«Λαβωμένη» η Κρήτη – Κατεστραμμένο το 50% του οδικού δικτύου


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 19 Φεβρουαρίου 2019 by energinews (admin)

Αγώνας δρόμου για να αρθεί ο αποκλεισμός – Εκατομμύρια το κόστος αποκατάστασης

Κατεστραμμένο είναι το 50% του επαρχιακού οδικού δικτύου της περιφερειακής ενότητας Χανίων με το κόστος αποκατάστασης να υπολογίζεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Περιγράφοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, τόνισε ότι οι δρόμοι εξακολουθούν να μην είναι ασφαλείς για τους οδηγούς καθώς οι κατολισθήσεις συνεχίζονται και ότι θα απαιτηθεί πολύς χρόνος για τα έργα αποκατάστασης ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν αποκλεισμένοι οικισμοί.

Περίπου μια εβδομάδα μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιφερειακή ενότητα Χανίων η εικόνα παραμένει απογοητευτική. Από τα συνολικά 900 χιλιόμετρα της επαρχιακής οδού, τα 350 είναι κατεστραμμένα. Στο δε τμήμα που απομένει εγκυμονούν κίνδυνοι καταπτώσεων και κατολισθήσεων.

Η σήραγγα των Τοπολίων παραμένει κλειστή και αύριο αναμένεται να παρέμβουν συνεργεία της περιφερειακής ενότητας για τη διάνοιξη του δρόμου. Κλειστή για τουλάχιστον δεκαπέντε ημέρες ακόμη θα παραμείνει η γέφυρα Αλικιανού όπου συνεχίζονται πυρετωδώς οι εργασίες αποκατάστασης του βάθρου.

Ήδη επιτεύχθηκε η εκτροπή του Κερίτη για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κατάρρευσης. Η πρόσβαση σε Αλικιανό, Βατόλακκο και σε άλλα χωριά της περιοχής γίνεται μέσω Φουρνέ και Σκινέ.

Ολόκληροι οικισμοί σε χωριά της Κισάμου παραμένουν αποκομμένοι από το επαρχιακό δίκτυο. Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης ξεκαθάρισε σήμερα ότι θα απαιτηθεί χρόνος μέχρι ο νομός να επανέλθει στην κανονικότητα.

Στην παρούσα φάση οι παρεμβάσεις γίνονται με εργολαβίες της περιφέρειας που ήταν ήδη σε εξέλιξη ωστόσο απαιτείται γενναία χρηματοδότηση από το κράτος. Ο δήμος Πλατανιά έλαβε ήδη 600.000 ευρώ για την αποκατάσταση των τεράστιων ζημιών που έχει υποστεί το δημοτικό δίκτυο της περιοχής.

Ο Απόστολος Βουλγαράκης ζήτησε σήμερα από τους δημάρχους να συνεργαστούν ενώ τόνισε την ανάγκη οι αρχές να είναι σε ετοιμότητα καθώς αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο.

πηγη:ww.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.