Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 17 Ιουνίου 2022 by manos (seo)-admin

Δήλωση Κώστα Σκανδαλίδη, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και υπεύθυνου Οικονομικών της Κ.Ο.ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την έξοδο της χώρας από την ενισχυμένη εποπτεία

Ο λαός έχει μνήμη και κρίση

Μετά από 11 χρόνια, τρία επώδυνα, μνημόνια και βαριές θυσίες του λαού, η χώρα εξέρχεται από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, όπως είχε ήδη προαποφασιστεί από τους δανειστές. Και ενώ τα ελληνικά ομόλογα δεν έχουν ακόμη επενδυτική βαθμίδα. Η έξοδος αυτή δεν σημαίνει και τερματισμό κάθε μνημονιακού περιορισμού, όπως παραπλανητικά δηλώνει με πανηγυρικό τόνο η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Την ενισχυμένη εποπτεία διαδέχεται νέα μακρά περίοδος εποπτείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έως το 2060. Με την προϋπόθεση να έχουμε αποπληρώσει το 75% του χρέους στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό σταθερότητας (ESM), δηλαδή τα 150 από τα περίπου 200δις ευρώ. Και, βέβαια, τα κατάλοιπα των μνημονίων με κορυφαίο το Υπερταμείο που θεσμοθετήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και υπηρετεί με θέρμη η ΝΔ παραμένουν σε πλήρη ισχύ.

Αντί, λοιπόν για πανηγυρισμούς και θριαμβολογίες σε ένα περιβάλλον εντεινόμενων οικονομικών διαταραχών και αύξησης των επιτοκίων καλό θα ήταν η Κυβέρνηση να καταρτίσει ένα σοβαρό σχέδιο ανθεκτικότητας της οικονομίας και θωράκισης με δίκαιο τρόπο της κοινωνίας που βιώνει αξεπέραστα αδιέξοδα. Γιατί όπως σημειώνει ο ESM μακροπρόθεσμα η Ελλάδα παραμένει ευάλωτηλόγωτων μακροοικονομικών ανισορροπιών, του υψηλού δημόσιου χρέους, του επίμονου επενδυτικού κενού, της χαμηλής παραγωγικότητας και των υψηλών μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Κατανοούμε την αγωνία του κ.Μητσοτάκη, όπως και την ασθενική του μνήμη για το ποια παράταξη οδήγησε την Ελλάδα στα μνημόνια, να κατασκευάσει το προεκλογικό του αφήγημα. Ευτυχώς ο λαός έχει και μνήμη και κρίση.

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΣΑ ΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΗΘΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Εντείνονται καθημερινά οι καταγγελίες στην Θράκη για τη δράση του Τούρκου προξένου της Κομοτηνής, Μουράτ Ομέρογλου, ο οποίος υπερβαίνει τον διπλωματικό του ρόλο και τα όσα προβλέπονται στο άρθρο 41 της Συνθήκης της Βιέννης, περί του σεβασμούτων διπλωματώνπρος τους νόμους και τους κανονισμούς της χώρας στην οποία βρίσκονται και περί της μη ανάμειξής τους στις εσωτερικές υποθέσεις της, ενώ σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίεςπαρεμβαίνει με πρωτοφανή τρόπο στα εσωτερικά πολιτικά ζητήματα της Χώρας μας.

Πρόσφατα, με συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κομοτηνής “Ο Χρόνος”, ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ κατήγγειλε τον Τούρκο πρόξενο για υπέρβαση των διπλωματικών του καθηκόντων, λέγοντας συγκεκριμένα: «Η αποστολή του διπλωμάτη είναι να συσφίξει περαιτέρω τις σχέσεις των δύο κρατών, να ενισχύσει την οικονομική διπλωματία και αυτόματα να εξυπηρετήσει κάποιους Τούρκους υπηκόους στην περιοχή. Η αποστολή των προξένων και κάθε διπλωματικού υπαλλήλου δεν είναι να ασχολείται με τα εσωτερικά ζητήματα. Το ενδιαφέρον κάθε τούρκου πρόξενου στην Κομοτηνή ως προς την μειονότητα, λόγω και της Συνθήκης της Λωζάννης ίσως θεωρηθεί ως ένα σημείο ομαλό. Από εκεί και μετά όμως δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της μειονότητας. Ό,τι ξεφεύγει από αυτό το πλαίσιο δεν είναι σύννομο».

Αμέσως μετά από αυτή την δημόσια τοποθέτησή του, ο βουλευτής Ροδόπης με το ΠΑΣΟΚ –Κίνημα Αλλαγής, κατήγγειλε ότι έγινε δέκτης σοβαρών απειλών από παρακρατικούς κύκλους της Τουρκίας, κάνοντας αναφορά για εξωθεσμικούς μηχανισμούς που έχουν σαφή αναφορά στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής και για εκστρατεία κατασυκοφάντησης του ιδίου όσο και του δημάρχου ΙάσμουΟντέρΜουμίν, ενώπιον της κοινής γνώμης της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δημιούργησε μεγάλη ανησυχία στην μουσουλμανική μειονότητααλλά και στις Ελληνικές Αρχές, που βλέπουν να κλιμακώνεται η δράση του Τούρκου προξένου της Κομοτηνής, υπονομεύοντας την ειρηνική συμβίωση των σύνοικων πληθυσμιακών στοιχείων της Θράκης.

