ΜΑΓΝΗΤΟΣΚΟΠΗΜΕΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ «ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤÎ 1»

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 9 Ιουνίου 2022 by manos (seo)-admin

13% των διαγνώσεων καρκίνου παγκοσμίως αφορά τον καρκίνο του μαστού στις γυναίκες. Στην Ευρώπη μία στις 11 γυναίκες θα νοσήσει πριν τα 74 τους χρόνια.

Ο παράγοντας κινδύνου νόσησης μπορεί να αυξάνεται με την ηλικία, ωστόσο, το 21% των γυναικών που θα νοσήσουν, θα είναι κάτω από τα 50 έτη. Νέες γυναίκες, βλέπουν τη ζωή τους να αλλάζει ραγδαία, τη στιγμή που σχεδιάζουν να κάνουν οικογένεια ή ξεκινούν την καριέρα τους. Στην ίδια θέση βρέθηκε πριν από 14 χρόνια και η αγαπημένη μας Φώφη και έδωσε τη μάχη, με σθένος και αξιοπρέπεια.

Σήμερα γνωρίζουμε ότι το να οδηγούμαστε στη διάγνωση βρίσκοντας όγκους με την ψηλάφηση, σώζει ζωές αλλά δεν αρκεί. Η υποκίνηση των γυναικών σε τακτικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού, μπορεί να αποβεί σωτήρια, καθώς ο εντοπισμός του καρκίνου του μαστού σε αρχικό στάδιο, εξασφαλίζει με την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή, το εξαιρετικό προσδόκιμο επιβίωσης της τάξης του 99% στα πέντε έτη.

Το κράτος μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην μείωση του κινδύνου για τη ζωή κάθε γυναίκας, με τον προσυμπτωματικό έλεγχο, τόσο απεικονιστικά, με μαστογραφία και υπέρηχο μαστών, όσο και με γονιδιακές εξετάσεις, ιδίως για τις γυναίκες που έχουν οικογενειακό ιστορικό νόσησης. Σε αυτές τις γυναίκες, η κατάρτιση εξειδικευμένου πλάνου μη επεμβατικού ελέγχου, σώζει ζωές.

Παράλληλα, εξασφαλίζει καλύτερη ποιότητα ζωής, καθώς η διάγνωση σε αρχικό στάδιο είναι λιγότερο πιθανό να οδηγήσει στο δύσκολο σωματικά και ψυχολογικά χειρουργείο της μαστεκτομής, αλλά και στη χημειοθεραπεία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναγνωρίζοντας τις επιπτώσεις της πανδημίας στην πρόληψη του καρκίνου, προτείνει στα κράτη-μέλη την υλοποίηση προγραμμάτων προσυμπτωματικού πληθυσμιακού ελέγχου για τον καρκίνο, ώστε ο έγκαιρος εντοπισμός της νόσου αλλά και των παραγόντων κινδύνου, να οδηγήσουν σε αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του.

Ένα τέτοιο πρόγραμμα για να είναι επιτυχημένο, πρέπει επίσης να συνεπάγεται την δυνατότητα πρόσβασης των γυναικών όλων των ηλικιών σε εξειδικευμένες κλινικές μαστού στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας. Η πρόσβαση σε σύγχρονα απεικονιστικά μηχανήματα, σε εξειδικευμένους μαστολόγους και ειδική φροντίδα από τον πρώτο έλεγχο, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να διασφαλίζουμε ότι η διάγνωση θα γίνεται όσο το δυνατόν σε πιο αρχικό στάδιο και αυξάνοντας ουσιαστικά τις πιθανότητες αντιμετώπισής του.

Η Φώφη Γεννηματά μίλησε ανοιχτά για τον αγώνα της απέναντι στον καρκίνο για να ευαισθητοποιήσει τις γυναίκες στον προσυμπτωματικό έλεγχο.

«Aν ζεις με το φόβο, τότε έχεις νικηθεί. Εγώ δεν έζησα ποτέ έτσι» είπε δημόσια δίνοντας μαθήματα ζωής σε καρκινοπαθείς και μη.

Είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά, που το πρόγραμμα αυτό θα έχει το όνομα της Προέδρου μας.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΜΕΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΑ «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2022»

«Όλες οι θάλασσες του κόσμου είναι Ελλάδα! Όλα τα κύματα ξέρουν τις καρίνες των Ελληνικών πλοίων» όπως έγραψε ο Μυριβήλης.

Μετά από τέσσερα χρόνια λόγω πανδημίας, σύσσωμος ο ναυτιλιακός κόσμος δίνει το παρόν στα Ποσειδώνια 2022.
Η Ελληνική ναυτιλία άνοιξε τις πύλες της!

Ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής είχα την χαρά να περιηγηθώ στα περίπτερα της έκθεσης, να συνομιλήσω με τους εκθέτες, να ακούσω για τα μελλοντικά προϊόντα, που θα αναβαθμίσουν περαιτέρω τη Ναυτιλία και να ακούσω τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους, που ο πόλεμος και οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις επιφέρουν.

Στη νέα εποχή της Ναυτιλίας, όπου το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των πλοίων ελαχιστοποιείται, η χώρα μας πρέπει και οφείλει να είναι πρωταγωνιστής και όχι ουραγός.

Ταξιδεύοντας προς την πράσινη μετάβαση αλλά και την ενεργειακή αυτάρκεια, η πυξίδα μας να δείχνει τη σωστή κατεύθυνση και το τιμόνι μας να είναι σταθερό!

Εύχομαι το 2024 η έκθεση να πραγματοποιηθεί στο πραγματικό κέντρο της παγκόσμιας Ναυτιλίας, που είναι ο Πειραιάς!

