Λαθρεπιβάτης εντοπίστηκε σε δεξαμενόπλοιο που θα δέσει στους Καλούς Λιμένες


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 26 Νοεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Ο νεαρής ηλικίας λαθρεπιβάτης εντοπίστηκε μετά από έλεγχο που έκαναν τα μέλη του πληρώματος στο χώρο του άξονα του πηδαλίου του δεξαμενόπλοιο.

Έναν απρόσκλητο επισκέπτη μεταφέρει το πλοίο που θα δέσει σήμερα για ανεφοδιασμό στον κόλπο των Καλών Λιμένων και μάλιστα η παρουσία του στο πλοίο έχει κινητοποιήσει τις Αρχές ασφαλείας, το Λιμενικό Σώμα αλλά και τις υγειονομικές Αρχές του νομού. Πρόκειται για έναν νεαρής ηλικίας άνδρα, ο οποίος δήλωσε ότι είναι Λιβεριανός και επιβιβάστηκε λαθραία στο ελληνικής σημαίας πλοίο.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο άνθρωπος αυτός έχει μόνο ένα χέρι, αλλά πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονταν μέχρι χθες ανέφεραν ότι κατάφερε να σκαρφαλώσει και να μπει χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς στο υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιο, νηολογίου Πειραιά. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, της εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ, εγκατέλειψε την πατρίδα του, γιατί κινδυνεύει η ζωή του και ο κίνδυνος του επαναπατρισμού του είναι ορατός.

Ο νεαρής ηλικίας λαθρεπιβάτης εντοπίστηκε μετά από έλεγχο που έκαναν τα μέλη του πληρώματος στο χώρο του άξονα του πηδαλίου του δεξαμενόπλοιου. Δεν είχε μαζί του κανένα έγγραφο που να πιστοποιεί την εθνικότητά του και το ότι είναι από τη Λιβερία το είπε ο ίδιος όταν ρωτήθηκε. Το πλήρωμα τον οδήγησε στο χώρο ενδιαίτησης και
υπό την επίβλεψη μελών του πληρώματος του χορηγήθηκε ρουχισμός, τροφή και κρατείται σε καμπίνα του πλοίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατάφερε να επιβιβαστεί χωρίς να γίνει αντιληπτός στις 12 Νοεμβρίου όταν το ελληνικό δεξαμενόπλοιο βρισκόταν στο Κονάκρι την πρωτεύουσα της Γουινέας. Την ημέρα που εντοπίστηκε, στις 18 Νοεμβρίου, το πλοίο βρισκόταν στην πόλη Λας Πάλμας στο νησί Γκραν Κανάρια των Κανάριων Νήσων στην Ισπανία.

Να σημειωθεί ότι όταν βρέθηκε έγινε αίτημα από τον κυβερνήτη του πλοίου να αποβιβαστεί, το αίτημα όμως της αποβίβασης δεν έγινε δεκτό σε κανένα από τα λιμάνια άλλων χωρών από τα οποία πέρασε το δεξαμενόπλοιο. Έτσι,αφού πρόκειται για ελληνικής σημαίας πλοίο η αποβίβασή του ζητήθηκε και έγινε δεκτή, να γίνει στους Καλούς Λιμένες.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πλοίαρχος του πλοίου του έκανε τις προηγούμενες ημέρες ράπιντ τεστ και βγήκε αρνητικό. Σήμερα, όμως, έχει προγραμματιστεί κατά την άφιξή του στην Κρήτη να υποβληθεί και πάλι σε έλεγχο για κορωνοϊό. Για την περίπτωση λαθρεπιβίβασης και την άφιξή του έχει ενημερωθεί και η Αστυνομία.

Τα έξοδα για την επιστροφή του θα καλυφθούν από την ασφαλιστική εταιρεία του πλοίου.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.