Μέχρι τις 15 Μαρτίου ξεκινούν τα έργα για την προσαγωγό διώρυγα Μπραμιανών


0
(0)

Με την ελπίδα και ταυτόχρονα ευχή πως όλες οι θετικές πληροφορίες για σύντομη έναρξη των εργασιών της προσαγωγού διώρυγας Μύρτους-Μπραμιανών θα γίνουν πραγματικότητα, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας, Μανόλης Παπαδάκης, μίλησε στο Ράδιο Λασίθι, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις τόσο για το Φράγμα όσο και για έργα συντήρησης αγροτικών δρόμων του ΤΟΕΒ.

Ο κ. Παπαδάκης ανέφερε πως παρότι η σύμβαση με τον εργολάβο δεν έχει υπογραφεί, υπάρχουν εδώ και καιρό όλες οι διαβεβαιώσεις πως τα έργα πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν. Ο εργολάβος όπως είπε αναμένεται να έχει εγκατασταθεί και να ξεκινήσει τα έργα στο τέλος Φεβρουαρίου, το πολύ μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Ο λόγος της καθυστέρησης υπογραφής της σύμβασης, ενδέχεται (χωρίς να υπάρχει πληροφόρηση), να οφείλεται σε κάποια τελετή θεμελίωσης που θέλει να κάνει το Υπουργείο, όπως έγινε και στο Καστέλλι, και έτσι τελικά να υπογραφεί η σύμβαση την ίδια μέρα που τα έργα θα ξεκινήσουν, ανέφερε ο κ. Παπαδάκης.

Αυτή τη στιγμή στο Φράγμα Μπραμιανών υπάρχουν περίπου 12 εκατ. κυβικά νερό, ποσότητα επαρκής για να μην υπάρχει κίνδυνος για αυτή και πιθανότατα και για την επόμενη καλλιεργητική χρονιά, όμως τόσο η προσαγωγός όσο και τα συνοδά έργα, τα οποία αποτελούν ξεχωριστό έργο, είναι ανάγκη άμεσα να προχωρήσουν.

Σε ότι αφορά τα οδικά δίκτυα του ΤΟΕΒ και αρκετά παράπονα που έχουν υπάρξει για συγκεκριμένους δρόμους δυτικά της Ιεράπετρας οι οποίοι δεν επιδιορθώνονται, ο κ. Παπαδάκης ανέφερε πως  η συντήρηση και οι επισκευές αυτών των δρόμων έχουν δρομολογηθεί όπως και κάθε χρόνο, όμως ο εργολάβος έχει καθυστερήσει και έχει ζητήσει παράταση λόγω των προηγούμενων βροχοπτώσεων και αναμένεται να συνεχιστούν το επόμενο διάστημα.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr