Μένω Σπίτι: Πώς να κάνεις σωστά meetings με τους συναδέλφους σου

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 4 Απριλίου 2020 by energinews (admin)

Tips για να γίνει σωστάΔουλεύουμε από σπίτι μεν, δεν απομονωνόμαστε δε. Η συνεννόηση με τους συναδέλφους είναι απαραίτητη και αναγκαία. Και τα meetings επιβεβλημένα. Και αφού δε μπορούμε ένεκα των περιστάσεων να τα πούμε διά ζώσης, θα τα πούμε μέσα από μια οθόνη.
Τι κάνεις λοιπόν, ώστε να βεβαιωθείς ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά;

Τσέκαρε από πριν την ποιότητα της σύνδεσης

Τη στιγμή που όλη η Κύπρος είναι στο σπίτι, άλλοι δουλεύουν, άλλοι κάνουν τα μαθήματά τους και άλλοι πιο τυχεροί βλέπουν Netflix είναι φυσικό κάποια στιγμή η γραμμή της σύνδεσής μας να σέρνεται. Πόσω μάλλον, όταν εσύ ετοιμάζεται να κάνεις video conference που όσο και να πεις, θα την επιβαρύνεις ακόμη περισσότερο. Γι’ αυτό, κάνε από πριν έναν έλεγχο ταχύτητας. Παράλληλα, άνοιξε την κάμερά σου από πριν και βεβαιώσου ότι ο φωτισμός και το κάδρο σου είναι εντάξει. Και όταν λέμε κάδρο, φρόντισε στο background να μην υπάρχουν πεταμένα ρούχα δεξιά και αριστερά.

Έλεγξε ότι το μικρόφωνό σου λειτουργεί

Ειδικά σε ό,τι αφορά τα laptop, πρέπει να έχουμε υπόψη ότι η ποιότητα του ενσωματωμένου μικροφώνου είναι στις περισσότερες περιπτώσεις αρκετά χαμηλή. Οπότε, ιδανικά κάνε μια πρόβα από πριν με μια φίλη, ώστε να είσαι βέβαιη ότι την ακούς και σε ακούει πεντακάθαρα.

Το mute είναι αναγκαίο για τα ομαδικά meetings

Μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά πολλοί άνθρωποι ξεχνούν να βάλουν σε σίγαση το μικρόφωνό τους όταν μπαίνουν σε μια ομαδική συνομιλία. Σε υπηρεσίες όπως το Zoom ή το Google Hangouts υπάρχει η δυνατότητα να κλείσεις τον ήχο πριν μπεις στο chat, πέρα από αυτόν που κατευθύνει τη συζήτηση. Βέβαια, στη συνέχεια μπορείς να πατήσεις unmute, όταν είναι η σειρά σου να μιλήσεις.

Θέσε όρια

Όλοι μας αγαπάμε την οικογένειά και τα κατοικίδιά μας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι συνάδελφοί μας θέλουν να τους δουν ξαφνικά να εμφανίζονται στο background. Οπότε, βρες ένα ήσυχο μέρος στο σπίτι και να κλείσε την πόρτα για να μην ακούγεται φασαρία από τους υπόλοιπους χώρους.

Κάνε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα

Η αλήθεια είναι ότι στα περισσότερα video meeting, τον λόγο έχει ο διευθυντής της εταιρείας, ο οποίος πρέπει να τηρεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα σε ό,τι αφορά σε ποιους εργαζόμενους απευθύνεται κάθε φορά, προκειμένου να νιώθουν όλοι ισότιμοι και χρήσιμοι.

Δώσε προσοχή σε όλα λέγονται

Ακόμη και αν πιστεύεις ότι αυτά τα video meetings για τη δουλειά είναι εξίσου βαρετά και αχρείαστα με τα κανονικά, είναι αναγκαία για συντονισμό. Οπότε, φρόντισε να μη δείχνεις τη δυσαρέσκειά σου.

Περιόρισε τον αριθμό των video meetings

Μπορεί, όταν είμαστε στο γραφείο, τα meeting να είναι μια καθημερινή συνήθεια, όμως αυτό δε σημαίνει ότι είναι αναγκαίο να γίνεται και online. Άλλωστε, ένας από τα χαρακτηριστικά που διαφοροποιεί την εξ αποστάσεως εργασία από την τυπική δουλειά στο γραφείο είναι η ευελιξία που έχει ο εργαζόμενος να διαχειρίζεται όπως θέλει τον χώρο και τον χρόνο του. Το video δεν είναι η μόνη λύση για την επικοινωνία εξ αποστάσεως Όταν η σύνδεση στο internet δεν είναι η ιδανική για video conference, τότε μπορείς να δοκιμάσεις την παραδοσιακή «οδό», το τηλέφωνο.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή: mylife.com.cy

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.