Μήνυμα Μανόλη Θραψανιώτη για την επέτειο του Πολυτεχνείου


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 17 Νοεμβρίου 2018 by energinews (admin)

Μετά από 45 χρόνια, ο αγώνας συνεχίζεται…

45 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνειου, τα αιτήματα του ξεσηκωμού για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία εξακολουθούν να παραμένουν επίκαιρα. Η πληγή από την προδοσία της Κύπρου δεν έχει κλείσει ακόμα.

Καταλάβαμε σε αυτά τα 45 χρόνια ότι ο αγώνας για το Ψωμί, την Παιδεία και την Ελευθερία, πρέπει να είναι συνεχής, παρά τις κατακτήσεις που πέτυχε ο λαός μας. Πολλές πολιτικές που ασκήθηκαν οδήγησαν στη χρεοκοπία τη χώρα μας, γιατί αφήσαμε ως κοινωνία, τη διακυβέρνηση σε δυνάμεις που δεν τίμησαν την λαϊκή εμπιστοσύνη.

Τα προβλήματα της παιδειας, η φυγή των νέων στο εξωτερικό, η ανεργία, η προστασία του περιβάλλοντος, έρχονται να προστεθούν σε εκείνα και αποτελούν πρόκληση για την νέα γενιά, η οποία έχει χρεος να αγωνιστεί.

Η νομιμοποίηση της ακροδεξιάς ρητορικής στην Ευρώπη αλλα και στην χώρα μας, απαιτεί συνεχή επαγρύπνιση για να μην ξαναζήσουμε τις θηριωδίες του παρελθόντος.

Σήμερα, ελάχιστο χρέος προς αυτούς τους αγώνες και προτεραιότητα των προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων, αποτελεί η υπεράσπιση της δημοκρατίας που κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα, από αυτούς που την αμφισβητουν.

Μανόλης Θραψανιώτης
Βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ

πηγη:radiovereniki.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.