Μανιαδάκης στην Προανακριτική: Με έμπλεξαν επειδή αρνήθηκα να πω πράγματα που δεν έγιναν

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 3 Δεκεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Με μια δήλωση στην οποία επέμενε στα περί άδικης εμπλοκής του στην υπόθεση της Novartis άρχισε την κατάθεσή του στην επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης της Βουλής ο καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης και άλλοτε προστατευόμενος μάρτυς με κωδική ονομασία Ιωάννης Αναστασίου.Οκ. Μανιαδάκης φέρεται να υποστήριξε ότι είναι κατηγορούμενος για βαρύτατες πράξεις αν κι έχει ελεγχθεί από κάθε Αρχή και έχουν βγει πορίσματα. Με χαρακτηριστικό τρόπο μάλιστα τόνισε ότι ενώ δεν βρέθηκε καμία έκνομη πράξη, επειδή αρνήθηκε να παραδεχτεί πράγματα που δεν έγιναν, βρέθηκε εμπλεκόμενος από έναν προστατευόμενο μάρτυρα.

Ο κ. Μανιαδάκης τόνισε ότι συνεργάστηκε με όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις – και με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ – επειδή κατείχε το αντικείμενο. Αναφερόμενος δε στην κατηγορία ότι χειραγώγησε τον πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο υποστήριξε ότι επί Λοβέρδου δεν υπήρξε ποτέ σύμβουλος στο Υπουργείο και ουδέποτε συνεργάστηκε μαζί του.

Ο μάρτυς υποστήριξε ότι η πρώτη επαφή με το Υπουργείο Υγείας ήταν όταν το 2012 ο τότε αναπληρωτής Υπουργός Μάριος Σαλμάς τον παρακάλεσε να αναλάβει το καλοκαίρι του 2012 επειδή το μνημόνιο της υγείας χρειαζόταν τεράστιο συντονισμό. Ο ίδιος τόνισε ότι το έκανε για τρεις μήνες και επέστρεψε αργότερα επί υπουργίας Γεωργιάδη και Βορίδη. Προανήγγειλε μάλιστα ότι στην πορεία της κατάθεσής του θα αποκαλύψει τα ονόματα των μαρτύρων.

Λίγη ώρα νωρίτερα η πλευρά Μανιαδάκη απέσυρε αίτημα που είχε υποβάλει να καταθέσει παρουσία συνηγόρου. Ο κ. Μανιαδάκης υποστήριξε ότι επειδή του έχει ασκηθεί δίωξη για ψευδορκία άρα κατηγορούμενος θα ήθελε να καταθέσει με κάθε δικονομική προστασία, ωστόσο έπειτα από μακρά διαβούλευση αποφάσισε προκειμένου να διευκολύνει τη διαδικασία να αποσύρει το αίτημα.

Βουλή, του Γιώργου Λυκουρέντζου

πηγη:real.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.