Μαζί με τα Ελληνικά γνωρίζουν και τον αγροτικό κόσμο της Ιεράπετρας οι μαθητές του BIC of Crete


0
(0)

Με ενδιαφέρουσες δράσεις ξεκίνησε η ημέρα των μαθητών από πέντε ευρωπαϊκές χώρες που φοιτούν στο 2ο Θερινό Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας στην Ιεράπετρα, οργανωμένο από το BIC of Crete, το κέντρο επιχειρηματικότητας που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Μητρόπολής Ιεραπύτνης και Σητείας.
Τα μαθήματα για τους οχτώ σε αριθμό μαθητές του σχολείου ξεκίνησαν την Δευτέρα 3 Αυγούστου και θα έχουν διάρκεια έως τις 25 Αυγούστου 2020.

Όπως ανέφερε ο Μανώλης Πετάσης φιλόλογος  και υπεύθυνος του θερινού σχολείου Ελληνικής γλώσσας στο Ράδιο Λασίθι, το πρωί της Τετάρτης μαθητές και καθηγητές επισκέφτηκαν ένα θερμοκήπιο καλλιέργειας αγγουριών , ένα θερμοκήπιο ανθοκαλλιέργειας με τριαντάφυλλα , τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ανατολής και τέλος το φράγμα Μπραμιανών. Υπεύθυνος στην ξενάγηση ήταν ο Γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Μιχάλης Βιαννιτάκης. Λόγω της Πανδημίας αποφάσισαν φέτος το Καλοκαίρι οι υπεύθυνοι του BIC, όλες οι δράσεις να γίνονται σε εξωτερικούς χώρους τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Αφού οι μαθητές θα παρακολουθούν και θα προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με την Ελληνική γλώσσα από τους καθηγητές φιλολογίας Ρένα Αχλάτη , Μαρία Φραγκούλη και Μανόλη Πετάση και θα μαθαίνουν παραδοσιακούς χορούς με την βοήθεια της δασκάλας χορού Κατερίνας Βαγγέλα, οι δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτο το ενδιαφέρον μιας και την Κυριακή θα επισκεφτούν το χωριό Ανατολή.

Με συνοδό τον κο Γιάννη Παπαδάτο, Επίκουρο Καθηγητή Προϊστορικής Αρχαιολογίας του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ θα πεζοπορήσουν από το χωριό προς την αρχαιολογική περιοχή του Γαϊδουροφά και θα ξεναγηθούν από τον ίδιο.

Στην επιστροφή θα επισκεφτούν το εργαστήριο βοτανολογίας ALTHEA του κου Στέφανου Καραχάλιου, ο οποίος θα τους παρουσιάσει λεπτομέρειες και μυστικά των ενδημικών βοτάνων. Η δράση αναμένεται να κλείσει στο σχολείο της Ανατολής όπου ο Πολιτιστικός-Φυσιολατρικός Σύλλογος του χωριού διατηρεί έκθεση ασπρόμαυρης φωτογραφίας και ταξιδεύει το κοινό σε μια ζωή εντελώς διαφορετική από τη σύγχρονη.

Τέλος, στόχος των μαθημάτων που διοργανώνει το BIC of Crete είναι να κάνει όσους λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα να αγαπήσουν όχι μόνο την Ελληνική γλώσσα αλλά να αναγνωρίσουν την αξία της ελληνικής παράδοσης και κουλτούρας.

Ακολουθεί η συνέντευξη 🙁εδώ)

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.