Λύση στο πρόβλημα των επιταγών για την εξόφληση παραστατικών μεταφοράς ζητά από τον Γ. Πλακιωτάκη ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας


0
(0)

Επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, στέλνει ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας ζητώντας την  τροποποίηση της ΚΥΑ 2021 στην δράση Μεταφορικό Ισοδύναμο, ώστε να δοθεί λύση στην εξόφληση παραστατικών με επιταγές τρίτων.

Αναλυτικά η επιστολή:

ΘΕΜΑ: «Μεταφορικό Ισοδύναμο – εξόφληση παραστατικών με επιταγές τρίτων»

Κε Υπουργέ,

Στην ΚΥΑ 2020 για την Δράση Μεταφορικό Ισοδύναμο έχει συμπεριληφθεί ο όρος, «η εξόφληση των παραστατικών μεταφοράς ΔΕΝ δύναται να πραγματοποιηθεί με επιταγή τρίτων».

Αυτό είναι ουσιαστικά ανέφικτο για μεγάλα αγροτικά  σχήματα (Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, ΟΠ, κ.α.) καθώς οι κύριοι πελάτες αυτών των σχημάτων (σούπερ μάρκετ κ.α.) αδύνατον να εξοφληθούν τα τιμολόγια πώλησης αγροτικών προϊόντων σε 60 μέρες, ως ορίζει ο νόμος, αλλά σε περισσότερες μέρες ( ίσως και πολύ περισσότερες σε κάποιες περιπτώσεις).

Αποτέλεσμα αυτού είναι η άντληση ρευστότητας από το αποθεματικό κάθε σχήματος για την εξόφληση των παραπάνω παραστατικών, ενώ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν οι επιταγές αυτών των πελατών, για τον συγκεκριμένο λόγο.

Να σημειωθεί  επίσης ότι στην δύσκολη συγκύρια που διανύουμε, η οικονομική ρευστότητα κάθε  συλλογικού σχήματος, είναι απαραίτητη για την στήριξη των μελών του στην παραγωγική διαδικασία.

Σας καλούμε να τροποποιήσετε αυτόν τον όρο στη νέα ΚΥΑ 2021 και αν είναι δυνατόν να έχει αναδρομική ισχύ. Υπάρχουν περιπτώσεις σήμερα τέτοιων σχημάτων, οπού απορρίπτονται από δικαιούχοι για αυτό το αίτιο.

Ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση.

Εκ του Δ.Σ.

Ο  Πρόεδρος
Γαϊτάνης Ιωάννης

Ο Γεν. Γραμματέας
Βιαννιτάκης Μιχαήλ

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.