Λύσεις με τους εργάτες γης αλλιώς αποχή από τις εκλογές αποφάσισε ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 24 Ιανουαρίου 2023 by energinews (admin)

Με συμμετοχή όχι μεγάλη, αλλά αρκετή για να υπάρξει απαρτία και να παρθούν αποφάσεις πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η επαναληπτική Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας με κεντρικό θέμα τα προβλήματα που υπάρχουν με την έλλειψη εργατών γης.

Περίπου 170 αγρότες-μέλη του Συλλόγου βρέθηκαν στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη και ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της μετάκλησης εργατών γης από τρίτες χώρες, εκεί όπου παρουσιάζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα και καθυστερήσεις.

Όπως ανέφερε στο Ράδιο Λασίθι ο γραμματέας του Συλλόγου Μιχάλης Βιαννιτάκης και αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου η συνέλευση κατέληξε στις παρακάτω αποφάσεις:

1) Παρέχουμε προθεσμία 15 ημερών στην Κυβέρνηση ώστε να διευθετήσει οριστικά τα ζητήματα που σχετίζονται με την μετάκληση εργατών γης ΠΤΧ (Πολιτών Τρίτων Χωρών ). Τα ζητήματα είναι καταγεγραμμένα πριν από ένα χρόνο, έχουν ενημερωθεί το σύνολο των Αρμόδιων ( και Μη ) Υπουργείων όπως και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

2) Μετά την παρέλευση αυτής της ημερομηνίας χωρίς να έχει δοθεί λύσεις, θα προβούμε στα εξής:

α) Χαρακτηρίζεται ανεπιθύμητος για την περιοχή της Ιεράπετρας (και όχι μόνο) ο οποιοσδήποτε ΒΟΥΛΕΥΤΉΣ, ανεξαρτήτως πολιτικής παράταξης γιατί η ευθύνη για αυτή την κατάσταση βαραίνει τους πάντες.

β) Δηλώνουμε την πρόθεση μας για μαζική αποχή από τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

γ) Οργανώνουμε κινητοποιήσεις και δράσεις στα πλαίσια των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης.

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν κατά πλειοψηφία και είναι η τελευταία προειδοποίηση / ενημέρωση προς την Πολιτεία για ουσιαστικές λύσεις ΤΩΡΑ, σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα.

 

8

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.