ΔΗΛΩΣΗ ΧΑΡΗ ΔΟΥΚΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΜΕΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Η εξοικονόμηση ενέργειας δεν είναι μία συγκυριακή σημαία.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ αδιαφόρησε να εφαρμόσει εδώ και 3 χρόνια νομοθετημένα προγράμματα όπως ο ενεργειακός υπεύθυνος και το πρόγραμμα «ΗΛΕΚΤΡΑ». Έρχεται τώρα, κατόπιν εορτής, πάλι με επικοινωνιακές φιέστες, να μας πείσει ότι κάτι άλλαξε στη στάση της και τώρα θα τα εφαρμόσει.

Δεν μας πείθει.

Η εξοικονόμηση ενέργειας ήταν και παραμένει ο φτωχός συγγενής για την κυβέρνηση της ΝΔ.

Αποσπασματικές ανακοινώσεις μέτρων, αόριστες υποδείξεις και μεταφορά ευθυνών στους πολίτες, που επωμίζονται όλο το βάρος της ακρίβειας και της οικονομικής αφαίμαξης, θα έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

ΔΗΛΩΣΗ ΧΑΡΑΣ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 18:00

Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού και της Υπουργού Παιδείας, για την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας νηπιαγωγείων και δημοτικών μέχρι τις 6 το απόγευμα, έρχεται με χρονοκαθυστέρηση να επιβεβαιώσει την ορθότητα των επιλογών μας για ένα σύγχρονο σχολείο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των παιδιών και της ελληνικής οικογένειας.

Το Ολοήμερο Σχολείο, μεταρρύθμιση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, λειτούργησε από το 2011 πιλοτικά σε 28 δημοτικά σχολεία μέχρι τις 16:00 και στη συνέχεια γενικεύτηκε ως Ολοήμερο με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα(ΕΑΕΠ), με καθολική λειτουργία μέχρι τις 14:00 και προαιρετική μέχρι τις 16:00, στο 65% των σχολείων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατήργησε το Ολοήμερο σε νηπιαγωγεία και δημοτικά και η λήξη του υποχρεωτικού προγράμματος στις 13:15 ισχύει και σήμερα. Δυστυχώς η κυβέρνηση της Ν.Δ., εξακολουθεί να συντηρεί το «φτωχό σχολείο του Φίλη».

Η προεκλογικού χαρακτήρα όψιμη αλλαγή πολιτικής της κυβέρνησης μας δημιουργεί ερωτηματικά για την προχειρότητα στον σχεδιασμό του μέτρου αλλά και της εκπαιδευτικής πολιτικής.

Η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των σχολείων, όπως ισχύει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, δεν πρέπει να είναι στη λογική του παιδοφυλακτηρίου, αλλά σε αυτήν της παροχής αξιόπιστων προγραμμάτων δεξιοτήτων, συνεργατικών αξιών, πολιτισμού και πιστοποίησης ικανοτήτων.

Οι fast track πολιτικές στην εκπαίδευση δεν παρέχουν εχέγγυα ποιότητας. Μάλλον δείχνουν την ανησυχία της ηγεσίας για όλα όσα έπρεπε να έχει ολοκληρώσει στο χρόνο της κυβερνητικής της θητείας.

H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Δυστυχώς, η εκτίναξη του ετήσιου Δείκτη Τιμών Καταναλωτή κατά το μήνα Μάιο στο 11,3%, όχι μόνο επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις μας για τα δύσκολα που είναι μπροστά μας, αλλά αποδεικνύει περίτρανα την αναποτελεσματικότητα των κυβερνητικών ημίμετρων.

Η συνεχής ανοδική πορεία του πληθωρισμού, που ξεκίνησε πριν τον πόλεμο και το διευρυνόμενο διαρκώς άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ του ευρωπαϊκού και του ελληνικού δείκτη, αποδεικνύει ότι τα κυβερνητικά άλλοθι έχουν καταρρεύσει.

Όπως δε επισήμανε και ο ΟΟΑΣΑ με τη χθεσινή του ανακοίνωση, που προέβλεπε ανάπτυξη 2,8% για το 2022, η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν μπορεί να πανηγυρίζει για το 7,7% του Α΄ τριμήνου, αλλά πρέπει μεταξύ άλλων, να συνειδητοποιήσει την επίπτωση του πληθωρισμού στην ανάπτυξη.

Μόνιμα θύματα της κυβερνητικής πολιτικής, που αδυνατεί να αντιμετωπίσει την ακρίβεια, είναι οι καταναλωτές και ειδικά οι πιο αδύναμοι και ευάλωτοι, που θα έχουν μεγαλύτερη απώλεια αγοραστικής δύναμης, καθώς οι αυξήσεις στα τρόφιμα και την ενέργεια είναι πολύ μεγαλύτερες έως και πολλαπλάσιες του μεσοσταθμικού 11,3%.

Χωρίς να έχουμε καμία αυταπάτη ότι η Κυβέρνηση θα ανατρέψει το στρεβλό και σε σαθρά θεμέλια «αναπτυξιακό» της μοντέλο, στο οποίο έχει εγκλωβίσει τη χώρα και που γεννά συνεχώς περισσότερες ανισότητες και αδικίες, την καλούμε για μία ακόμα φορά να πάρει αποτελεσματικά μέτρα κατά της ακρίβειας για την προστασία των πιο αδύναμων.

Επαναλαμβάνουμε, για άλλη μία φορά, τις προτάσεις μας:

Πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος
Μείωση ΕΦΚ και ΦΠΑ στα καύσιμα
Μείωση ΦΠΑ στα τρόφιμα
Αύξηση κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

 

2

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.