Δεδομένου ότι οι απειλές απέναντι σε εκλεγμένους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές στο πλαίσιο της λειτουργίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος,

Δεδομένης της ύπαρξης σοβαρών καταγγελιών για το πρόσωπο του Τούρκου προξένου της Κομοτηνής, Μουράτ Ομέρογλου, του οποίου η δράση εκφεύγει κατά πολύ των διπλωματικών του καθηκόντων και των προβλεπόμενων από τις διεθνείς συνθήκες περί του σεβασμούτων διπλωματώνστους νόμους και τους κανονισμούς της χώρας στην οποία βρίσκονται και περί της μη ανάμειξής τους στις εσωτερικές υποθέσεις της,

Δεδομένου του κινδύνου που εμφιλοχωρεί για πρόκληση διχόνοιας μεταξύ του ελληνικού πληθυσμού της Θράκης και της ναρκοθέτησης της ειρηνικής συμβίωσης χριστιανών και μουσουλμάνων από την δραστηριότητα του Τούρκου προξένου της Κομοτηνής,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Α) Έχει λάβει γνώση των καταγγελιών που αφορούν την προκλητική και υπερβαίνουσα την συνήθη διπλωματική τακτική, δραστηριότητα του Τούρκου προξένου Κομοτηνής, Μουράτ Ομέρογλου ;

Β) Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και ειρηνική συμβίωση των σύνοικων πληθυσμιακών στοιχειών στην περιοχή, χριστιανών και μουσουλμάνων, από την απροκάλυπτη παρέμβαση του Τούρκου προξένου της Κομοτηνής στα εσωτερικά της χώρας μας ;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Μιχάλης Κατρίνης

Ευαγγελία Λιακούλη

Ανδρέας Λοβέρδος

Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ-ΑΣΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ-ΑΣΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Συνάντηση με τον Σύλλογο Τριτέκνων είχε στο Ηράκλειο της Κρήτης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, δηλώνοντας αλληλέγγυος στα αιτήματα τους.

«Για εμάς το δημογραφικό είναι το μεγαλύτερο εθνικό ζήτημα της εποχής μας. Το κόστος ζωής είναι πολύ μεγάλο εμπόδιο. Χθες τα στοιχεία της EUROSTAT έδειξαν ότι ο Έλληνας πολίτης πληρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό του διαθέσιμου εισοδήματος του για στέγαση σε όλη την Ευρώπη. Άρα το ζήτημα της κοινωνικής κατοικίας που θέτουμε είναι προτεραιότητα. Χρειάζεται μία δεξαμενή κατοικιών ώστε τα ελληνόπουλα, τα νέα ζευγάρια, να μπορούν με χαμηλό κόστος να νοικιάσουν σπίτια» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης συμπληρώνοντας ότι είναι μείζονος σημασία και η λειτουργία των ολοήμερων σχολείων με σύγχρονα προγράμματα ώστε να αποκλιμακώνεται το κόστος των ιδιωτικών δαπανών εκπαίδευσης για κάθε οικογένεια.

«Είναι πολύ κρίσιμο κάθε Ελληνίδα μάνα να γνωρίζει ότι το παιδί της μόλις γεννιέται θα έχει πρόσβαση σε δημόσιες υποδομές ώστε κανένα παιδί να μην μένει έξω από την προσχολική εκπαίδευση, τους βρεφονηπιακούς και τους παιδικούς σταθμούς» είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα της ακρίβειας επισήμανε : «Πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ είναι τα παραπάνω έσοδα από τα προϋπολογιζόμενα από το ΦΠΑ λόγω των ανατιμήσεων. Άρα υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος και ο ΦΠΑ να μειωθεί στα βασικά αγαθά που αφορά κυρίως τους φτωχότερους Έλληνες και να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης. Δεν μπορεί να καλπάζουν οι τιμές καυσίμων προς τα 3 ευρώ και η κυβέρνηση να κάνει τον τροχονόμο. Είναι απαράδεκτο και δείχνει ότι δεν έχουν την αίσθηση των πραγματικών προβλημάτων του ελληνικού λαού. Και επίσης πάρα πολύ κρίσιμο είναι το πλαφόν στη λιανική της ενέργειας ώστε να δει την επόμενη μέρα ο πολίτης μία πραγματική μείωση στο κόστος διαβίωσης».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ OPEN (ΣΑΒΒΑΤΟ 18-6-2022 ΚΑΙ ΩΡΑ 9:00)

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα παραχωρήσει το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 στις 9 π.μ συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ και την εκπομπή “Τώρα ό,τι συμβαίνει” με τη δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη.

 

3

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.