Λουμπούνης για κορωνοϊό : «Να απαγορευτούν τα κρουαζιερόπλοια στην Κρήτη»


0
(0)

Να σταματήσουν να έρχονται χιλιάδες επισκέπτες κρουαζιέρας στην Κρήτη λόγω κορωνοϊού

Ξεκάθαρος αναφορικά με το θέμα την έλευσης κρουαζιερόπλοιων στο Ηράκλειο, αυτήν την περίοδο, που ο κορωνοϊός έχει «χτυπήσει» την χώρα μας εμφανίζεται ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, μην κρύβοντας την ανησυχία του για την εξάπλωση του ιού.

Ο κ. Λουμπούνης μιλώντας στο neakriti.gr, εμφανίστηκε κατηγορηματικός υποστηρίζοντας ότι πρέπει εδώ και τώρα να απαγορευτεί η άφιξη των κρουαζιερόπλοιων στην Κρήτη με δεδομένο ότι ο ελλοχεύει ο κίνδυνος , ο κορωνοϊός να «φθάσει» στο νησί και δη το Ηράκλειο μέσω ξένων επιβατών που βρίσκονται στα κρουαζιερόπλοια που δένουν στο λιμάνι του Ηρακλείου και οι οποίοι κατεβαίνουν για βόλτα στην πόλη και επισκέψεις στα αξιοθέατά της.

Να σημειωθεί ότι  το πρωί της Πέμπτης όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Κέρκυρας το κρουζιερόπλοιο MSC Opera, όπου και όπως έχει διαπιστωθεί δεν υπάρχουν σε αυτό επιβάτες ή μέλη του πληρώματος που να έχουν αναφέρει συμπτώματα γρίπης, ενώ δεν έχει δοθεί εντολή από το υπουργείο Υγείας ή το Ναυτιλίας για καραντίνα.

Οι επιβάτες θα αποβιβαστούν κανονικά ενώ πριν από ώρες έγινε γνωστό ότι από τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας, έγινε γνωστό ότι «ανάμεσα στους επιβαίνοντες δεν υπάρχει κανένα ύποπτο περιστατικό κορωνοϊού, καθώς έχει γίνει εξονυχιστικός έλεγχος από υγειονομικές Αρχές, αλλά και την πλοιοκτήτρια εταιρεία. Ωστόσο, πριν από την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου αναμένεται σχετική οδηγία του ΕΟΔΥ προς τις λιμενικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τετάρτη το κρουαζιερόπλοιο είχε τεθεί σε κατάσταση συναγερμού . Οι επιβάτες είχαν πάει για εκδρομή στην Αθήνα και όταν  διαπιστώθηκε ότι Αυστριακός επιβάτης που πραγματοποίησε το ίδιο ταξίδι με το MSC OPERA μεταξύ 17 και 28 Φεβρουαρίου, ήταν θετικός στον νέο κορωνοϊό στην Ιταλία, τους ζητήθηκε να επιστρέψουν στο πλοίο.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.