«Λουκέτο» σε μπαρ στην Ιεράπετρα – Προβληματισμός για τα νέα μέτρα με κλειστά μαγαζιά από τις 23:00

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 10 Αυγούστου 2020 by energinews (admin)

Με εμφανή ανησυχία και προβληματισμός προετοιμάζονται τα καταστήματα εστίασης της Ιεράπετρας σε ενδεχόμενα νέα περιοριστικά μέτρα τα οποία είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθούν ακόμα και σήμερα, ανάμεσα στα οποία φαίνεται πως θα είναι και ο περιορισμός λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ κλπ), για τα οποία φαίνεται πως υπάρχει σχεδιασμός να κλείνουν στις 11 το βράδυ.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Ιεράπετρας Μανόλης Μιχελαράκης, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι τόνισε πως τα μέτρα αναμένονται από ώρα σε ώρα με τον ίδιο να τονίζει πως ενδεχόμενος περιορισμός του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης ως τι; 11 είναι ένα λάθος και οριζόντιο μέτρο, το οποίο θα πλήξει συνολικά όλες τις επιχειρήσεις, χωρίς να φαίνεται πως κρύβει κάποια λογική. Κι αυτό γιατί όπως λέει σε επιχειρήσεις όπως καφετέριες και εστιατόρια είναι εύκολο να γίνει έλεγχος για το αν τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα. Παράλληλα η εφαρμογή ενός τέτοιο μέτρου αυτή την περίοδο όπου η κίνηση ιδιαίτερα νέου κόσμου είναι αυξημένη, θα οδηγήσει σε συνωστισμό μετά τις 11 σε πλατείες, παραλίες, κλειστά καταστήματα κλπ, όπου δεν θα  μπορούν να γίνονται έλεγχοι και έτσι το πρόβλημα μπορεί να παρουσιαστεί μεγαλύτερο.

Ο κ. Μιχελαράκης αναφέρθηκε επίσης και στο κλείσιμο ενός μπαρ στην Ιεράπετρα στο οποίο τις προηγούμενες μέρες έγινε έλεγχος, βρέθηκε με περισσότερο κόσμο από ότι θα έπρεπε, και έτσι σύντομα θα κλείσει για 15 ημέρες ενώ θα επιβληθεί και πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Οι έλεγχοι όπως είπε συνεχίζονται σε όλα τα καταστήματα και μέχρι τώρα έχουν μπει πρόστιμα για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους καταστημάτων εστίασης σε 4 καταστήματα της Ιεράπετρας και 2 του Μακρύ Γιαλού.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.