Μαθητές από το Δημοτικό Νέας Ανατολής παρουσιάζουν τη δουλειά τους στη ρομποτική και ασχολούνται με την διαφήμιση!

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 12 Απριλίου 2022 by manos (seo)-admin

Μια πολύ ευχάριστη και εποικοδομητική επίσκεψη είχαμε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι με μαθητές και εκπαιδευτικούς από το Δημοτικό Σχολείο Νέας Ανατολής να έρχονται στο σταθμό για να συμμετάσχουν σε μια ζωντανή εκπομπή, να δουν πως λειτουργεί ένας ραδιοφωνικός σταθμός, να παρουσιάσουν τη δουλειά που κάνουν στον τομέα της ρομποτικής αλλά και να ασχοληθούν με τη δημιουργία μιας διαφήμισης στο πλαίσιο σχετικού εργαστηρίου που λειτουργεί στο σχολείο.

10 μαθητές από την Γ’ Τάξη του Δημοτικού μαζί με την διευθύντρια Εμμανουέλα Δασκαλάκη και την εκπαιδευτικό Καλλιόπη Πυθαρούλη, μίλησαν για την καθημερινότητά τους, τα αγαπημένα τους μαθήματα, το πως αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους, αλλά και ανέδειξαν κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο τους.

Η Διευθύντρια του Δημοτικού, τόνισε πως το σχολείο λόγω της θέσης του μακριά από την πόλη και δίπλα σε ένα προβληματικό και επικίνδυνο δρόμο που διασχίζει την κοινότητα του Στομίου, παρουσιάζει κάποιες ιδιαιτερότητες για τις οποίες θα πρέπει να υπάρξει ενδιαφέρον. Πιο συγκεκριμένα μίλησε για την ανάγκη που υπάρχει στην περιοχή για δημόσιους χώρους τους οποίους θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα παιδιά στον ελεύθερο χρόνο τους ώστε να μην κλείνονται στο σπίτι, αλλά και παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο οδικό δίκτυο ώστε ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες που ο δρόμος πλημμυρίζει  η πρόσβαση από και προς το σχολείο να είναι περισσότερο ασφαλής.

Οι μικροί μαθητές παρουσίασαν το πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα ρομποτικής στο οποίο συμμετέχουν υπό την επίβλεψη του καθηγητή πληροφορικής Δημήτρη Περονικολή, στο οποίο κατασκευάζουν ρομπότ από Lego για αγροτικές χρήσεις, όπως συστήματα για δεξαμενές, ραβδιστικά μηχανήματα, κλαδευτήρια και αγροτικά αυτοκίνητα.

Με τις δημιουργίες αυτές μάλιστα θα συμμετάσχουν στον περιφερειακό διαγωνισμό ρομποτικής στον Άγιο Νικόλαο και σε άλλους διαγωνισμούς που ακολουθούν τους επόμενους μήνες.

Για τις ανάγκες του διαγωνισμού μάλιστα με συνεργασία όλων των μαθητών το διαφημιστικό τμήμα του σταθμού δημιούργησε ένα λογότυπο της ομάδας τους που ονομάζεται “elaiobotics” ακολουθώντας τις κατάλληλες πρακτικές επικοινωνίας ώστε τελικά το «σήμα» της ομάδας να αντιπροσωπεύει και να παρουσιάζει με ξεκάθαρο τρόπο το αντικείμενο με το οποίο ασχολούνται!

Ακούστε αναλυτικά:

8

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.