιτροπή που θα τα διαχειριστεί να έχει συσταθεί.
Η ρευστότητα είναι προβληματική. Χθες ο Πρωθυπουργός είπε ότι «θα ήθελε οι τράπεζες να δίνουν με πιο ευνοϊκούς όρους δάνεια». Εγώ θα μπορούσα να πω «θα ήθελα», ο Πρωθυπουργός της χώρας όμως όχι. Εκείνος «υποχρεώνει» τις τράπεζες δεν τις παρακαλεί, ειδικά όταν έχουν την στήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ειδικά όταν υπάρχουν κρατικές εγγυήσεις για τα δάνεια και αυτές εξακολουθούν να έχουν πολύ αυστηρά κριτήρια και εγγυήσεις.

Οι στοιχειώδεις ελαφρύνσεις επίσης δεν υπάρχουν. Για παράδειγμα, δεν γίνεται για τη μείωση της προκαταβολής του φόρου των επιχειρήσεων, η εξαγγελία της κυβέρνησης να είναι ότι πάει για Ιούλιο και μάλιστα χωρίς να ξέρουμε καν πόσο. Η πραγματική οικονομία χρειάζεται εμπροσθοβαρή μέτρα.

Η κυβέρνηση υιοθετεί το «μισός μισθός, μισή δουλειά». Και το χειρότερο, κανείς δεν δεσμεύεται ότι όταν τελειώσει η κρίση θα επανέλθει η πλήρης απασχόληση, με ανοιχτή ουσιαστικά την προοπτική μονιμοποίησης αυτών των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Εμείς λέμε ΦΠΑ 6% στην διαμονή, 6% στην εστίαση και 13% στις υπόλοιπες τουριστικές υπηρεσίες και τις μεταφορές.

Για τη μεταστροφή της ΝΔ προς το ΕΣΥ:

… Φαίνεται ότι τελικά, έχουν γίνει όλοι σοσιαλδημοκράτες!

Και προφανώς αντιλαμβάνομαι αυτή τη στροφή, ειδικά σε περιόδους κρίσης. Αποδεικνύεται την ορθότητα ενός πολιτικού πλαισίου που βασίζεται στην ανοιχτή οικονομία αλλά με ρυθμιστικούς κανόνες ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού κράτους.

Σχετικά με το ΣΥΡΙΖΑ:

Το Κίνημα Αλλαγής όχι μόνο διαφοροποιείται πολιτικά και προγραμματικά από τα υπόλοιπα κόμματα (προηγήθηκε ερώτηση), αλλά προηγείται κιόλας. Μέρες πριν εξαγγείλει η κυβέρνηση το δικό της πλαίσιο, είχαμε καταθέσει το δικό μας «Ενδιάμεσο Πρόγραμμα», που στηρίζει το ΕΣΥ, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους αγρότες, τους εργαζόμενους, βασισμένο σε 10 άξονες, κοστολογημένο, περιγράφοντας ακριβώς πώς εμείς θέλουμε να βγει η χώρα από την κρίση, με ζωντανή την οικονομία και όρθια την κοινωνία.

Για τη χθεσινή «παρουσίαση» του ΣΥΡΙΖΑ, πρώτη φορά στα χρονικά, η αξιωματική αντιπολίτευση έρχεται να εξαγγείλει το σχέδιο της, αφού η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει τα τελικά της μέτρα. Αν έχεις αργήσει, κάνε κριτική δεν χρειάζεται μετά να πεις κάτι άλλο. Εδώ μάλιστα αξίζει και ένα «επίδομα αντιγραφής» γιατί διαβάζοντας το, αν εξαιρέσεις κάποια «φουσκώματα», είναι ίδιο με το δικό μας πρόγραμμα.

Η διαχείριση της κρίσης είναι Μαραθώνιος, δεν είναι 100άρι, χρειάζεται υπομονή και στο τέλος θα μας αξιολογήσει ο ελληνικός λαός.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΡΘΙΑ

Τηλεδιάσκεψη με το Προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου είχε σήμερα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν ο Πρόεδρος Γ. Καρανίκας, ο Αντιπρόεδρος Μ. Ψαρουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Ν. Μπόνης και το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΕΕ Π. Πολιτάκης. Επίσης ο αρμόδιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Μ. Κατρίνης, ο Γραμματέας του Τομέα Ανάπτυξης Απ. Πόντας και ο Γραμματέας του Τομέα Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας Σ. Κομνηνός.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έκανε την παρακάτω δήλωση.

