Λεοντίδες: Απόψε θα «βρέξει» αστέρια!


0
(0)

Ορατό το φαινόμενο και από την Ελλάδα

Το βράδυ του Σαββάτου κορυφώνεται η φθινοπωρινή “βροχή” διαττόντων αστέρων Λεοντιδών, η οποία θα διαρκέσει έως τα χαράματα της Κυριακής στο βόρειο ημισφαίριο.

Η “βροχή” αυτή, που περιλαμβάνει και την Ελλάδα, θα δώσει την ευκαιρία σε όσους σηκώσουν το βλέμμα ψηλά στον ουρανό, εφόσον δεν υπάρχουν σύννεφα (πράγμα μάλλον δύσκολο λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας), να απολαύσουν τα αστέρια που θα πέφτουν και να κάνουν μια ευχή, που, κατά τα όσα πιστεύουν κάποιοι, μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Οι Λεοντίδες είναι μια μέσης θεαματικότητας βροχή διαττόντων, η οποία όμως κατά καιρούς εξελίσσεται σε άκρως εντυπωσιακή. Συνήθως δημιουργεί 15 “πεφταστέρια” ανά ώρα, αλλά κάθε περίπου 33 χρόνια εμφανίζουν ένα περιοδικό αποκορύφωμα με εκατοντάδες ή και χιλιάδες μετέωρα την ώρα. Η πιο πρόσφατη θεαματική χρονιά τους ήταν το 2001.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)