Λάμπρος Περβολαράκης: Η αγροτική Ιεράπετρα να μην υποτιμήσει τον κορονοϊό, τα κρούσματα θα έχουν μεγάλες συνέπειες

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 11 Μαρτίου 2020 by energinews (admin)

Να μην υποτιμήσουν τους κινδύνους που θα έχουν ενδεχόμενα κρούσματα του κορονοϊού στην Ιεράπετρα σε σχέση με τα αγροτικά προϊόντα, κάλεσε όλους τους αγρότες της περιοχής ο Λάμπρος Περβολαράκης, ένας από τους μεγάλους εξαγωγείς που δραστηριοποιείται στην περιοχή.

Πέρα από τους κινδύνους στην υγεία, οι συνέπειες στην διακίνηση των προϊόντων θα είναι τεράστια σε περίπτωση που στην Ιεράπετρα ή οπουδήποτε αλλού προκύψει μεγάλος αριθμός κρουσμάτων του κορονοϊού, αφού είναι βέβαιο, όπως είπε, πως το κοινό εντός και εκτός Ελλάδας δεν θα ψωνίζει τα προϊόντα

Αυτή είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Ιταλία και άλλες χώρες όπως λέει. Στην Ιταλία κανείς δεν ψωνίζει τίποτα φρέσκο, ενώ σοβαρές συνέπειες αντιμετωπίζουν ήδη και αγροτικές επιχειρήσεις που συνεργάζονται με αντίστοιχες ιταλικές αφού έχουν παγώσει οι παραγγελίες και παραδόσεις εξοπλισμού από τη χώρα.

Το ενδεχόμενο μετάδοσης του κορονοϊού μέσω αγροτικών προϊόντων όπως και μέσω οποιασδήποτε επιφάνειας, σύμφωνα με όλους τους ειδικούς, είναι υπαρκτό, και έτσι και για τον αγροτικό κόσμο τα μέτρα πρόληψης και κυρίως προσωπικής υγιεινής πρέπει να είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας αυτή την περίοδο.

Τόσο οι εργαζόμενοι σε θερμοκήπια όσο και όλοι όσοι έρχονται σε επαφή με τα προϊόντα πρέπει διαρκώς να φροντίζουν να είναι εφοδιασμένοι με οινόπνευμα ή αντισηπτικά, ενώ και όλος ο κλάδος, δημοπρατηρίων-συσκευαστηρίων θα πρέπει επίσης να απολυμαίνει διαρκώς τους χώρους τους. Ο ίδιος όπως είπε σε καθημερινή βάση απολυμαίνει το δικό του συσκευαστήριο με ειδικό εξοπλισμό που του έχουν συστήσει ειδικοί.

Η υψηλή θερμοκρασία εντός των θερμοκηπίων είναι πολύ πιθανό ότι βοηθάει θετικά στο να μην εξαπλωθούν ιοί, όμως τόσο αυτό το θέμα όσο και το πόση είναι διαρκεία ζωής του συγκεκριμένου κορονοϊού σε επιφάνειες, είναι ζητήματα που δεν έχουν μελετηθεί επαρκώς, οπότε κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με σιγουριά τι συμβαίνει.

Μέχρι τώρα όπως λέει η εξάπλωση του κορονοϊού στην Ευρώπη δεν έχει επηρεάσει αρνητικά τις τιμές των προϊόντων, οι οποίες γενικά όλη τη χρονιά είναι καλές σε όλα τα προϊόντα με εξαίρεση τις ντομάτες. Η πτώση των τιμών που παρατηρήθηκε το προηγούμενο διάστημα πλέον έχει αναστραφεί, και τελικά η φετινή χρονιά, όπως είπε ο κ. Περβολαράκης, σίγουρα θα μπορεί να χαρακτηριστεί τελικά θετική, εφόσον δεν υπάρξουν από εδώ και πέρα συνέπειες λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.