Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα: «Χάρτα» σημαντικών θεμάτων για συζήτηση στα επόμενα Δημοτικά Συμβούλια

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 29 Ιανουαρίου 2020 by energinews (admin)

Μια «χάρτα» θεμάτων που κρίνονται ως πολύ σημαντικά για τον Δήμο Ιεράπετρας και υπάρχει ανάγκη να συζητηθούν στα ερχόμενα Δημοτικά Συμβούλια αποστέλλουν στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου οι δημοτικοί σύμβουλοι και ο επικεφαλής Α. Πανταζής, της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα».

Διαβάστε αναλυτικά:

«Ως δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ιεράπετρας από τον Σεπτέμβριο του 2019 όπου και αναλάβαμε τα καθήκοντα μας, με μοναδικό σκοπό να συμβάλουμε στην λήψη αποφάσεων που αφορούν στην διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη της δήμου μας, σας καταθέτουμε χάρτα θεμάτων για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

Χάρτα  που πρωταρχικό της στόχο έχει την αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της περιοχής μας, την αντιμετώπιση τοπικών προβλημάτων, την υλοποίηση κοινωνικών δράσεων, την οικονομική ανάπτυξη και την διοίκηση του δήμου εν γένει.

Παρόλα αυτά, παρατηρούμε ότι τα δημοτικά συμβούλια που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ‘’αναλώνονται’’ στην πλειοψηφία τους, σε θέματα σαφώς χρήσιμα αλλά καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα όπως για παράδειγμα η τροποποίηση προϋπολογισμών, χορήγηση παράτασης προθεσμίας εργασιών, παραχώρηση χρήσης  αιθουσών, εκλογή εκπρόσωπων σε διάφορες επιτροπές, αποδοχή χρηματοδοτήσεων, άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και ορισμό υπευθύνων αυτών, χορήγηση αδείας παραγωγού-πωλητή υπαίθριου πλανοδίου εμπόρου, κατάργηση κενωθεισών θέσεων περιπτέρων, έγκριση κοπής δέντρων, πρόσληψη υδρονομέα, κατανομή πιστώσεων λειτουργικών δαπανών, χορήγηση αδείας σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης κ.τ.λ.

Αναγνωρίζουμε την αναγκαιότητα της ολοκλήρωσης κάποιον διαδικαστικών θεμάτων για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας, όμως πιστεύουμε ότι υπάρχουν θέματα υψίστου στρατηγικής σημασίας για τα οποία πρέπει άμεσα να λάβουμε θέση ώστε να προχωρήσουμε σε άμεσες  αποφάσεις οι οποίες θα βοηθήσουν και θα αναβαθμίσουν σημαντικά τον δήμο μας και την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, σας παραθέτουμε παρακάτω μία σειρά θεμάτων τα οποία επιβάλλεται να συζητήσουμε στα επόμενα δημοτικά συμβούλια, με δεδομένο ότι έχουμε  γνώμονα την ανάπτυξη του δήμου μας και το συμφέρων των δημοτών της Ιεράπετρας:

 1. Εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή νέου υδραγωγείου – διυλιστηρίου, πραγματοποίηση νεότερων αναλύσεων νερού ύδρευσης και αναζήτηση τρόπων βελτίωσης της ποιότητας αυτού.
 2. Νήσος Χρυσή, ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του δήμου βάση της ειδικής περιβαλλοντικής μελέτης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και του Πανεπιστημιακού Κρήτης.
 3. Εκπόνηση  μελετών στατικότητας των σχολικών κτιρίων του δήμου μας, λαμβάνοντας υπόψη παλαιότερη μελέτη(προ 10ετιας) η οποία καθόριζε 15 από τα 45 σχολικά κτήρια πρώτης προτεραιότητας, όπως και άμεση καταγραφή κτηριακών προβλημάτων των σχολικών κτιρίων με σκοπό την άμεση αποκατάσταση, προς αποφυγή νέων τραυματισμών μαθητών (βλ. Κεντρί).
 4. Σχεδιασμός πράσινης ζώνης, δημιουργία ή ανάπλαση πάρκων, κατασκευή πλατειών σε κοινότητες που δεν έχουν, σημείων αναψυχής για τους δημότες.
 5. Σχεδιασμός του τομέα Υγείας του Δήμου μας, με άμεση καταγραφή προβλημάτων και ελλείψεων των περιφερειακών ιατρείων μας, ολοκλήρωση του ΚΕΠ Υγείας, δημιουργία ΤΟΜΥ και συμβουλευτικών σταθμών (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, ξενώνας φιλοξενίας γυναικών, δομή υποστήριξης αστέγων).
 6. Θεματικά δημοτικά συμβούλια με θέμα το Μουσικό σχολείο την κατασκευή του έκτου δημοτικού σχολείου και την διεκδίκηση του τμήματος φυσικοθεραπείας  του Μεσογειακού Πανεπιστημίου με σκοπό την αποφυγή παραλείψεων, επανέλεγχος και ολοκλήρωση προϋποθέσεων.
 7. Σχεδιασμός, ανακατασκευή και ανέγερση νέων δημοτικών κτηρίων, για αναβάθμιση του πολιτιστικού υπόβαθρου του Δήμου μας (π.χ. θέατρο, μουσείο, πολιτιστικά κέντρα σε μικρές κοινότητες-χωριά, κ.λπ
 8. Εκπόνηση μελετών για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην πόλη και τα χωριά, επέκταση των δικτύων του βιολογικού στην Ιεράπετρα.
 9. Ανεύρεση χώρου για την ανέγερση νέας δημοτικής αγοράς.
 10. Ένταξη του δήμου μας στο εθνικό δίκτυο υδατοδρομίων.
 11. Προμήθεια αστικού εξοπλισμού.
 12. Αναζήτηση υπευθύνων και ανάληψη ευθυνών σε θέματα τα οποία αμαυρώσαν την εικόνα του δήμου, δίνοντας την εντύπωση ότι ο δήμος μεροληπτεί υπέρ κάποιων (π.χ. ταφή σε κλειστό κοιμητήριο, καταστροφή δημόσιας περιουσίας-δημοτικό όχημα, κ.λπ.).

Τα παραπάνω θέματα είναι μερικά από τα θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης προκειμένου ο δήμος Ιεράπετρας να  μπει στην λίστα των δήμων που διεκδικούν χρηματοδοτήσεις από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν συσταθεί από την κεντρική πολιτεία.

Για την δημοτική παράταξη ‘’ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ’’

Πανταζής Αργύρης

Σαρρής Παναγιώτης

Χατζάκης Σταύρος

Μεραμβελλιωτάκης Νίκος»

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.