Λευτέρης Μπέρκης για διπλό φονικό: «Είναι μια πληγή αυτή για τα Ανώγεια»


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 5 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

Το μήνυμα του Ανωγειανού για “επόμενη μέρα χωρίς όπλα”Λίγα 24ωρα μετά το διπλό φονικό στα Ανώγεια και η κοινή γνώμη μένει ακόμα «παγωμένη» από το θάνατο που σκόρπισαν τα όπλα. Όπως είναι φυσικό ήδη άνοιξε η συζήτηση για την οπλοκατοχή, με τον Ανωγειανό καλλιτέχνη Λευτέρη Μπέρκη να αναφέρει στο Λευτέρη Κουμαντάκη και την εκπομπή «Κρήτη σήμερα»: «Θεωρώ ότι πρέπει να μιλήσουμε για μια επόμενη μέρα που πραγματικά δεν θα έχει όπλα. Τα όπλα δεν λύνουν ποτέ προβλήματα εν καιρώ ειρήνης. Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι Ανωγειανοί, όλοι οι Κρητικοί, όλοι οι άνθρωποι. Το όπλο το μόνο που μπορεί να δημιουργήσει είναι πρόβλημα. Θεωρώ ότι πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ως Ανωγειανοί στους θεσμούς, στην πολιτεία στο κράτος και η ίδια η πολιτεία σε μας. Όποτε υπάρχει ένα πρόβλημα, μια διένεξη, μικρό ή μεγάλο, πρέπει να απευθυνόμαστε στους ειδικούς».

«Αυτά τα πράγματα δεν έχουν ούτε νικητές, ούτε νικημένους, μόνο χαμένους» τόνισε ο Ανωγειανός καλλιτέχνης για το φονικό που βύθισε στο πένθος δύο οικογένειες.

«Είναι μια πληγή για τα Ανώγεια»

Αναφερόμενος στη μεγαλοψυχία της κόρης του άτυχου Λευτέρη Καλομοίρη που συγκλόνισε αναφέροντας ότι ‘’θρηνούμε δύο νεκρούς’’ ο κ.Μπέρκης τόνισε :«Δεν είναι δύο προβλήματα σε δύο σπίτια, το πρόβλημα είναι ένα στα σπίτια αυτά και θα τολμήσω να πω ένα για τα Ανώγεια, είναι μια πληγή για τα Ανώγεια, είναι μια πληγή για τα σπίτια τους αυτό το πράγμα, οπότε βλέπουμε το θρήνο και είναι κοινός. Αυτό το πράγμα μόνο ζημιώνει. Πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας όλοι οι Ανωγειανοί-και κάνω έκκληση- να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όλοι και τις δύο οικογένειες να σταθούν στα πόδια και να εκλείψουν αυτά τα πράγματα».

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.