Λειτουργία σημείων δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης στο Σίσι

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 26 Ιουνίου 2020 by energinews (admin)

Στην παροχή υψηλής ποιότητας πρόσβασης στο διαδίκτυο καθώς και δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης (WI FI) σε επιλεγμένα σημεία στην ευρύτερη περιοχή του Σισίου, προχωρεί ο Δήμος Αγίου Νικολάου, μετά την συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα WiFi4EU που υποστηρίζεται από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης  (Ε.Κ.Ε.Τ.Α), στο οποίο υποβλήθηκε σχετική πρόταση.

Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών του Δήμου κ. Νίκο Καραβελάκη, αξιοποιώντας τη χρηματοδότηση μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος WiFi for Europe (WiFi4EU), ο Δήμος Αγίου Νικολάου, έλαβε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εγκατάσταση και λειτουργία σημείων δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης (Wi-Fi hotspots) σε επίκαιρες περιοχές σημεία του Σισίου..

Μάλιστα μετά την ανάδειξη αναδόχου του έργου, πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο Σίσι, παρουσία του Τεχνικού κ. Φραγκίσκου Αγγελάκη, προκειμένου να επιλεγούν τα βέλτιστα σημεία εγκατάστασης  για να παραχθούν σε σύντομο χρόνο  οι σχετικές υπηρεσίες.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού – υπεύθυνος για θέματα διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κ. Χάρης Αλεξάκης, αναφερόμενος στην προσπάθεια του Δήμου για την αναβάθμιση των ψηφιακών δημοτικών υποδομών που ως στόχο έχουν την εξυπηρέτηση των δημοτών, δήλωσε ότι ήδη ο Δήμος Αγίου Νικολάου, με αφορμή την πανδημία προχώρησε στην πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων των ηλεκτρονικών του υπηρεσιών, ενώ μετά την εγκατάσταση  σημείων δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης (Wi-Fi) σε δημόσιους χώρους σε Άγιο Νικόλαο, Ελούντα, Νεάπολη, επελέγη το Σίσι και κατόπιν και άλλες περιοχές του δήμου για την εγκατάσταση σημείων ασύρματης πρόσβασης Wi-Fi.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου κ. Μανόλης Λεμπίδης,ο οποίος παρευρέθηκε στην παραπάνω συνάντηση, δήλωσε ότι η εγκατάσταση του νέου ασύρματου δικτύου στον Δήμο παρέχει την δυνατότητα σε δημότες και επισκέπτες, ν΄ απολαμβάνουν υπηρεσίες ελεύθερης πρόσβασης αλλά και ν΄ αναπτυχθούν σύγχρονα εργαλεία υπηρεσιών και εφαρμογών προκειμένου να φτάσουμε σ΄ ένα σύγχρονο και λειτουργικό Δήμο.

Στην συνάντηση συμμετείχε μεταξύ και ο πρόεδρος της κοινότητας Βραχασίου κ. Κων/νος Κυβερνητάκης.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.