Κύρβεια 2019: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις στην Ιεράπετρα


Τελευταία ενημέρωση 4 έτη by energinews (admin)

Οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ιεράπετρας

Με σπουδαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις, θέατρο, μουσική, γλέντια, πανηγύρια, αθλητικές διοργανώσεις και πολλά άλλα ξεκίνησαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού Κύρβεια 2019 στην Ιεράπετρα.

Τα Κύρβεια 2019 ξεκίνησαν την 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 29 Αυγούστου. Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα και στην πόλη αλλά και στα χωριά ολόκληρου του Δήμου Ιεράπετρας.

Οι σπουδαιότερες εκδηλώσεις

Στο ποτάμι του Μύρτου την Τετάρτη 10 Ιουλίου θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Η Νεράιδα και το παληκάρι», σε διασκευή – σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, με τη Μαρία Κορινθίου, τον Παναγιώτη Πετράκη, τη Χρυσούλα Διαβάτη στο ρόλο της μητέρας του Φουρτουνάκη και τον Γιώργο Κωνσταντίνου στο ρόλο του πατέρα Φουρτουνάκη, σε μια υπερπαραγωγή με 30μελή θίασο, τον κρητικό χορευτικό σύλλογο του Αντώνη Βασσάλου και τον δημοφιλή Κρητικό λυράρη Νίκο Ζωιδάκη με το συγκρότημα του.

Την Παρασκευή 12 Ιουλίου θα γίνουν «Τα Ξεμποστανίσματα» στο Δημοτικό Σχολείο Γρα Λυγιάς με τους Μαν. Αλεξάκη και Β. Σταυρακάκη.

Την Πέμπτη 18 Ιουλίου ο Εμπορικός Σύλλογος Ιεράπετρας διοργανώνει την «Λευκή Νύχτα» με το συγκρότημα «48 Ώρες» για την τόνωση της κίνησης στην τοπική αγορά.

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου διοργανώνεται στο Λιμανάκι των Φέρμων φεστιβάλ jazz μουσικής, ενώ την ίδια μέρα στην Ανατολή αναβιώνουν τα «Τελαλήματα» για να μάθουν οι νεότεροι πως γινόταν η ενημέρωση και η επικοινωνία στα χωριά της Ιεράπετρας την εποχή εκείνη. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με τους Κώστα Κακουδάκη και Μιχάλη Πετσάκη.

Την Κυριακή 28 Ιουλίου θα αναβιώσουν τα «Αλωνέματα» στην Καλαμαύκα με το συγκρότημα του Αντώνη Μαρτσάκη στο καθιερωμένο ολοήμερο γλέντι.

Την Πέμπτη 1 Αυγούστου θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση σε κείμενα του Αρκά «Ζωή μετά χαμηλών πτήσεων». Θεατρική Διασκευή και σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγοράς. Πρωταγωνιστούν: Θανάσης Βισκαδουράκης, Σοφία Βογιατζάκη, Γιώργος Γαλίτης, Μάρα Δαρμουσλή, Κατερίνα Θεοχάρη, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Χρήστος Τριπόδης, Γιώργος Χατζής, μαζί με τους: Δημήτρη Αγορά και Αλέξη Βιδαλάκη.

Από τις 3 έως τις 10 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας.

Την Κυριακή 4 Αυγούστου θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση που σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο Νίκος Βερλάκης «Αλέξης Ζορμπάς» του Νίκου Καζαντζάκη.

Την Τετάρτη 7 Αυγούστου στην Παχιά Άμμο, διοργανώνεται μεγάλη συναυλία με τον αγαπημένο Γιάννη Χαρούλη.

Την Πέμπτη 15 Αυγούστου θα γίνει το ημερήσιο πανηγύρι στις πηγές του Ψυχρού Αγίου Ιωάννου.

Το Σάββατο 17 Αυγούστου ακολουθεί η 5η Γιορτή Λαδιού στην παραλιακή πλατεία της Ιεράπετρας.

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου θα παρουσιαστεί ο «Ερωτόκριτος» σε σκηνοθεσία του Τηλέμαχου Μουδατσάκη

Την Κυριακή 25 Αυγούστου θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Απόψε, ολόκληρος ο Σαίξπηρ!», με τους Δημήτρη Μακαλιά, Ζήση Ρούμπο, και Σταύρο Σβήγκο.

Την Πέμπτη 29 Αυγούστου οι πολιτιστικές εκδηλώσεις Κύρβεια 2019, κλείνουν με τις μελωδικές φωνές της Γλυκερίας και της Μελίνας Ασλανίδου στο 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.