Μήνυμα της ΕΕ προς τη Ρωσία μετά το θερμό επεισόδιο με την Ουκρανία στη Μαύρη Θάλασσα


Τελευταία ενημέρωση 26 Νοεμβρίου 2018 by energinews (admin)

To Διεθνές Δίκαιο επιβάλει στη Ρωσική Ομοσπονδία να ανοίξει άμεσα τα στενά του Kerch να επιστρέψει τα ναυτικά σκάφη στην Ουκρανία και να φροντίσει για την υγειονομική περίθαλψη των τραυματιών Ουκρανών, σύμφωνα με την Κομισιόν. 

Συγκεκριμένα η αρμόδια εκπρόσωπος της Κομισιόν Μάγια Κοτσίγιανιτς, σε συνέχεια των επισήμων ανακοινώσεων της Υπάτης Εκπροσώπου Φ.Μογκερίνι, κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση για την αποκλιμάκωση της κατάστασης και ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ και τα Κράτη Μέλη της δεν αναγνωρίζουν την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ανακοινώνοντας ότι η Ύπατη Εκπρόσωπος ήδη έχει ξεκινήσει διεθνείς επαφές για το ζήτημα.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Πόροσνενκο μίλησαν σήμερα το πρωί τηλεφωνικά για τις εξελίξεις στη θάλασσα του Azov και το κανάλι του Kerch, συμπεριλαμβανομένων χθεσινών γεγονότων που αφορούν ρωσικά και ουκρανικά ναυτικά σκάφη.

Ο Γενικός Γραμματέας εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη του ΝΑΤΟ για την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των πλήρων δικαιωμάτων ναυσιπλοΐας στα χωρικά ύδατα της βάσει του διεθνούς δικαίου.

Μετά από αίτημα του Προέδρου Πόροσενκο, ο Γενικός Γραμματέας συμφώνησε να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής ΝΑΤΟ-Ουκρανίας σε επίπεδο Πρεσβευτών στις Βρυξέλλες σήμερα το απόγευμα για να συζητήσει την τρέχουσα κατάσταση.

ΦΩΤΟ: RT

πηγη:real.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.