Λαβράκι στον φούρνο


0
(0)

Συστατικά

Για τα λαβράκια

  • 1 λεμόνι
  • 1 κιλό λαβράκια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 κλ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. αλάτι, χοντρό
  • 100 γρ. νερό

Για τη σαλάτα

  • 700 γρ. πατάτες, βρασμένες
  • 1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 70 γρ. κάππαρη
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 πιπεριά πράσινη

Για το λαδολέμονο

  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 50-70 γρ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • μαϊντανό
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα λαβράκια

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα και τοποθετούμε μέσα μια σχάρα για να κάψει καλά.
  • Κόβουμε το λεμόνι σε φέτες και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε στο εσωτερικό από τα λαβράκια αλάτι, πιπέρι, τις φέτες από το λεμόνι και τη ρίγανη.
  • Απλώνουμε εξωτερικά το ελαιόλαδο και το χοντρό αλάτι και από τις δύο πλευρές.
  • Σε ένα ταψί βάζουμε το νερό. Αφαιρούμε την καυτή σχάρα από τον φούρνο και τη βάζουμε πάνω στο ταψί. Τοποθετούμε πάνω στη σχάρα τα λαβράκια και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και με ένα χαρτί βγάζουμε το χοντρό αλάτι από την εξωτερική πλευρά των ψαριών.
  • Κρατάμε το νερό από το ταψί σε ένα μπολ στην άκρη.

Για τη σαλάτα

  • Κόβουμε τις πατάτες σε ακανόνιστα κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο, την κάππαρη, το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα, την πιπεριά σε μικρά κυβάκια και ανακατεύουμε.

Για το λαδολέμονο

    • Στο μπολ με το νερό από το ταψί βάζουμε τον χυμό από το λεμόνι, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
    • Προσθέτουμε πολύ αργά το ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει το λαδολέμονο.
    • Σερβίρουμε τα λαβράκια με το λαδολέμονο, τη σαλάτα, μαϊντανό και πιπέρι.

πηγη:akispetretzikis.com

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.