Λύσεις για το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργεί το πυρηνελαιουργείο στην Ιεράπετρα ψάχνει η Αντιπεριφέρεια Λασιθίου


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 13 Μαρτίου 2023 by manos (ceo)-admin

Για ακόμα μια χρονιά τα πολύ μεγάλα προβλήματα που προκαλούνται από την λειτουργία του πυρηνελαιουργείου που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Ιεράπετρας θα βρεθούν υπό συζήτηση στις αρμόδιες υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας Λασιθίου.

Η πάρα πολύ έντονη μυρωδιά, η οποία ιδιαίτερα τον τελευταίο μήνα δημιουργεί αποπνικτική ατμόσφαιρα εντός της πόλης αλλά και τα λύματα που, τουλάχιστον για φέτος, έχει διαπιστωθεί από τους ελέγχους της αντιπεριφέρειας ότι διαρρέουν από τις εγκαταστάσεις, είναι θέματα που θα συζητηθούν αύριο, Τρίτη, σε μια συνάντηση με ένα ειδικό κλιμάκιο ποιότητας περιβάλλοντος το οποίο πρόκειται να συσταθεί.

Ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Ανδρουλάκης, που μίλησε στο Ράδιο Λασίθι, τόνισε πως ιδιαίτερα το πρόβλημα της δυσοσμίας είναι πάρα πολύ έντονο και δεν μπορεί να συνεχίσει να γίνεται αποδεκτό, για αυτό και αναζητούνται οι τρόποι για να βρεθεί λύση. Όπως είπε, από τους φετινούς ελέγχους, δεν έχει προκύψει πρόβλημα με αυξημένους ρύπους, ενώ έχουν διαπιστωθεί διαρροές λυμάτων προς τον Αλμυρό ποταμό. Η μυρωδιά όμως παραμένει ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο και στην αυριανή συνάντηση θα μπει στη συζήτηση ώστε να φανεί αν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να επιτρέπει ανάλογες παρεμβάσεις για να λυθεί το πρόβλημα.

5

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.