Κύρβεια 2021: Έναρξη στις 8 Ιουλίου με πολύ μουσική, «διαφορετικές» δράσεις και άρωμα Master Chef!


3.3
(3)

Μια πρώτη γεύση για το φετινές καλοκαιρινές εκδηλώσεις των Κυρβείων που θα πραγματοποιηθούν φέτος στην Ιεράπετρα έδωσε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι η πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας, Μαρία Σακκαδάκη, με το τελικό πρόγραμμα να μην έχει ακόμα οριστικοποιηθεί και λάβει την τελική έγκριση.

Παρόλα αυτά οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει και το βασικό πλάνο έχει πάρει μορφή, και όπως λέει η κα Σακκαδάκη, οι φετινές εκδηλώσεις θα είναι αφιερωμένες στη Μουσική και στους Μουσικούς.

Έτσι θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος σε μικρές και μεγάλες συναυλίες οι οποίες θα γίνουν σε πολλά σημεία της πόλης, που μέχρι τώρα δεν φιλοξενούσαν εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα μέσα στην παλιά πόλη, και θα υπάρχει αυξημένη συμμετοχή από ντόπιους καλλιτέχνες. Παράλληλα έχουν κλείσει και δύο μεγάλες συναυλίες από σχήματα με «γυναικείο» χρώμα με τη μια να κινείται σε έντεχνους ρυθμούς, και την άλλη σε πιο διασκεδαστικούς ρυθμούς και έντονη άρωμα της δεκαετίας του ’80! Επίσης είναι προγραμματισμένο ένα beach party στην Κάτω Παραλία της Ιεράπετρας αλλά και ένα φεστιβάλ jazz μουσικής.

Παράλληλα στις φετινές εκδηλώσεις θα υπάρχει και πλήθος θεατρικών παραστάσεων αφού έχει προκύψει αρκετό ενδιαφέρον από θιάσους που φέτος το καλοκαίρι θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις των Κυρβείων θα έχουν έναρξη την 8η Ιουλίου, όμως πριν απ΄ αυτές θα διοργανωθεί το παιδικό Φεστιβάλ, το οποίο ξεκίνησε πέρυσι ως μια πιο οργανωμένη προσπάθεια και από φέτος αυτονομείται από τα Κύρβεια και διοργανώνεται ξεχωριστά από τις 2 έως τις 7 Ιουλίου. Εκεί θα πραγματοποιηθούν πλήθος δράσεων για τα μικρά παιδιά με ανιματέρ, θεατρικές παραστάσεις, παιχνίδια πόλης, αλλά και μια ξεχωριστή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια ζαχαροπλαστών της πόλης. Πρόκειται για ένα παιδικό Master Chef όπου τα παιδιά αρχικά θα μάθουν και στη συνέχεια θα δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στη ζαχαροπλαστική, σε μια μεγάλη εκδήλωση που προετοιμάζεται.

Στα αρνητικά των φετινών εκδηλώσεων είναι πως λόγω της πανδημίας, της αβεβαιότητας που επικρατούσε όλο το προηγούμενο διάστημα, το γεγονός πως ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί οι τελικές οδηγίες για το πως θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, αλλά και το ότι για την ώρα δεν επιτρέπονται οι εκδηλώσεις χωρίς καθήμενους επισκέπτες, δεν έχει γίνει προγραμματισμός για γλέντια στις τοπικές κοινότητες. Όπως λέει η κα Σακκαδάκη, οι περισσότεροι Πολιτιστικοί Σύλλογοι των κοινοτήτων της περιοχής με τους οποίους έχει επικοινωνήσει δεν έχουν προετοιμάσει ακόμα τα παραδοσιακά καλοκαιρινά τους γλέντια, αναμένοντας ανακοινώσεις, και έτσι μένει να φανεί στην πορεία του καλοκαιριού αν θα τα γλέντια θα επιτραπούν και θα πραγματοποιηθούν.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα των φετινών Κυρβείων δεν μπορούν ακόμα να ανακοινωθούν αφού το πρόγραμμα δεν έχει εγκριθεί από το ΔΣ της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α

Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 3.3 / 5. Πλήθος ψήφων 3

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *