Μίνα Γκάγκα: Αναβάθμιση του Νοσοκομείου σημαίνει διαχείριση επειγόντων και χρόνιων παθήσεων χωρίς μεταφορές ασθενών


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 24 Ιανουαρίου 2023 by energinews (admin)

Χωρίς κάποια συγκεκριμένη δέσμευση και με λίγες υποσχέσεις μίλησε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας στην κάμερα του Ράδιο Λασίθι, λίγο πριν ξεκινήσει η σύσκεψη με τους φορείς του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Η κα Γκάγκα ανέφερε πως βρίσκεται στο Νοσοκομείο για να δει από κοντά και να συζητήσει για τα προβλήματα και τις ανάγκες του Νοσοκομείου.

Η Υπουργός τόνισε πως στόχος για το Νοσοκομείο είναι η αναβάθμιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ενώ παράλληλα βρίσκεται ακόμα υπό μελέτη ο νέος χάρτης υγείας στον οποίο θα αποτυπώνεται πως θα συνδέονται όλα τα Νοσοκομεία με πρωτοβάθμιες και τριτοβάθμιες μονάδες υγείας.

«Αυτό που θέλουμε είναι ο κάθε ασθενής να γνωρίζει πως σε όποια δομή κι αν βρεθεί το πρόβλημά του θα λυθεί», τόνισε η κα Γκάγκα, προσθέτοντας πως είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένα προτυποποιημένο σύστημα μεταφοράς ασθενών που θα εξυπηρετεί όλους με ασφάλεια.

Στον χάρτη υγείας θα φανεί και ο αριθμός των κλινών και κλινικών του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, στοιχεία για τα οποία απέφυγε να απαντήσει η Υπουργός, αναφέροντας παράλληλα πως δεν είναι βέβαιο πως ο χάρτης αυτός θα είναι έτοιμος να παρουσιαστεί πριν τις επερχόμενες εκλογές.

Παράλληλα ανέφερε πως αναβάθμιση για το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας θα σημαίνει να μπορεί να μπορεί να διαχειρίζεται όλα τα επείγοντα και χρόνια νοσήματα (π.χ χημειοθεραπείες) χωρίς να χρειάζεται μεταφορά ασθενών, κάτι το οποίο έθεσε και ως στόχο.

 

22

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.