Λύση για αγρότη από Σητεία με πρόσφυγες που δουλεύουν νόμιμα στις καλλιέργειες του

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 12 Νοεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Μια λύση απέναντι στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι αγροτικές περιοχές τα τελευταία χρόνια με το μειωμένο εργατικό δυναμικό και την παράνομη εργασία μεταναστών, με πολύ πρόσφατο μάλιστα το παράδειγμα αγρότη από την Ιεράπετρα που τιμωρήθηκε με ένα πολύ μεγάλο πρόστιμο, κατάφερε να βρει ένας αγρότης από τη Σητεία μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ που είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση προσφύγων στην Ελλάδα.

Πρόκειται για τον Νίκο Γεωργαντάκη ο οποίος μίλησε στο Ράδιο Λασίθι, ένα αγρότη με μεγάλες εκτάσεις χωραφιών με ελιές ο οποίος μη μπορώντας να βρει το προσωπικό που χρειαζόταν αποφάσισε να έρθει σε επαφή με το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας που υπάρχει στη Ηράκλειο και ασχολείται με τους πρόσφυγες που μένουν σε διαμερίσματα της περιοχής.

Κάτι που έφερε άμεσο αποτέλεσμα αφού όπως λέει μέσα σε 3 μέρες κατάφερε να βρει 2 οικογένειες προσφύγων από το Ιράν, συνολικά 12 άτομα, οι οποίοι μίσθωσαν κάποια διαμερίσματα που είχε και 4 άνδρες θέλησαν να εργαστούν στις καλλιέργειές του.

Εργασία νόμιμη όπως λέει , αφού οι άνθρωποι αυτοί έχουν όλα τα νόμιμα έγγραφα, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, και κωδικούς taxisnet, ότι χρειάζονται δηλαδή για να μπορούν άμεσα να ανταποκρίνονται σε όλες τους τις υποχρεώσεις.

Τελικά με μεροκάματο 30 ευρώ μαζί με το εργόσημο, ο ίδιος κατάφερε να βρει το εργατικό δυναμικό που χρειαζόταν, και όπως λέει πρόκειται για ανθρώπους με όρεξη για δουλειά και συνειδητοποιημένους για αυτό που κάνουν με πρόθεση να μείνουν μόνιμα πλέον στη Σητεία. Ο ένας μάλιστα όπως είπε είναι ηλεκτρολόγος μηχανολόγος και εργαζόταν σε εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας στο Ιράν, ένας άλλο δάσκαλος κλπ΄.

H συμφωνία που έγινε προβλέπει συμβόλαιο 2 ετών για τα διαμερίσματα που μένουν, με τα χρήματα να πληρώνονται από την Ύπατη Αρμοστεία, μήνα με το μήνα, ενώ σε ότι αφορά την εργασία τους, όπως λέει δεν υπάρχει δέσμευση για το ποσό του μεροκάματου και για το χρόνο εργασίας, δηλαδή οι μετανάστες μπορούν να αλλάξουν εργοδότη ανά πάσα στιγμή.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.