1. Προτείναμε έγκαιρα ένα στοχευμένο, ρεαλιστικό, συνεκτικό Ενδιάμεσο πρόγραμμα άμεσων παρεμβάσεων ώστε να μείνει «ζωντανή η οικονομία, όρθια η κοινωνία». Σε ανοιχτή γραμμή με τους ανθρώπους της παραγωγής και της κοινωνίας. Εκφράζοντας τις πραγματικές ανάγκες τους.

Αυτή είναι η αντίληψη μας για τον ρόλο μας ως αντιπολίτευση. Απέναντι στις συντηρητικές επιλογές και τα ανεπαρκή κυβερνητικά μέτρα.

Έγκαιρα, πριν τις αποφάσεις, χωρίς τους λαϊκισμούς , μεγαλοστομίες και πλειοδοσίες νέων Ζαππείων.

…………………………. . …………………………. . ………………………….

2. Οι Τράπεζες συνεχίζουν να συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει η οικονομική κρίση.

Παρά την ενεργή στήριξη της ΕΚΤ, που τους στηρίζει για να δώσουν ρευστότητα στην οικονομία.

Η μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων δεν έχει πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, ακόμη και σε εγγυημένα από το κράτος δάνεια.

Και την ίδια ώρα η Κυβέρνηση περιορίζεται στο να εκλιπαρεί τις Τράπεζες, αδύναμη να επιβάλει ουσιαστικές λύσεις.

Είναι απαράδεκτο. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχισθεί.

Είναι επιβεβλημένο να διευρυνθεί σημαντικά ο κύκλος των δικαιούχων για το πρόγραμμα ρευστότητας, με κύριο κριτήριο την βιωσιμότητα. Και πέραν των Τραπεζικά ενήμερων ως τις 31/12/2019.

…………………………. . …………………………. . ………………………….

3. Συνεχίζουμε την προσπάθεια-με συνεχείς πρωτοβουλίες και στην Βουλή-για να υιοθετηθούν οι προτάσεις μας, που κρατούν «Ζωντανές» τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσα στην κρίση.

Έχουμε προτείνει:

– Μηδενική προκαταβολή φόρου για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και 50% για όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

– Αύξηση του συνολικού ποσού για την επιστρεπτέα προκαταβολή τουλάχιστον στα 3 δις ευρώ.

Κάλυψη και των ατομικών εμπορικών επιχειρήσεων.

– Ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό για τους επαγγελματίες.

– Προστασία της Α’ κατοικίας από πλειστηριασμούς, με παράταση ισχύος του Ν. 3869/2011 του ΠΑΣΟΚ ως το τέλος του έτους.

– Επαναφορά για 2 χρόνια του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

και

– Αντιμετωπίζουμε θετικά την πρόταση της ΕΣΕΕ για επιδότηση ενοικίου (κατά 40%) από το κράτος για τις πληγείσες επιχειρήσεις ως το τέλος του 2020. Χωρίς καμία περαιτέρω επιβάρυνση των ιδιοκτητών. Επισημαίνοντας ότι ανάλογες παρεμβάσεις έγιναν από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου, Γραμματέα Τομέα Οικονομικών Κινήματος Αλλαγής

Η απόφαση του ΣτΕ να ακυρώσει η μεταβίβαση 10.119 ακινήτων του Δημοσίου στο Υπερταμείο αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών του Κινήματος Αλλαγής.

Το Κίνημα Αλλαγής με συνεχείς Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις την προηγούμενη Κοινοβουλευτική περίοδο ανέδειξε το ζήτημα της εκχώρησης «εν μια νυκτί» από τον κ. Τσακαλώτο, με το ΦΕΚ Β 2320/19-6-2019,   10.119 ακινήτων κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου στην ΕΕΣΥΠ, δηλαδή το Υπερταμείο στο οποίο η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υποθήκευσε τη Δημόσια Περιουσία για 100 χρόνια.

Παρότι ο κ. Τσακαλώτος ουδέποτε ήρθε στη Βουλή να απαντήσει, ως όφειλε, στο Κοινοβουλευτικό έλεγχο που ασκήσαμε, καθώς επίσης αγνόησε και τη σχετική τροπολογία που καταθέσαμε για την ακύρωση της μεταβίβασης των 10.119 ακινήτων, το ΣτΕ απεδέχθει την προσφυγή των πέντε Δήμων και δικαίωσε την επιχειρηματολογία που είχαμε αναπτύξει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή Επίκαιρης Επερώτησης του Κινήματος Αλλαγής (18-5-2020) η Κυβέρνηση δεν δεσμεύτηκε για την ακύρωση της μεταβίβασης των 10.119 ακινήτων, παρότι ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Βεσυρόπουλος ανέφερε στην τοποθέτησή του ότι σε ποσοστό που αγγίζει το 90% τα ακίνητα αυτά είναι μη μεταβιβάσιμα.

