Λίγο πριν το «λουκέτο» το ΚΤΕΛ Ηρακλείου- Λασιθίου – Στο μηδέν η κίνηση

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 18 Ιουνίου 2020 by energinews (admin)

Με τα πιο μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στις μεταφορές, ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου- Λασιθίου, Μανώλης Χαχλιούτης, με τον κορωνοϊό να αφήνει το αρνητικό του αποτύπωμα και σε αυτό τον τομέα!

«Το πιο πιθανό είναι να σταματήσουν τα δρομολόγια στις 10 Ιουλίου, όταν θα ολοκληρωθεί το μεταφορικό έργο των μαθητών, εάν και εφόσον, απ ότι δείχνουν τα πράγματα, δεν έχει δουλειά. Αυτό ισχύει για όλα τα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ηράκλειου- Λασιθίου. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καθόλου κίνηση. Δουλεύουμε σε ποσοστό 15%, αυτό σκεφτείτε. Έχουμε 85% μείωση στις εισπράξεις μας και σκεφτόμαστε μόλις τελειώσουν τα δρομολόγια των μαθητών, να κλείσει το ΚΤΕΛ Ηρακλείου- Λασιθίου, εντελώς! Πιο συγκεκριμένα από τις 10 Ιουλίου. Περιμένουμε 10 μέρες να δούμε τι θα γίνει με τον τουρισμό, που απ ότι όλα δείχνουν , δεν πρόκειται να πάει καλά«, δήλωσε χαρακτηριστικά στο cretapost ο κ. Χαχλιούτης.

Όπως τόνισε αυτή τη στιγμή δουλεύουν 70-80 λεωφορεία που σταματούν με το κλείσιμο των σχολείων. «Θα βάλουμε κάποια δρομολόγια κεντρικές γραμμές, να δούμε πόσο μπορεί να λειτουργήσει αυτό. Να δούμε τι θα γίνει με τα ξενοδοχεία και θα δούμε πως θα πάει, αν και δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος«, συμπλήρωσε εμφανώς απογοητευμένος.

«Θα εξαρτηθεί από τον τουρισμό»

«Έχω μιλήσει με όλους τους ξενοδόχους του Νομού Ηρακλείου και του Νομού Λασιθίου και μου δίνουν αυτή την εικόνα. Λένε για κίνηση που θα κυμανθεί στο 30%. Με 30% εμείς δε μπορούμε να ανταπεξέλθουμε«.

«Να δώσει λύση το κράτος»

Πρέπει το κράτος να δώσει μία λύση, όσον αφορά τις μεταφορές, που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τον  κορωνοϊό επισήμανε ο κ. Χαχλιούτης. «Έχουμε πληγεί περισσότερο από κάθε άλλο επάγγελμα στην Ελλάδα και ιδιαίτερα τα νησιωτικά ΚΤΕΛ. Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε μόνο με μαθητές! Τίποτα άλλο. Να σας πω ότι σε ένα λεωφορείο μπαίνουν 5 άτομα το πολύ «.

Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους

Επίσης ένα άλλο σημαντικό θέμα που πρέπει να δει η πολιτεία είναι τι θα γίνει, σύμφωνα με τον κ. Χαχλιούτη και με τους εργαζόμενους. «Άνοιξαν τα σχολεία και φέραμε τους οδηγούς. Τώρα που κλείνουν τα σχολεία και πρέπει να τους ξαναδιώξουμε, δε μπορούμε να τους βάλουμε σε αναστολή, όπως καταλαβαίνετε. Να τον πληρώνουμε για να κάθεται; Δε γίνεται. Η αναστολή λοιπόν μοιάζει να είναι η πιο πιθανή λύση, σε αυτό το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί«.

Δεν έχει ξαναγίνει κάτι ανάλογο

«Τρεις γενιές δεν το έχουν δει αυτό το σκηνικό. Εγώ πρώτη φορά το ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου, στα 67 χρόνια που λειτουργεί, πρώτη φορά γίνεται αυτό. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό το πράγμα. Αυτή τη στιγμή που σας μιλάω είμαι στον Κεντρικό Σταθμό και έχω δίπλα μου 12 οδηγούς και 2 επιβάτες«, είπε στο cretapost o κ. Χαχλιούτης συμπληρώνοντας ότι αυτό ισχύει και στους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης. Ακριβώς η ίδια απογοητευτική εικόνα.

πηγή: cretapost.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.