Λ.Μπορμπουδάκη: «Οι Κρητικοί έχουν φιλότιμο» …και στην Υγεία


0
(0)

“Είμαστε αισιόδοξοι” συνέχισε η κ. Μπορμπουδάκη. “Δεν εφησυχάζουμε όμως.
“Ιδιαιτέρα κρίσιμες” χαρακτήρισε τις επόμενες “τρεις εβδομάδες” η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κ. Λένα Μπορμπουδάκη.

“Θα δείξουν την πορεία διασποράς του ιού” εξήγησε η ίδια στην ΕΡΤ Ηρακλείου.

“Είμαστε αισιόδοξοι” συνέχισε η κ. Μπορμπουδάκη. “Δεν εφησυχάζουμε όμως. “Δεν ξέρουμε τι μπορεί να προκύψει. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να έχουμε επιβάρυνση του συστήματος. Εάν δεν προσέξουμε, θα έχουμε τέτοια επιβάρυνση, που κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει να ζήσουμε εφιαλτικές στιγμές” προειδοποίησε.

Η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ εμπιστεύεται το φιλότιμο των Κρητικών: “Ο κόσμος δείχνει να αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των στιγμών. Ευχαριστώ τους συμπολίτες μας που συμμορφώνονται και καταλαβαίνουν. Οι Κρητικοί έχουν φιλότιμο και θέλω να πιστεύω ότι ο ένας κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει την υγεία του άλλου”.

Και για χιλιοστή φορά, μας καλεί όλους “να μείνουμε στο σπίτι”. Χρειάζεται “πολλή προσοχή” για να καταφέρουμε να σπάσουμε την αλυσίδα της μετάδοσης του Covid-19.

“Ένας και μόνο άνθρωπος μπορεί να δώσει τέτοια διασπορά, που μπορεί να καταρρεύσει το σύστημα” επαναλαμβάνει η κ. Μπορμπουδάκη. Ο κίνδυνος να φτάσουμε σε σκληρές συνθήκες μάς περιτριγυρίζει, “κι αυτό είναι που προσπαθούμε να αποφύγουμε”.

Πώς θα πετύχουμε τον στόχο μας; Με τον περιορισμό των μετακινήσεων (αυστηρά στις απολύτως απαραίτητες), την ελάττωση των κοινωνικών μας επαφών και την προστασία των ευπαθών ομάδων – τα παιδιά δεν πρέπει επ’ ουδενί να βρίσκονται στον ίδιο χώρο με ηλικιωμένους.

Πριν από όλα και πάνω από όλα, ακολουθούμε πιστά τους κανόνες προσωπικής υγιεινής.

Διαρκής ετοιμότητα

Η Υγειονομική Περιφέρεια είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις, αναπτύσσοντας τις κατάλληλες κι ανάλογες δομές. Το απευκταίο σενάριο θέλει και τις ιδιωτικές κλινικές να ενεργοποιούνται. Αξίζει όμως να φτάσουμε σε τέτοιο σημείο;

Ένα και μόνο κρούσμα μπορεί να προκαλέσει σκηνές Ιταλίας. Κι αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι.

Η διαμόρφωση κλινικών, όπως της Καρδιολογικής του ΠΑΓΝΗ και η ανάπτυξη νέων κλινών παραμένουν σε πρώτο πλάνο, εν αναμονή ενός επιπρόσθετου εξοπλισμού με αναπνευστήρες και μόνιτορ.

Εάν όλα κυλήσουν ομαλά, η Κρήτη θα είναι σε θέση να λειτουργήσει υποστηρικτικά και για την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Αγαστή συνεργασία και επαγρύπνηση

Η κ. Μπορμπουδάκη εξήρε την αγαστή συνεργασία που έχει με τους κυρίους Γκίκα, Γεωργόπουλο και Σουρβίνο, τους διευθυντές των νοσοκομείων, καθώς και με όλο το υγειονομικό προσωπικό.

Και θέλησε να τους ευχαριστήσει όλους προσωπικά για τον “εξαιρετικό συντονισμό” που υπάρχει.

Συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη

Ο εγκλεισμός μπορεί να διαταράξει τις συναισθηματικές ισορροπίες ενός ατόμου, κάτι για το οποίο έχει προνοήσει η ΥΠΕ ενεργοποιώντας τις επόμενες ημέρες τηλεφωνικές γραμμές συμβουλευτικής και ψυχολογικής στήριξης.

cretalive.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.