Το Κίνημα Αλλαγής θα αγωνιστεί με συνέπεια και συνέχεια ώστε να ανακτηθεί ο εθνικός έλεγχος στη Δημόσια Περιουσία, σύμφωνα με τις προτάσεις που έχει καταθέσει στη Βουλή, ώστε η Δημόσια Περιουσία να αξιοποιηθεί σε όφελος της Ελληνικής Οικονομίας και Κοινωνίας.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 26.05.2020

Θέματα: εμπόριο, ΕΑΒ, κοινωνικό συμβόλαιο,

υπερταμείο, περιφερειακά ΜΜΕ

Φώφη Γεννηματά στην ΕΣΕΕ: δίπλα στην εμπορική επιχείρηση
Προτείναμε έγκαιρα ένα στοχευμένο, ρεαλιστικό και συνεκτικό Ενδιάμεσο Πρόγραμμα άμεσων παρεμβάσεων, ώστε να μείνει «ζωντανή η οικονομία, όρθια η κοινωνία», σε ανοιχτή γραμμή με τους ανθρώπους της παραγωγής και της κοινωνίας, εκφράζοντας τις πραγματικές ανάγκες τους. Απέναντι στις συντηρητικές επιλογές και τα ανεπαρκή κυβερνητικά μέτρα.Έγκαιρα, πριν τις αποφάσεις, χωρίς τους λαϊκισμούς, μεγαλοστομίες και πλειοδοσίες νέων Ζαππείων.

Η μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων δεν έχει πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, ακόμη και σε εγγυημένα από το κράτος δάνεια. Οι Τράπεζες συνεχίζουν να συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει η οικονομική κρίση, παρά την ενεργή στήριξη της ΕΚΤ για να δώσουν ρευστότητα στην οικονομία. Είναι επιβεβλημένο να διευρυνθεί σημαντικά ο κύκλος των δικαιούχων για το πρόγραμμα ρευστότητας, με κύριο κριτήριο την βιωσιμότητα. Και πέραν των Τραπεζικά ενήμερων ως τις 31/12/2019.

Βλέπουμε θετικά την πρόταση της ΕΣΕΕ για επιδότηση ενοικίου (κατά 40%) από το κράτος για τις πληγείσες επιχειρήσεις ως το τέλος του 2020, χωρίς καμία περαιτέρω επιβάρυνση των ιδιοκτητών. Ανάλογη παρέμβαση έγινε από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες. Και συνεχίζουμε με κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες την στήριξή μας στο εμπόριο, για να μείνουν ζωντανές οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσα στην κρίση:

Μηδενική προκαταβολή φόρου για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και 50% για όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.
Αύξηση του συνολικού ποσού για την επιστρεπτέα προκαταβολή τουλάχιστον στα 3 δις ευρώ. Κάλυψη και των ατομικών εμπορικών επιχειρήσεων.
Ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό για τους επαγγελματίες.
Προστασία της Α’ κατοικίας από πλειστηριασμούς, με παράταση ισχύος του Ν. 3869/2011 του ΠΑΣΟΚ ως το τέλος του έτους.
Επαναφορά για 2 χρόνια του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Περισσότερα από την τηλεδιάσκεψη της Προέδρου με το Προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου εδώ

Όλοι μιλούν για κοινωνικό συμβόλαιο, αλλά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εκτίθενται από τα έργα και τις ημέρες τους

Κάποτε ο διανοητής Antony Giddens έγραφε ότι η Κεντροδεξιά επιστρέφει στην εξουσία υφαρπάζοντας την ατζέντα της Κεντροαριστεράς. Ας μη μας εκπλήσσουν τα ψευτο-ιδεολογήματα της ΝΔ για “νέο ΕΣΥ” ή κοινωνικές συμφωνίες. Απλά κρύβονται μέσα στην πανδημία και δηλώνουν “κεϋνσιανικοί”. Όταν η “κανονικότητα” της συντήρησης συναντήσει την οικονομική πραγματικότητα των πολιτών, το πραγματικό πρόσωπο αποκαλύπτεται. Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να μιμηθεί τις μαρκίζες της σοσιαλδημοκρατίας, αλλά ο αριστερισμός και ο φραξιονισμός του τον προδίδουν. Το κοινωνικό συμβόλαιο που προσπάθησε να θέσει σε ισχύ όσο κυβέρνησε ήταν η αφαίμαξη των μεσαίων στρωμάτων και η εξαφάνιση της αυτοαπασχόλησης, ώστε να διαχειρίζεται εκλογικά ένα πρεκαριάτο μισθωτών και το πλήρωσε στην κάλπη.

