Λύσεις για τη μαζική φυγή των αλλοδαπών εργατών γης ψάχνει απόψε ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 23 Μαΐου 2022 by manos (seo)-admin

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει σε όλη την Ελλάδα η αποχώρηση πολύ μεγάλου μέρους των αλλοδαπών εργατών γης εξαιτίας του αυστηρότερου κυβερνητικού σχεδιασμού για τη μεταναστευτική πολιτική που έχει οδηγήσει τους παράτυπα διαμένοντες στη χώρα μας σε άλλες, γειτονικές χώρες, με απλούστερες διαδικασίες νομιμοποίησης.

Το πρόβλημα αυτό έχει γίνει ιδιαίτερα φανερό τόσο στην Ιεράπετρα όσο και σε όλη την Κρήτη σε μια περίοδο μάλιστα που οι ανάγκες δεν είναι τεράστιες και έτσι η ανησυχία για την έναρξη της νέας καλλιεργητικής σεζόν γίνεται μεγαλύτερη.

Το βράδυ της Δευτέρας ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας καλεί όλους τους αγρότες της περιοχής, μέλη του συλλόγου και μη, να παρευρεθούν σε έκτακτη συνέλευση αποκλειστικά για αυτό το θέμα με σκοπό τόσο την ενημέρωση των αγροτών για το νέο νομοθετικό πλαίσιο, αλλά και για να γίνει μια μαζική καταγραφή αναγκών σε εργατικό δυναμικό από κάθε αγρότη ξεχωριστά και βέβαια να παρθούν αποφάσεις για περαιτέρω ενέργειες προς κάθε αρμόδιο.

Ο γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου, Μιχάλης Βιαννιτάκης, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι τόνισε πως πλέον η έλλειψη εργατών έχει εξελιχθεί στο σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας σε όλη την Ελλάδα, και για αυτό η διεκδίκηση λύσεων είναι θέμα άμεσης προτεραιότητας.

Ο ίδιος επεσήμανε πως οι αποχωρήσεις των εργατών δεν σχετίζονται με τα ημερομίσθια αλλά με το νέο νομοθετικό πλαίσιο και τις τεράστιες καθυστερήσεις που αυτό φέρνει στη νομιμοποίηση μεταναστών σε συνδυασμό με τις απλούστερες διαδικασίες που ακολουθούνται σε άλλες χώρες όπως η Ιταλία.

Πλέον στην Ιεράπετρα έχουν μείνει 1.000 με 1.500 μετανάστες-εργάτες γης οι οποίοι είτε έχουν νόμιμες άδειες παραμονής είτε είναι κοντά στο να τις αποκτήσουν με αποτέλεσμα τα ημερομίσθια να έχουν φτάσει σε πολύ μεγάλα ύψη.

Απόψε όπως λέει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας αναμένεται να δώσουν το παρόν αγρότες από όλο το Λασίθι αφού το πρόβλημα είναι παντού εμφανές και ιδιαίτερα σε περιοχές όπως το Οροπέδιο Λασιθίου όπου τώρα ξεκινά η δική τους καλλιεργητική σεζόν.

Η συνέλευση θα γίνει στις 20:00 χωρίς να απαιτούνται πιστοποιητικά εμβολιασμού και ο κ. Βιαννιτάκης κάλεσε τον κόσμο να αρχίζει να μαζεύεται από τις 19:30 ώστε να υπάρχει μια καλύτερη οργάνωση στις συζητήσεις.

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.