Μαζικές συλλήψεις παραγωγών από Ιεράπετρα σε λαϊκές της Αθήνας μετά τη νέα εγκύκλιο απαγόρευσης


0
(0)

Σε τουλάχιστον 10 συλλήψεις παραγωγών που διαθέτουν τα προϊόντα τους σε λαϊκές αγορές της Αθήνας προχώρησαν σήμερα το πρωί οι αστυνομικές αρχές.

Το σήριαλ που την τελευταία εβδομάδα βρίσκεται σε εξέλιξη με παραγωγούς κυρίως από την Κρήτη που μένουν στην Αθήνα και για χρόνια ή και δεκαετίες δραστηριοποιούνται μόνο εκεί, φαίνεται πως λήγει οριστικά σήμερα, μετά την έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου η οποία και τους απαγορεύει τη συμμετοχή σε λαϊκές αγορές εκτός της Περιφέρειας παραγωγής των προϊόντων.

Έτσι σήμερα 10 άτομα, τα περισσότερα από την Ιεράπετρα, που συμμετείχαν σε διάφορες λαϊκές αγορές της Αττικής οδηγήθηκαν σε αστυνομικά τμήματα, μετά από καταγγελίες άλλων εμπόρων που συμμετείχαν στις λαϊκές.

Η εγκύκλιος που εκδόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής δεν ήταν σε γνώση όλων και αυτό είναι το βασικό επιχείρημα δικηγόρων που έχουν αναλάβει την υπεράσπισή τους προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι.

Πλέον όπως λένε οι παραγωγοί στο Ράδιο Λασίθι, οι περισσότεροι ετοιμάζονται να επιστρέψουν στην Κρήτη και παράλληλα θα εκκινήσουν διαδικασίες αποζημίωσης, αφού για τους ίδιους η ζημιά από την αποχώρησή τους είναι μεγάλη αφού δεν έχουν άδειες για να συμμετάσχουν σε λαϊκές αγορές της Κρήτης.

Το επίμαχο τμήμα της νέας εγκυκλίου:

Θέμα: «Διευκρινήσεις ως προς την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των κλάδων των λαϊκών αγορών της παρ. 9 του άρθρου 2 του ν. 4497/2017, που εμπεριέχουν μετακίνηση από Περιφέρεια σε Περιφέρεια, σε όλη την Επικράτεια από τη Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 έως και το Σάββατο 25 Απριλίου 2020 για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας και λοιπές ρυθμίσεις».

3. Η άδεια παραγωγού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το φυσικό πρόσωπο, τα προϊόντα που παράγει και πωλεί (άρθρα 2 και 13, Ν4497/17), καθώς και τον τόπο παραγωγής τους. Ως εκ τούτου, καθ’ όλη την διάρκεια ισχύος των μέτρων, θεωρείται δεδομένη η αναστολή δραστηριότητας του κατόχου της άδειας των κλάδων που ορίζονται στην ΚΥΑ Β 988/22-03-2020 στους χώρους των λαϊκών αγορών.

Παράδειγμα: «παραγωγός από την Βοιωτία που κατέχει άδεια πώλησης σε λαϊκή αγορά της Αττικής, μπορεί να πουλήσει τα προϊόντα σε επιχειρήσεις της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών, σε οπωροπωλεία της Αττικής, σε άλλους επαγγελματίες ανά την Επικράτεια αλλά απαγορεύεται να δραστηριοποιηθεί στις λαϊκές αγορές της Αττικής για τις οποίες έχει αδειοδοτηθεί έως ότου αρθούν τα περιοριστικά μέτρα».

πηγη:radiolasithi.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *