Μέτσολα: «Ξέχασε» να δηλώσει δώρα και ταξίδια που έλαβε


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 20 Ιανουαρίου 2023 by manos (ceo)-admin

Φωτιά βάζει στο Ευρωκοινοβούλιο δημοσίευμα του Politico και της εφημερίδας Le Soir που θέλει την πρόεδρό του, Ρομπέρτα Μέτσολα να έχει δηλώσει καθυστερημένα δώρα και ταξίδια που έλαβε.

Η Soir αναφέρει ότι έχει κάνει κάποια ταξίδια τα οποία τα κατέγραψε αργότερα από ότι θα έπρεπε να τα καταγράψει. Η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, Ειρήνη Ζαρκαδούλα, επικοινώνησε με εκπρόσωπο της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο οποίος εξήγησε ότι η υποχρέωση καταγραφής ισχύει για τους ευρωβουλευτές, ενώ οι πρόεδροι δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν.

Η ίδια η Ρομπέρτα Μέτσολα πάντως αποφάσισε να το κάνει για να δείξει το παράδειγμα ότι πρέπει να υπάρχει διαφάνεια. Παρά το γεγονός όμως ότι έχει πει η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι “θέλουμε να καθαρίσει όλο το σύστημα, θέλουμε αυστηρότερα μέτρα”, εκτιμάται ότι θα υπάρξουν άνθρωποι οι οποίοι θα προσπαθήσουν να βάλουν εμπόδια γιατί δεν τους βολεύει όλους το να μπουν περισσότερα μέτρα.

Όσον αφορά στα δώρα που λέγεται ότι έλαβε η Ρομπέρτα Μέτσολα, υπάρχουν κάποιες αναφορές αν και αυτές περιλαμβάνουν ακόμα και λουκάνικα ή σοκολατάκια.

Συγκεκριμένα, το Politico αναφέρεται σε 125 δώρα που δηλώθηκαν μετά τη λήξη της προθεσμίας για την κοινοποίηση σύμφωνα με τους κανόνες για τους ευρωβουλευτές. Τα δώρα που έλαβε περιελάμβαναν: έναν χρυσό πύργο από τον ανώτερο Μαροκινό πολιτικό Naam Mayara, ένα λευκό φόρεμα με χρυσά κεντήματα από τον Fawzia Zainal, ομιλητή στο κοινοβούλιο του Μπαχρέιν, ένα κασκόλ από τη Γαλλίδα πρωθυπουργό Élisabeth Borne, ασύρματα ακουστικά από τη γερμανική Bundestag, ένα βάζο από την τσεχική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, μια λευκή μπλούζα από την Πρόεδρο της Μολδαβίας Maia Sandu, ένα βιβλίο από την πρύτανη του Κολλεγίου της Ευρώπης, Φεντερίκα Μογκερίνι και ένα διακοσμητικό πιάτο από τον πρέσβη του Ουζμπεκιστάν.

Σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών Τύπου της Βουλής, οι προηγούμενοι πρόεδροι έτειναν να δηλώνουν τα δώρα τους στο τέλος της θητείας, παρακάμπτοντας τη διαδικασία εγγραφής τους στο δημόσιο μητρώο, γράφει το δημοσίευμα.

Η ανάδειξη των δώρων στη Μέτσολα έρχεται σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη στιγμή για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το ίδρυμα παλεύει να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του εν μέσω της έρευνας για το QatarGate.

2

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.