“Μέρες Κινηματογράφου” για την εκπαιδευτική κοινότητα


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 9 Νοεμβρίου 2021 by manos (ceo)-admin

Από την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αγίου Νικολάου φιλοξένησε στο κινηματοθέατρο ΡΕΞ την  δράση “Μέρες Κινηματογράφου” για την εκπαιδευτική κοινότητα”. Μια ανοικτή εκδήλωση βιωματικών εργαστηρίων κινηματογραφικού γραμματισμού για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων , αλλά και προβολών κινηματογραφικών ταινιών, ανοικτών στην τοπική κοινωνία, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συν διοργάνωση με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων. Με τον τρόπο αυτό ο ΠΑΟΔΑΝ έκανε ένα άνοιγμα στην εκπαιδευτική κοινότητα, θέλοντας να συστήσει και να ενισχύσει την βιωματική διδασκαλία μέσω της Τέχνης.

Στην έναρξη των εργαστηρίων το Σάββατο 6/11, o Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ κ. Χάρης Αλεξάκης, καθώς και οι : κ. Ματθαίος Φραντζεσκάκης Δ/ντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων,  κ. Μανώλης Μαρκάκης Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου και  κ. Φιλίτσα Πεδιαδίτη, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων κι εκπρόσωπος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, χαιρέτησαν την εκδήλωση.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Αλεξάκης εξέφρασε την ικανοποίησή  για την μαζική συμμετοχή εκπαιδευτικών σ αυτά τα βιωματικά εργαστήρια «συμμετοχή που αποδεικνύει – όπως τόνισε -έτσι πως ο Κινηματογράφος ως η 7η Τέχνη, ως συνδυασμός τόσων διαφορετικών μορφών τέχνης και αντικειμένων, μπορεί να έχει καθοριστικό ρόλο στην εκπαίδευση των μαθητών», ευχαρίστησε θερμά τον κ Φραντζεσκάκη Δ/ντή, αλλά και όλη την ομάδα του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Χανίων γι αυτή τη συνεργασία, η οποία είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί νωρίτερα αλλά λόγω της πανδημίας χρειάστηκε ν΄ αναβληθεί. Τέλος, ευχαρίστησε θερμά τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού που στάθηκαν αρωγοί στην υλοποίηση του προγράμματος.

Ο κ. Φραντζεσκάκης, ευχαρίστησε τον κ. Χάρη Αλεξάκη για την πρόσκληση και την βούληση για την υλοποίηση της συγκεκριμένης συνεργασίας και στην συνέχει πραγματοποίησε την εισαγωγή των τριών βιωματικών εργαστηρίων, εκφράζοντας την ελπίδα να χτιστεί αυτή η ενότητα φορέων σε όλη την Κρήτη.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Μακράκης τόνισε πως εκ μέρους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, υπάρχει και η θέληση και η επιθυμία συμμετοχής σε συνεργασίες ανάπτυξης καινοτόμων βιωματικών προγραμμάτων και η σύνδεση του σχολείου με την τοπική κοινωνία και την τέχνη με σκοπό την ενδυνάμωση των μαθητών.

Τους χαιρετισμούς έκλεισε η κ. Πεδιαδίτη, τονίζοντας γι άλλη μια φορά την συμβολή της τέχνης και ιδιαίτερα του κινηματογράφου στην έκφραση και διαμόρφωση κοινωνικής συνείδησης και το πώς μέσα από αυτόν μπορεί να ανοίξει για τους μαθητές ένα παράθυρο στον κόσμο, σε διαφορετικούς πολιτισμούς και γνώσεις.

 

 

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.