«Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα»: Να επανεξετάσει το Υπουργείο το θέμα των πρώιμων κηπευτικών στην Κρήτη


0
(0)

Κατήφεια και δυσαρέσκεια επικρατεί στους κύκλους των παραγωγών εκτός εποχής κηπευτικών και της αγροτικής Ιεράπετρας, μετά και την πολυαναμενόμενη επίσκεψη του Υπουργού Γεωργίας Μάκη Βορίδη στο Λασίθι. Φαίνεται ότι το Υπουργείο δεν έχει αντιληφθεί τι σημαίνει να καλλιεργείς εκτός εποχής κηπευτικά και πόσο μεγάλες οικονομικές συνέπειες έχει οποιαδήποτε μεταβολή ή διαταραχή της αγοράς στο προϊόν και στους ίδιους τους παραγωγούς.

Ο εκπρόσωποι των αγροτών της Ιεράπετρας χαρακτήρισαν σε δημόσιες δηλώσεις τους την υποτιθέμενη οικονομική ενίσχυση ως ψίχουλα, που δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα και στο κόστος της ζημίας που υπέστησαν οι παραγωγοί. Παρότι οι αγροτικοί φορείς τεκμηρίωσαν το πραγματικό ύψος της ζημίας, το Υπουργείο δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα τους για πραγματική στήριξη του αγροτικού κλάδου και της θερμοκηπιακής καλλιέργειας κηπευτικών.

Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι η από κοινού συνεννόηση η συνέχιση του διαλόγου η άσκηση περισσότερης πίεσης από τους φορείς των αγροτών, μέχρι το υπουργείο να αντιληφθεί ότι δεν μπορείς από την μια να ενισχύεις την παραγωγή των σπαραγγιών και τις μηχανότρατες με τεράστια κεφάλαια και οι παραγωγοί των πρώιμων κηπευτικών να μένουν εκτός της πραγματικής ενίσχυσης που οι ίδιοι είχαν συμφωνήσει στην τελευταία επίσκεψη τους στο Υπουργείο.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να επανεξετάσει το θέμα των πρώιμων κηπευτικών στην Κρήτη και να προχωρήσει στον διπλασιασμό τουλάχιστον των ποσών που ανακοινώθηκαν ως στρεμματική ενίσχυση λόγω της διαταραχής που προκάλεσε στην αγορά ο COVID 19.Να διευρύνει την γκάμα των ειδών, μιας και υπάρχουν παραγωγοί πιπεριάς που μένουν χωρίς ούτε ένα εύρω ενίσχυσης
Η δημοτική παράταξη ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ είναι δίπλα στους αγρότες μας, αφουγκράζεται και στηρίζει τις αποφάσεις των συλλογικών τους οργάνων. Στηρίζει τα δικαιώματα των αγροτών μας για την διεκδίκηση περισσότερων κεφαλαίων από τα εξειδικευμένα, θεσμοθετημένα όργανα των Υπουργείων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με εκτίμηση,
Για την δημοτική παράταξη ‘’ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ’’
Ο Επικεφαλής
Αργύρης Θ. Πανταζής

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.