Εμείς λέμε κάτι άλλο. Ότι το κοινωνικό συμβόλαιο θέλει επαναδιαπραγμάτευση, καθώς το κεφάλαιο καταπιέζει την εργασία μέσα σε κοινωνίες που γερνούν και πολώνονται από τις ανισότητες. Και ότι η οικονομική ύφεση είναι η αφορμή για να το ξαναγράψουμε με έναν νέο κοινωνικό διάλογο, που θα φέρει την εργασία πρώτη στις προτεραιότητες της επόμενης μέρας. Αντί να χρηματοδοτούμε εκ των υστέρων τα λουκέτα, την ύφεση ή τις offshore κάποιων, να κρατήσουμε όρθιους τους εργαζομένους σήμερα.

Περιφερειακά μέσα ενημέρωσης: κοινοβουλευτικός έλεγχος για την αποκατάσταση των αδικιών
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά και όλοι οι Βουλευτές κατέθεσαν σήμερα αναφορά για τα προβλήματα των περιφερειακών μέσων και ειδικότερα της Ενημερωτικής Περιφερειακής Τηλεόρασης που εκπέμπει SOS. Σχετικό έγγραφο της Ένωσης Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας (Ε.Ε.Τ.Ε.Π) ζητά λύσεις στα οξυμένα προβλήματα, καθώς η τοπική διαφήμιση εκμηδενίστηκε και οι δαπάνες αυξήθηκαν. Σημειώνεται ότι η Ένωση κρίνει τα μέτρα της κυβέρνησης ως ανεπαρκή και ζητά επιδότηση του μικτού μισθολογικού κόστους σε ποσοστό ικανό να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα λειτουργίας των σταθμών, πλήρη κατάργηση του φόρου τηλεόρασης, την επέκταση για ένα 3μηνο της δυνατότητας πληρωμής του 50% για το σήμα της DIGEA, την ένταξη της περιφερειακής ενημερωτικής τηλεόρασης στα μέτρα άμεσης οικονομικής ενίσχυσης του έντυπου Τύπου.

ΕΑΒ: Στηρίζουμε μια λειτουργική αμυντική βιομηχανία δίπλα στους εργαζομένους
Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει το έργο της ΕΑΒ και τάσσεται υπέρ μιας ευέλικτης και λειτουργικής βιομηχανίας με πολιτικές που θα διευρύνουν τις δραστηριότητες της, εποπτευόμενη από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Με αιχμή το κοινοβουλευτικό μας έργο πιέζουμε την Κυβέρνηση ώστε να λυθούν τα οικονομικά προβλήματα των εργαζομένων ως προϋπόθεση για να υλοποιηθούν με επιτυχία τα προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Στηρίζουμε τη συνύπαρξη του Ενιαίου Μισθολογίου και των Συλλογικών Συμβάσεων προκειμένου οι εργαζόμενοι να αμείβονται σύμφωνα με τα προσόντα και την εργασία που προσφέρουν και η ΕΑΒ να αναπτύξει τις δραστηριότητες της, σύμφωνα με τις τεράστιες δυνατότητές της.

Περισσότερα εδώ

Απόφαση ΣτΕ για Υπερταμείο: δικαίωση για το Κίνημα Αλλαγής
Η απόφαση του ΣτΕ να ακυρώσει η μεταβίβαση 10.119 ακινήτων του Δημοσίου στο Υπερταμείο αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών του Κινήματος Αλλαγής. Το Κίνημα Αλλαγής με συνεχείς Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις την προηγούμενη Κοινοβουλευτική περίοδο ανέδειξε το ζήτημα της εκχώρησης «εν μια νυκτί» από τον κ. Τσακαλώτο 10.119 ακινήτων κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου στο Υπερταμείο, στο οποίο η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υποθήκευσε τη Δημόσια Περιουσία για έναν σχεδόν αιώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή Επίκαιρης Επερώτησης του Κινήματος Αλλαγής (18-5-2020) η Κυβέρνηση δεν δεσμεύτηκε για την ακύρωση της μεταβίβασης των 10.119 ακινήτων, παρότι ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Βεσυρόπουλος ανέφερε στην τοποθέτησή του ότι κατά 90% τα ακίνητα αυτά είναι μη μεταβιβάσιμα. Το Κίνημα Αλλαγής θα αγωνιστεί με συνέπεια και συνέχεια ώστε να ανακτηθεί ο εθνικός έλεγχος στη Δημόσια Περιουσία, σύμφωνα με τις προτάσεις που έχει καταθέσει στη Βουλή, ώστε η Δημόσια Περιουσία να αξιοποιηθεί σε όφελος της Ελληνικής Οικονομίας και Κοινωνίας.

Περισσότερα εδώ

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.