Κ. Χατζηδάκης: Η ντροπή των τελευταίων χρόνων της Χρυσής θα πρέπει να τελειώσει

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 9 Ιουνίου 2020 by energinews (admin)

Μια επίσκεψη με μεγάλη σημασία για το μέλλον της νήσου Χρυσής πραγματοποιεί σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της τελικής διαβούλευσης για το σχέδιο διαχείρισης της Χρυσής τα επόμενα 3 χρόνια.

Ο Υπουργός μαζί με συνεργάτες του θα μεταφερθεί στη Χρυσή με σκάφος του Λιμεναρχείου της Σητείας, αφού τα σκάφη του Λιμενικού της Ιεράπετρας παραμένουν στην Κω, ενώ άλλα σκάφη της περιοχής έχουν αναλάβει να μεταφέρουν όλους όσοι θα βρεθούν σήμερα στη Χρυσή, τηρώντας όσο γίνεται τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Θυμίζουμε πως το τελευταίο 4μηνο έχει ξεκινήσει μια συνεργασία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και του Υπουργείου Περιβάλλοντος με σκοπό την εκπόνηση ενός άμεσα εφαρμοστέου σχεδίου διαχείρισης το οποίο προβλέπει πολλές δράσεις που θα υλοποιηθούν τα επόμενα 3 χρόνια από διάφορους φορείς και αφορούν την προστασία, φύλαξη, επισκεψιμότητα κλπ της νήσου Χρυσής.

Διαβάστε ΕΔΩ όσα προβλέπονται από το σχέδιο διαχείρισης

Το σχέδιο αυτό έχει παρουσιαστεί στον Δήμο Ιεράπετρας και όλους τους συναρμόδιους φορείς σε σχέση με τη Χρυσή και όλες οι προτάσεις και ενστάσεις που τυχόν υπάρχουν αναμένεται να συζητηθούν σε κλειστή σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Ηράκλειο.

Στη νήσο Χρυσή βρέθηκαν μαζί με τον υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης , η Διοικήτρια της Αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη, ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

Όπως δήλωσε στο Ράδιο Λασίθι κατά την άφιξη του, το Γαϊδουρονήσι έχει χαρακτηριστεί Natura και ο ίδιος βρίσκεται στο σημείο για την περιβαλλοντική αναβάθμιση του νησιού. Το νησί είχε εγκαταλειφθεί τα προηγούμενα χρόνια και για τις natura θέλουμε να έχουμε μία ουσιαστική πολιτική προστασίας τους και ή δυνατόν αναβάθμισης τους.

Ο υπουργός ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Ιεράπετρας για τις παράνομες κατασκευές και την καντίνα με τον κ. Χατζηδάκη να τονίζει πως όλα αυτά πρέπει να απομακρυνθούν. Επίσης ανέφερε πως επισκέφτηκε το νησί μαζί με τον Περιφερειάρχη Κρήτης και τόσο κόσμο και έδωσε το βήμα στον κ. Καλαντζάκη να του αναφέρει δύο πράγματα για να υλοποιηθούν άμεσα φέτος.

Το Ράδιο Λασίθι  βρίσκεται στη Χρυσή και γίνεται συνεχής ενημέρωση για τις εξελίξεις.

Κατά την αναμονή της άφιξης του υπ. Χατζηδάκη ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, δήλωσε:

Κατά την άφιξη του, ο υπ. περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης, έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.