Λουκέτο σε εστιατόριο λόγω φοροδιαφυγής

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 27 Μαρτίου 2019 by energinews (admin)

Ακριβά θα… πληρώσει ο ιδιοκτήτης των Χανίων τον τζίρο της 25ης Μαρτίου

Δεν πρόλαβε να χαρεί το τζίρο της 25ης Μαρτίου που λόγω της ημέρας ήταν εντυπωσιακά αυξημένος ο ιδιοκτήτης εστιατορίου στην πόλη των Χανίων που εντοπίστηκε να φοροδιαφεύγει.

Ο έλεγχος κλιμακίου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ανήμερα της εθνικής επετείου τον έφερε αντιμέτωπο με ένα τσουχτερό πρόστιμο και με επιβολή λουκέτου στην επιχείρηση του για 48 ώρες.

Ενδεικτική της αδυναμίας των καταστηματαρχών να φανούν συνεπείς στην υψηλή φορολόγηση που τους επιβάλλεται, χαρακτηρίζει τη μη έκδοση αποδείξεων από τον συγκεκριμένο επιχειρηματία ο Σύλλογος Εστίασης Χανίων.

«Ξέρουμε όλοι ότι είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Φυσικά ως Σωματείο δεν είμαστε υπέρ της παραβατικότητας όμως κατανοούμε απόλυτα το συνάδελφο διότι με τέτοια φορολόγηση που φτάνει το 70% δε μπορείς να ανταπεξέλθεις.» αναφέρει η Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Χανίων, Άννα Σαματά.

Η σφράγιση της επιχείρησης έγινε προειδοποιητικά και από αύριο, όπως ενημερώνει την πελατεία του ο ιδιοκτήτης, θα λειτουργήσει κανονικά.

Στο μεταξύ ο Σύλλογος Εστίασης Χανίων αναζητά λύση εν όψει της νέας τουριστικής σεζόν και στο θέμα του κανονισμού παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων που πρόσφατα τροποποιήθηκε χωρίς όμως να υιοθετούνται από το δήμο οι αλλαγές που είχαν προτείνει οι επιχειρηματίες.

«Ζητάμε να είναι ισότιμος και δίκαιος .Δε γίνεται σε κάποιες οδούς που υπάρχουν καταστήματα εστίασης ξαφνικά να λέμε ότι είναι εμπορικοί δρόμοι, όπως είναι η Κονδυλάκη.» τονίζει η κ. Σαματά.

Στην επόμενη γενική συνέλευση του Συλλόγου Εστίασης αναμένεται να διαμορφωθεί το πλαίσιο των προτάσεων του κλάδου για την παραχώρηση των κοινόχρηστων χώρων.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.